Parhaat vuokramökit ja majoitus Pyhtää

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Pyhtää

Hae!

Vertailun tarjoaa Lomarengas.fi

Vuokramökit Pyhtää

Suomenlahden rannikolla sijaitseva Pyhtää, on kotimaamme, itäisin kaksikielinen kunta. Asukkaita tällä idyllillä kunnalla on reilu 5000, ja Pyhtään naapurikunnissa sijaitsee Kotka, Kouvola sekä Loviisa. Pienestä koostaan huolimatta Pyhtää tarjoilee kerrassaan toimivat sekä ihmisläheisen kaupungin niin elämiseen kuin rentoon lomailuun. Pyhtään tarjoilee sinun lomallesi luonnonläheisyyttä, sekä erinomaisen mahdollisuuden rauhoittua keskellä kiireistä arkea. Ja mikä olisikaan sen parempi paikkaa rauhoittumiselle kuin suunnata Pyhtäälle nauttimaan sen pienistä iloisista -asioista. Asioista, jotka tekevät lomasta ainutlaatuisen, sillä niiden vaikutusarvo on hyvinkin suuri. Näiden ansiosta voit viettää Pyhtäällä rentouttavaa, sekä merkityksellistä lomaa, joko viikonlopun tai aina jopa kokonaisen viikon ajan. Pyhtää, tutummin Pyttis, on ollut tiennäyttäjänä jo vuodesta 1347.

Lomallasi Pyhtäällä, voit siis tehdä vaikka onnistuneen veneretken kauniiseen saaristoon sekä tuntea samalla raikkaan merituulen kasvoillasi. Sään salliessa Pyhtää tarjoilee myös verrattomat puitteet auringonottamiseen tai muuten vain rentoon kesäpäivän viettoon. Luonnonystävät pääsevät tutustumaan Kymijoen kauniisiin maisemiin sekä voit suunnata patikka tai patikointiretkelle Valkmusan kansallispuiston suoalueelle. Alueelta löytyy lukusia erilaisia historiallisia kohteita, jotka kertovat omalla kielellään alueen kiehtovasta menneisyydestä. Voit valita suosikkisi alueen erilaista tapahtumista ja suunnata vaikka ajankohtaisille festivaaleille.

Majoittuminen Pyhtäällä

Pienestä koostaan huolimatta Pyhtää tarjoilee laajan kattauksen erilaisia majoittumisvaihtoehtoja. Haluatko yöpyä viihtyisässä hotellissa, hostellissa vai kutsuuko luonto yöpymään kauniiseen paikkaan, rauhalliseen luonnon helmaan. Valitse suosikkisi mökeistä, jotka sijaitsevat kuivalla maalla, vai kaipaatko merenkohinan kantautuvan korviisi? Tällöin voit valita oman suosikkisi Pyhtään mökeistä, jotka sijaitsevat merenrannalla. Talvella edessäsi aukeaa silloin mitä parhaimmat hiihtomaastot. Tasaisella merenjäällä on myös mukava kulkea vaikka vuokraamillasi lumikengillä. Kesällä mikään ei vedä vertoja kauniille kesäaamulle, jonka voit käynnistää mökin terassilla istuen sekä läikehtivää merta katsellen. Jos kaipaat hemmottelua sekä lomallesi pientä luksusta, voit vuokrata mökin, jossa on myös oma palju taikka jopa poreallas. Tämä jos mikä tuntuu sekä kuulostaa lomalle!

Mökkimajoittumisen lisäksi alueelta löytyy muuta monipuolista tekemistä, kokeile luonnonhelmassa, kuinka pääset liikkumaan mönkijällä? Vai kaipaatko rauhallisempaa menoa? Tällöin voit kokeilla kalaonneasi kalastamalla alueen vesistöillä. Myös jokiristeilyt vievät sinut laineille, ja pääset kuin pääsetkin vaivattomasti oikeaan lomatunnelmaan. Pyhtäällä voi näiden lisäksi, vaikka suunnata ratsastusretkelle tai kokeilemaan karting-ajoa. Kuten huomaat, vaikka kyseessä on pieni ja idylli Pyhtään kaupunki, tarjoilee se vierailijalleen monipuolista tekemistä ja koettavaa.

