Parhaat vuokramökit ja majoitus Ahvenanmaalla

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Ahvenanmaa

Ahvenanmaa

Ahvenanmaan saariryhmä sijaitsee Saaristomeren lounaisosassa. Ahvenmaa on helppo tunnistaa sen sileistä kallioista, punertavasta maaperästään sekä kuuluisasta ahvenanmaalaisesta pannukakustaan. Ahvenanmaalta löytyy huimat 6700 saarta, sekä sen lisäksi pienempiä saaria sekä luotoja on jopa 20 000. Ahvenanmaalle on helppo saapua punaisilla tai sinisillä laivoilla. Voit viettää Ahvenanmaalla ikimuistoisia mökkilomia, perheen kesken tai pariskuntana. Halutessasi voit majoittua viihtyisissä mökeissä, rauhallisesti ja ylellisesti meren rannalla?

Vai miltä kuulostaa majoittuminen, vaikka kokonaan omalla saarella? Mikäli oma saari on liikaa, on Ahvenanmaalla mahdollista yöpyä myös tunnelmallisessa hotellissa, jossa voit nauttia valmiista aamiaisesta sekä kauniista maisemista. Ahvenanmaalla on myös mahdollista suunnata majoittumaan viihtyisälle leirintäalueelle, joko teltalla tai vaikkapa omalla asuntovaunulla tai autolla?

Maarianhamina

Ahvenanmaan keskustana, sekä vilkkaana saaren metropolina toimii ihastuttava Maarianhamina. Kyseessä on pikkukaupunki, jossa asuu reilu 11 500 asukasta. Maarianhaminasta löytyy kävelyetäisyydeltä niin kaikki kaupat kuin muut palvelutkin. Haluatko sitten nauttia tunnelmallisista kahviloista, idylleistä pikkuputiikeista tai vaikkapa täyttää vatsasi herkullisilla paikallisilla ruoka-aineksilla. Löydät nämä sekä paljonpaljon muuta Maarianhaminan keskustasta! Keskustasta löytyy myös erilaisia kulttuurielämyksiä, joihin voit suunnata joko yksin tai vaikkapa ystäväporukalla! Kompaktista koostaan huolimatta Maarianhaminasta löytyy lähestulkoon kaikki mitä onnistuneelta lomaltasi voit kaivata! Kaupat, kahvilat, ravintolat, museot sekä pikku putiikit ovat kaikki keskustan välittömässä läheisyydessä. Maarianhamina onkin erityisen suosittu kesämatkailukohde, ja kaupungissa käy vuosittain yli 1,5 miljoona laivamatkustajaa.

Maarianhaminaan on helppo tutustua jalkaisin, pyöräillen tai vaikkapa bussilla. Tällöin et voi olla huomaamatta kaupunkia sekä sen merenkulusta saaneista vaikutteita. Merenkulku onkin aina vaikuttanut Ahvenanmaahan sekä sen asukkaisiin. Kaupungissa on harjoitettu kaupankäyntiä jo viikinkiajoilta asti. Kaupunkikuvassa sekä sen arkkitehtuurissa on havaittavissa arkkitehtien Hilda Hongellin sekä Lars Sonckin suunnittelemia kauniita, ja kaupunkikuvaan täydellisesti sopivia rakennuksia. Mikä niistä on sinun suosikkis?

Ahvenanmaa eri vuodenaikoina

Ei käy kiistäminen, että Ahvenanmaa on kerrassaan verraton kesäloman vietto kohde. Voit pakata matkaasi polkupyörän sekä lenkkihousut, sillä saarella on kerrassaan verrattomat puitteet niin polkupyöräilyyn kuin patikointiinkin. Ahvenanmaalle pääse helposti eri risteilyaluksilla, jolloin voitkin olla reissussa pelkällä polkupyörällä sekä rinkalla. Laivan saavuttua Maarianhaminan satamaan, pääset vaivattomasti liikkumaan polkupyörällä perille majoituspaikkaasi asti. Ahvenanmaa kylpee kesäisin auringossa sekä auringossa kimaltelevan meren aalloissa. Jokainen, joka on käynyt kesällä Ahvenanmaan sileääkin sileämmillä kalliolla, ei voi unohtaa tätä kokemusta, kuin ei myöskään sitä, että meriveden huuhtelemat kalliot ovat äärettömän liukkaita.

