Parhaat vuokramökit ja majoitus Pohjois-Karjala

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjala

Oletko lähdössä Pohjois- Karjalaan? Onko jalassasi sitten farkut tai verkkarihousut, löytyy alueelta molemmille käyttöä. Kyseessä on leppoisista ihmisistään tunnettu, Itä- Suomessa sijaitseva Suomen kunta. Pohjois- Karjalan maakuntakeskuksena toimii Joensuu, ja kunnan suurin järvi on kirkasvetinen Pielinen. Mikäli mielesi halajaa alueen korkeimmalle kohdalle, löytyy Pohjois- Karjalasta 347 metrin korkeuteen kohoava Lieksan Koli.

Pohjois- Karjalan muita tutustumisen arvoisia kaupunkeja ovat Lieksa, Nurmes, Outokumpu sekä Kitee. Maakunnassa on kaiken kaikkiaan 13 kuntaa, joista viisi on kaupunkeja. Voit siis valita mikä on sinun suosikkisi, ja suunnata lomailemaan näihin kauniisiin maisemiin. Voit yhdistää tällä lomalla vaivatta erilaiset mukaansa tempaavat musiikkitapahtumat, ja festivaalit. Urheilun ystäville löytyy useita urheilutapahtumia sekä kulttuurinnälkäisille löytyy nähtävää ja koettavaa vaikka pidemmäksikin aikaa. Onko haaveissasi nauttia kauniista kesäilloista, saada tekemistä ja iloa syksyn pimeneviin iltoihin tai nauttia lumivaippaan peittyneestä luonnosta. Pohjois- Karjala houkuttelee luokseen, vaikka pidemmän matkan takaa. Kaipaatko kosketusta luontoon? Voit kokea Pohjois- Karjalan kauniit maisemat, vaeltamalla alueen kansallispuistoissa tai retkeilyalueilla. Valitse oma suosikkisi ja suuntaa nauttimaan Pohjois- Karjalan kauniista sekä jylhistä maisemista. Haluatko kokea aidon karjalaisen kulttuurin? Vieraile lomallasi Bomban näyttävässä karjalaistalossa, joka sijaitsee Nurmeksessa Pielisen rannalla.

Vai kiehtooko sinua tällä lomalla enemmän itäsuomalaisen vaaraluonnon historia, kulttuuri sekä geologia? Kolilla sijaitseva Luontokeskus Ukko kertoo Pohjois-Karjalan kuvankauniista maisemista. Perheen kanssa matkustaville on ainutlaatuinen kokemus, vierailu Outokummussa sijaitsevalle vanhalle kaivokselle. Kyseessä on paikka, joka on itse nähtävä ja koettava. Tapahtumarikkaan päivän päätteeksi, on ihana suunnata rentoutumaan ja nauttimaan viihtyisästä majoituspaikasta. Siksi onkin tärkeää pohtia hetken aikaa mitä vaatimuksia sinulla on majoituspaikkasi suhteen. Hotellihuoneen puhtaan valkoiset lakanat, yöpyminen entisellä maatilarakennuksella, ympäristöystävällisesti vai yöpyminen omassa rauhassa- omassa mökissä? Valitse oma suosikkisi ja varaa se lomallesi, ei huomenna- vaan nyt!. Itse Pohjois- Karjala ja sen monipuoliset palvelut, tapahtumat, nähtävyydet sekä kokemukset pitävät huolen lopusta. Ja mikä parasta, Pohjois- Karjalaan on helppo saapua, niin lentokoneella, junalla, omalla autolla kuin linja-autolla.