Perinteitä kunnioittaen

Osallistu lomallasi Pyhtään kahden päivän mittaisiin Saaristomarkkinoihin, jolloin pääset näkemään sekä kokemaan paikallisia tuotteita, ruoasta aina käsitöihin asti. Lisäksi alueella järjestetään samanaikaisesti lapsille omat saaristomarkkinat, jossa lapset sekä lapsenmieliset pääsevät nauttimaan erilaisista lajikokeiluista, sekä kokeilemaan esimerkiksi frisbeegolfia, temppurataa tai suosittuja kepparikisoja.

Aktiivinen Pyhtää

Pyhtäällä pystyt tutustumaan muun muassa kaunissaaren mökkeihin, Valkmusan kansallispuistoon taikka Huutjärven uimarannalle. Lisäksi Pyroll Areena houkuttelee luokseen, kaikki liikunnan ystävät, areena onkin monipuolinen urheilu ja liikuntakeskus, josta löytyy muun muassa kuntosali, Wattbike, futsal, sulka- ja lentopallo sekä padel.

Valkmusan kansallispuistossa pääset kiertämään alueen 2,5 km mittaisen pitkospolkureitin, sekä tarkkailla alueen elämää myös havaintotornista käsin. Kansallispuisto sijaitsee noin 12 km päässä valtatie 7:ltä. Etelä- Suomen oloihin kansallispuisto on poikkeuksellisen edustava, ja puistoon onkin luokiteltu yli 30 erilaista suotyyppiä. Jonka avulla voi hahmottaa kyseessä olevan varsin monipuolinen suokasvillisuusalue. Lisäksi alueen soilla pesii monia lintu sekä perhoslajeja, jotka ovat harvinaisia Etelä-Suomessa. Mikäli haluat yöpyä alueen rauhassa, voit vuokrata alueella olevista mökeistä oman suosikkisi ja suunnata lomalle, jossa pääset karistamaan kaupungin pölyt harteiltasi ja nauttimaan alueen rauhasta sekä rauhallisuudesta. Voit jo ennakkoon tutustua alueen Valkmusa sekä Munapirtti mobiilireitteihin, näin osaat tietää mitä kaikkea oikein onkaan luvassa.

Pyhtää sekä sen ympäristön vierailemisen arvoiset kohteet

Mikäli kaipaat vaihtelua lomallesi, Pyhtäältä pääsee vaivattomasti liikkumaan sen ympäristössä sijaitseviin kohteisiin. Pyhtään kunnassa Äyspääselällä, sijaitsee kaunis luontokohde Kuussaari. Tähän virkistyskohteeseen pääsee kulkemaan niin meloen, veneellä kuin talvella jäitä pitkin liikkuen. Kuussaaren virkistysalueella sijaitseva huvimaja on ympärivuotisessa käytössä, joten matkaat alueelle sitten talven pakkasilla tai kesän helteillä, on tämä paikka käytettävissäsi. Kyseessä on reilun kokoinen paikka, sillä virkistysalue on noin 20 ha. Ja tämä onkin paikka, jossa on kiva tehdä kävelyretkiä pitkin itärantaa, aina jopa saaren eteläisimpään kärkeen asti. Alueella on yhä edelleen raunioita venäjän armeijan parantolasta, sekä voit ihailla alueelta näkyviä Töiholman sekä Timperin saaria. Lisäksi Pyhtäältä on kohtalainen matka suunnata tutustumaan Kotkan kauniisiin maisemiin taikka viettää kaunista lomapäivää saaristossa.