Syksyllä Ahvenanmaa tarjoilee ainutlaatuisen elämyksen, sen kirpeässä syysilmassa.

Voit ihailla lehtipuiden väriloistoa tai suunnata syksyn suosituimpaan kohokohtaan, eli Ahvenanmaan sadonkorjuujuhlaan. Kolmen päivän ajan, Ahvenmaan maaseutu toivottaa vierailijat tervetulleeksi tutustumaan maatilan elämään. Osta kotiin viemisiksi tuoreita omenoita, tai vihanneksia. Paikallisia lähituotettua lihaa tai suussa sulavia kotileipomoien tuotteita. Tämä on tapahtuma, jossa viihtyvät niin lapset, kuin lapsenmielisetkin. Lapset saavat luvan kanssa hyppiä olkikasoissa sekä kokeilla kuinka pehmeää lampaan villa sekä nenänpää oikein onkaan. Kirkkaat syyspäivät kuluvat vaivatta myös pyöräillen, vaeltaen tai vaikkapa meloen. Ahvenanmaan ainutlaatuinen luonto suorastaan kutsuu luokseen, ja sen mutkittelevat pikkupolut vievät sinut patikoimaan sekä ihailemaan alueen kaunista luontoa! Ahvenanmaalle järjestetään myös erilaisia metsästys sekä kalastusretkiä. Nämä ovat omiaan tarjoamaan lomallesi jännitystä sekä mahtavia sekä ainutlaatuisia luontoelämyksiä. Tuulta ja tyrskyä, sinun on suunnata nauttimaan Ahvenanmaan syksyisestä merestä! Ja mikä voisikaan olla rentouttavampaa kuin suunnata aktiivisen päivän päätteeksi tunnelmalliseen majoituspaikkaan ja päästä nauttimaan saunan lämmöstä, takkatulen loimusta sekä poikkeuksellisen hyvistä yöunista. Aktiivinen lomapäivä, raikkaassa ulkoilmassa on omiaan luomaan erinomaiset puitteet hyville yöunille.

Valitse haluatko majoittua Ahvenanmaalla sen pääsaaressa? Maarianhaminan välittömässä läheisyydessä vai kutsuuko sinua Ahvenanmaan saaristo?

Vai toden totta, onko nyt aika suunnata lomalle omaan saareen? Tämä ja monet muut majoitusvaihtoehdot kutsuvat sinut luokseen, mihin vuodenaikaan tahansa. Voit yöpyä pelkistetyssä mökissä, jossa on vain kaikki tarpeellinen, jota tarvitset nukkumiseen. Mikäli olet matkalla perheen kanssa, ja matkassanne on lapsia. On hyvä tarkistaa, että mökki on lapsiystävällinen. Oma rauha, merenranta sekä kauniit maisemat ovat asioita, jotka houkuttelevat luokseen yhä uudelleen ja uudelleen. Jos matkassanne on lemmikkieläimiä, on olennaista valita mökki, johon saat tuoda oman lemmikin mukaan. Luonnonhelmassa omassa rauhassa, sekä ympärilläsi avautuu maan mainiommat puitteet ulkoiluun sekä onnistuneeseen lomanviettoon. Valitse haluatko kuluttaa lomapäiväsi mökin terassilla maaten, vai onko tiedossa lomapäivä, joka tarjoilee sinulle historian havinaa? Vieraile Ahvenanmaan lomallasi 1300- luvulla rakennetussa Kastelmholmin linnassa. Kyseessä on alun perin puolustuslinnaksi rakennettu linna, joka on tänä päivänä avoinna vierailijoille. Tämä jos mikä tekee vierailijoihinsa lähtemättömän vaikutuksen.