Talvinen Pohjois- Karjala

Kun maa on peittynyt lumivaipan alle, on hyvä aika tutustua alueen luonnon lisäksi Pohjois- Karjalan ympärivuotisiin kohteisiin. Joensuun taitokorttelissa pääset ihailemaan korttelia, josta löytyy monipuolinen kattaus alueen matkailuun- käsityöhön kuin kulttuuriinkin. Botaniassa pääset matkalle, josta löydät arkeesi asioita, jotka saavat hymyn huulillesi, ja ehkäpä koet hitusen alueen mystiikkaa sekä inspiraatiota. Botaniassa pääset nauttimaan sydämesi kyllyydestä musiikkia sekä taidetta. Voit myös sukeltaa tropiikkiin keskellä synkintä talvea, sillä sisäpuutarhasta löytyy neljä huonetta. Valitse oma suosikkisi perhoshuoneen, trooppisen, subtrooppisen sekä aavikon väliltä. Vai haluatko vaikuttua ulkopuutarhassa talven ihmemaasta, joka on rakennettu lumesta ja jäästä.

Oletko miettinyt, miltä näyttää kotimaamme tunnetuin kansallismaisema? Enää sinun ei tarvitse miettiä, sillä Luontokeskus Ukosta on vain muutaman sadan metrin matka Ukko- Kolin näköalapaikalle. Kauniiden maisemien jälkeen on hyvä rentouttaa väsyneitä lihaksia Koli Relax Spassa, josta löydät kuusi erilaista allasta, elämyssuihkua sekä erilaisia saunoja. Mikäli avantouinti on jäänyt väliin, piipahda virkistävässä kylmäaltaassa ja huomaa kylpylän jälkeinen rento olo. Tämä jos mikä tuntuu lomalle, ja onkin todennäköistä, että haluat suunnata uudelleen näihin ikimuistoisen kauniisiin maisemiin, jotka ovat hurmanneet jo niin monet kävijänsä. Oletko juhlistamassa vuoden suurinta juhlaa- joulua- Pohjois-Karjalan kauniissa maisemissa? Joulukuussa pääset ihailemaan Taitokorttelin joulukylää ja joulutunnelmaan voi virittäytyä Joensuun Areenan joulumarkkinoilla. Voisiko tämä olla se joulu, jolloin nautit valmiista jouluruoasta sekä stressittömästä joulusta.

Pohjois- Karjala ja kesäiset aktiviteetit

Jos kaipaat vauhtia ja sopivasti rankempaa kyytiä, hyppää kosken kuohuntaan ja kokeile koskenlaskua Lieksan Ruunaalla. Jos tuntuu että koskenlasku saa vatsanpohjasi kääntymään, voit valita myös rauhallisempaan menoon soveltuvan puuveneretken. Moottorivoimaa vai kauramoottori? Pohjois- Karjalassa voit ottaa allesi niin mönkijän, vesijetin kuin moottorikelkan vai haluatko sittenkin kokea Pohjois- Karjalan luonnon töltin tai passin tahtiin? Silloin valintasi kohdistuu aina yhtä ihaniin islanninhevosiin, ja voit valita omaan taitotasoosi sopivan retken. Tasapainottelua sekä kauniita maisemia? Tervetuloa SUP- lautailemaan. Veden pinnan päällä selviää armotta missä kunnossa tasapainosi oikein onkaan. Mutta älä säikähdä kyseessä on erinomainen harrastus, joka sopii lähes kaikkiin kesäsäihin- mutta auringossa se on vielä monin verroin mukavampaa.

Pohjois- Karjalan pohjoisessa

Pohjoisesta Pohjois- Karjalasta löydät vireän Nurmeksen kaupungin. Kaupunki on tunnettu sen upeista harjumaisemistaan, sekä sen tuhansista koivuistaan. Varsinkin kesällä ymmärtää hyvin miksi Nurmes onkin saanut kutsumanimen Koivujen kaupunki. Anna puhtaan luonnon hurmata sinut, ja ihaile ympärillä avautuvia maisemia. Kauniiden maisemien lisäksi Nurmes tarjoilee kävijälleen kulttuuria, sekä mahdollisuuden tutustua alueen historiaan.