Veneilijän Pyhtää

Mikäli olet matkassa veneellä, löytyy Pyhtään alueelta lukuisia eri venesatamia. Kaunissaaressa sijaitsee Itäisellä Suomenlahdella, ja kyseessä on alkuperäinen Pyhtään saari. Kaunissaari on nimensä veroisesti yksi kauneimmista paikoista viettää aurinkoista kesäpäivää, joten ei ihme, että kyseessä on suosittu kesänviettopaikka. Kaunissaareen pääsee joko omalla veneellä, tai vaihtoehtoisesti alueelle liikennöi useampi eri alus. Kesäkaudella alueella toimii kauppa, kahvila sekä ravintola Kaunissaaren maja. Lisäksi Pyhtäältä löytyy Pyhtään kunnan kotisatama Lököre, jossa järjestetään elokuun kolmantena viikonloppuna vuosittain perinteiset sekä vilkkaat Pyhtään Saaristomarkkinat. Kymijoen varrella sijaitsevalle Strukan vierasvenelaiturille Pyhtään kirkonkylän palveluista on matkaa noin neljä kilometriä. Tätä jokireittiä pitkin voi veneillä aina Pyhtään keskiaikaiselle kirkolle asti.

Lomamatka Pyhtäälle edessä?

Mikäli sinulla on jo tiedossa ajankohta, jolloin suuntaat lomanviettokohteeksi Pyhtään. On sinun hyvä tutustua alueen mökki sekä majoitustarjontaan hyvissä ajoin. Jos sinulle on jo vuosien saatossa muodostunut oma suosikkimajoituspaikkasi, kannattaa tämä varata mahdollisimman pian. Jos taas olet ensimmäistä kertaa suuntaamassa tähän viihtyisään merenrantakaupunkiin, voit pohtia mitä vaatimuksia sinulla on tämän mökin suhteen. Oletko matkassa pariskuntana? Tällöin kannattaa miettiä, haluatteko majoittua suoraan merenrannassa? Tällöin esimerkiksi talvella suoraan mökkinne edestä aukeaa vertaansa vailla olevat hiihtomahdollisuudet. Mikään ei vedä vertoja hiihtoretkelle, jossa edessäsi aukeaa tasainen merijää, ja taivalla paistaa ihana keväinen aurinko.

Tunnelmallinen mummonmökki vai luksusta parhaalla mahdollisella tavalla? Valitse mitä vaatimuksia sinulla on vuokrattavalle mökille. Jos olette matkassa perheen kanssa, onko niin että lomanviettonne sujuu rauhallisemmin, jos käytössänne on useampi makuuhuone? Miltä kuulostaa mökki, jossa on oma sauna? Tällöin voit suunnata nauttimaan oman saunan lämmöstä, joko sähköllä tai puilla lämmitettävään saunaan. Kaunis kesäpäivä, hiljalleen viilenevä syysilta taikka kirpeä talvipakkanen, saunan lämpö on jokaisessa tapauksessa erinomainen vaihtoehto. Haluatko nauttia tummuvasta illasta takkatulen äärellä? Vuokraa silloin mökki, josta löytyy tunnelmallinen takka. Jos ihmiset valitsevat oman asunnonkin oman takan perusteella, niin miksi et voisi valita myös lomallesi mökkiä, josta löytyy oma takka. Kesällä on myös todennäköistä, että haluat valita mökin, josta löytyy hellepäivien varalle ilmastointi. Näin pääset mahdollista superhellettä pakoon- miellyttävän viileään mökkiin. Haluatko että mökistäsi löytyy astian- sekä pyykinpesukone? Näin varsinkin lapsiperheiden lomanvietto on taas aavistuksen verran helpompaa, varsinkin jos matkassanne on leikki-ikäisiä lapsia, joiden vaatekerta tuntuu likaantuvan silmänräpäyksessä. Varaa oma lomasi ja suuntaa nauttimaan Pyhtään kauniista luonnosta, merituulesta sekä ympärillä avautuvasta luonnonrauhasta.

Pyhtää- tämä on loma, jolta on helppo palata takaisin virkeänä ja levänneenä!

Voit myös varata mökin seuraavista kohteissa