Tee ekoteko ja matkusta Ahvenanmaalle

Koska kyseessä on varsin kompakti saari, on sinun helppo suojella luontoa samalla kun suuntaat ikimuistoiselle lomamatkalle. Ahvenanmaalla välimatkat ovat lyhyitä, ja sinun on helppo kulkea ne vaikka kävellen tai polkupyörällä. Ahvenanmaalla itseasiassa kehitetään matkailua, joka olisi mahdollisimman ympäristöystävällistä. Saarella on tehty lukuisia eri muutoksia, joiden avulla Ahvenanmaan hiilidioksidipäästöjä olisi laskettu 60% vuoteen 2030 mennessä. Ympäri Ahvenmaata on aseteltu sähköauton latauspisteitä, ja yhä useampi paikallinen yritys aikoo panostaa sähkö sekä hybridiautoihin.

Ahvenanmaa - joka sopii kaikille!

Ahvenanmaalle on helppo saapua, ja saari tarjoilee helpon sekä ikimuistoisen lomanviettopaikan. Olit sitten matkalla, yksin perheen tai ystävien kanssa. Ahvenmaalle ovat perheen lemmikkieläimet, koirat sekä kissat ovat tervetulleita. Alue tarjoileekin erinomaiset puitteet niin lenkkeilyyn kuin muuhunkin patikointiin. Ahvenanmaa on myös esteetön, ja aluetta yhä kehitetään esteettömään matkailuun erikoistuneen ruotsalaisyrityksen, Acces Sweden kanssa. Ahvenanmaa on siis erinomainen lomanviettopaikka, joka sinun kannattaa ottaa haltuun joko yksin tai koko perheen voimin. Saari tarjoilee monipuolista tekemistä, näkemistä ja koettavaa. Herkullisista Ahvenanmaalaisista pannukakuista aina kauniiseen sekä historialliseen Pommern- laivaan.

Koe erilainen joulu!

Jos kaipaat erilaista joulua tai uutta vuotta! Suuntaa Ahvenmaalle talvella, jolloin luonto on vaipunut talviunille mutta pikkuinen kaupunki jatkaa yhä edelleen sykkivää elämäänsä. Vuokraa tunnelmallinen mökki ja suunnatkaa suvun kanssa valmiiseen joulupöytään. Täyttäkää vatsat saaren ravintoissa, ja viettäkää rento ja rentouttava jouluaatto Ahvenanmaan syleilyssä. Voit ihailla joulupäivänä kauneimmassa talviasussaan loistavaa ja tuikkivaa luontoa. Vaikka kyseessä on kesäkautta hiljaisempi jakso, on sinun silti koettava miltä tämä rauhallinen Ahvenanmaa tuntuu? Nauti ympärillä avautuvasta rauhallisuudesta sekä kauniin karusta talvisesta luonnosta? Joulun pyhät kulkevat kuin siivillä, kun suuntaat saaren monipuolisiin aktiviteetteihin. Joulukuussa Ahvenanmaalla on mahdollista nauttia erilaisista joulukonserteista, tunnelmallisista joulutoreista, sekä nauttia ravintoloiden aidosta joulun tunnelmasta. Voit siis vaivatta virittäytyä joulun tunnelmaan kauniissa merimaisemissa. Joulun tunnelmaan on helppo heittäytyä jo pikkujouluaikaan, joka avaa alueen joulun tunnelman.

Merijää kutsuu ulkoilijaa

Kinkun sulattaminen onnistuu kuin huomaamatta vesien jäätymisen jälkeen avautuvassa jää maisemassa. Retkiluistimilla, suksilla tai vaikka ihan apostolin kyydillä pääset ihailemaan ulapoiden maisemia aivan uudesta suunnasta. Voit varata itsellesi matkaan kokeneen oppaan, ja hän vie sinut turvallisesti ainutlaatuiselle luisteluretkelle. Ja todentotta, alueella on mahdollista kokeilla jopa veneretkiä- aivan oikein- talvisin! Liiku oppaan opastuksella kajakilla jäänreunaa pitkin ja suuntaa jäälle pilkkimään! Pakkaspäivän päätteeksi on ihana suunnata oman mökin lämpöön, nauttimaan hyvästä seurasta takkatulen loimussa!