Keskellä Pohjois- Karjalaa…

Kasvava sekä mukavasti nuorekas Kontiolahti sijaitsee keskellä Pohjois- Karjalaa, noin 20 km päässä Joensuusta. Mikäli haluat tutustua tarkemmin alueen kulttuuriin, voit tutustua Kotiseutukeskukseen, joka esittelee alueen talonpoikaisperinnettä. Vai mitä jos patikoit Kontiolahden jylhissä metsämaisemissa ja täytät energiavajeessa kurnivan vatsasi paikallisilla herkuilla.

Pohjois- Karjalan rajamailla…

Tohmajärvi, josta löytyy muun muassa kansainvälisesti tunnettu rajanylityspaikka Niirala, sillä Pohjois- Karjala jakaa yhteistä rajaa Venäjän kanssa yli 300 km verran. Kyseessä on nykyaikainen maaseutupitäjä, jossa tapahtuu vuosittain 1,5 miljoonaa rajanylitystä. Tohmajärvellä on tämän lisäksi mielenkiintoinen sekä pitkä historia, ja alueelta löytyykin useita hienoja museoita, joissa sinun on hyvä poiketa loman aikanasi. Paitsi historia, myös alueen luonto tarjoilee nähtävää ja se onkin omiaan esimerkiksi lintujen tarkkailuun tai vaikka erimittaisiin patikointiretkiin. Vieraile myös eräällä kotimaamme hienoimmista kirkkopaikoista, nimittäin Kirkkoniemellä!

Loma Pohjois- Karjalassa on viittä vaille valmis!

Pohjois- Karjalan maakunnasta löytyy lukuisa määrä erilaista tekemistä ja koettavaa, ja usko pois, näiden näkeminen ja kokeminen on mukavampaa, kun voit nukkua sikeästi viihtyisässä majoituspaikassa. Nyt kysymys kuuluukin, mitä vaatimuksia sinulla on sinun majoituspaikkasi suhteen? Yövytkö sitten Ilomantsissa, Joensuussa, Liperissä, Enolla, Kontiolahdella, Nurmeksessa tai vaikkapa Kiteellä? Alueelta löytyy lukuisa määrä eri majoitusvaihtoehtoja, joista voit poimia oman suosikkisi. Tunnelmallista maatilamajoitusta, viihtyisää ja tyylikästä hotellimajoitusta vai onko onnistunut lomasi rakentunut omassa rauhassa vietetystä ajasta? Tällöin sinun ehdottomasti kannattaa tutustua tarkemmin alueen mökkitarjontaan, josta löydät varmasti oman suosikkisi. Mökki omalla rannalla, hiekkasanalla, koivumetsällä tai viljapellon äärellä? Talvella, jos haluat viettää päivän, jos toisenkin hiihtokeskuksessa, voit varmistaa, että mökki sijaitsee laskettelurinteiden välittömässä läheisyydessä. Kaipaatko luonnon rauhaa, hoidettuja hiihtolatuja sekä lumen alle peittyneitä puita? Ota matkaan lomamieli, hiihtovaatteet ja sukset, näin voitkin parhaimmillaan päästä suoraan mökin ovelta hiihtoladuille.

Kuinka paljon tämä kaikki maksaa?

Loman ajankohta määrittelee sen, kuinka paljon majoituksesi kurittaa lomabudjettiasi. Loma kuumimman sesongin ulkopuolella on usein hieman edullisempi, sekä valitsemalla majoituspaikan hieman syrjäisemmältä paikalta voit säästää merkittävän summan. Kesäkuumalla pohdi haluatko, että mökistä löytyy ilmastointi, joka pitää huolen viileästä ilmasta? Oletko matkassa sitten ystävien kanssa, perheen kesken tai vaikka nautit vain omasta seurastasi, on kuitenkin hyvä valita mökki, joka vastaa toiveisiisi parhaalla mahdollisella tavalla.

Valitse oma suosikkisi ja varaa paras mökki juuri sinulle! Mutta ole nopea, sillä parhaimmat mökit viedään ensimmäisinä! Näin onnistunut loma on alkamista vaille valmis!