Parhaat vuokramökit ja majoitus Päijät-Häme

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Päijät-Häme

Päijät-Häme

Etelä- Suomessa sijaitsevan Päijät- Hämeen maakunnan eteläosaa halkoo, sen läpikulkevat Salpausselän reunamuodostumat. Päijät- Hämeen maakunnassa on yhdeksän kuntaa, joista kolme ovat kaupunkeja.

Haaveiletko sitten aktiivilomasta, rentoutumisesta, shoppailusta tai luonnossa liikkumisesta. Päijät- Hämeessä voit tehdä kaikkea näitä, sekä paljon muuta! Kunnasta löytyy lukematon määrä monipuolisia patikointireittejä, joita pitkin voit vaikka kiivetä Päijät- Hämeen korkeimmalle kohdella, Tiirismaalle. Ihaile matkalla Päijänteelle tyypillisiä lehtimetsiä ja anna luonnon rauhan vaikuttaa myös mieleesi. Kesällä Vääksy sekä Vääksyn kanava houkuttelee luokseen, ihailemaan hiljaa ohi lipuvia veneitä ja herkuttelemaan kylmällä jäätelöllä. Vääksyssä Toinen Salpausselkä erottaa Vesijärven sekä Päijänteen toisistaan. Kävele ja ihaile samalla reissulla ihastuttavaa Vanhaa Vääksyä, jonka vanhat rakennukset tarjoavat nähtävää ja koettavaa vaikka koko päiväksi.

Päijät- Hämeen maakunnan läpi kulkeekin Salpausselän reunamuodostelmat. Monipuolisen luonnon lisäksi löydät Lahdesta laajan kattauksen viihdettä, sekä kulttuuria. Vesijärven rannalla, lahtelaisten olohuoneen välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa Sibeliustalossa järjestetään vuoden ympäri erilaisia tapahtumia. Löydät näistä tapahtumista varmasti oman suosikkisi! Kauniina kesäpäivänä voit istahtaa Lahden satamaan, jossa voit ihailla kauniita järvimaisemia sekä nauttia alueen rennosta tunnelmasta. Jos kaipaat kävelylenkkiä, mikä voisikaan olla sen parempi vaihtoehto, kuin suunnata rauhalliselle kävelylle Pikku- Veskun vihreisiin maisemiin. Paikalla toimii kesäisin viihtyisä kahvila, sekä kesäteatterissa voit kutkuttaa sopivasti nauruhermojasi. Nälän kurniessa vatsanpohjalla suuntaa täyttämään vatsasi- sillä kuuluisalla lahtelaisella lihamukilla! Majoittumiseen alueelta löytyy lukuisia eri vaihtoehtoja. Voit majoittua perinteisissä sekä aina yhtä tyylikkäissä hotellihuoneissa, varata lomallesi huoneiston tai vaikkapa viihtyisän maatilamajoituksen. Vai kaipaatko tilaa ympärillesi? Voit silloin valita oman suosikkisi Päijät- Hämeen monipuolisesta mökkitarjonnasta. Ei siis ihme, että Päijät- Häme onkin suosittu mökkikunta. Alueelta löytyy lukematon määrä erilaisia vaihtoehtoja, joista voit valita oman suosikkisi. Lähde Lahteen tai vaikka sen vieressä sijaitsevaan sympaattiseen Nastolaan.

Talvinen Päijät- Häme

Talvella Lahden alue sekä sen lumiset maisemat suorastaan kutsuvat luokseen, sillä alueelta löytyy monipuolinen valikoima tekemistä ja koettavaa. Vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, löydät Messilän laskettelurinteet! Jos kaipaat pöllyävää lunta ja kauniita maisemia Vesijärvelle, ota suunnaksi Päijät- Häme ja Lahden Messilä. Messilästä on mahdollista vuokrata allenne moottorikelkat ja suunnata moottorikelkkasafarille! Rauhallisempaan menoon luonnossa liikkumiseen sopii kuin sopiikin myös lumikenkäretket tai opastettu luontoretki. Alueella kulkee myös erinomaiset hiihtoladut, joita pitkin pääset 180 km verran kulkemaan ympäri Lahtea sekä Salpausselän harjumaastoja. Myös muualta Päijät- Hämeestä löytyy lukuisa määrä erilaisia vaihtoehtoja, niin hiihtämiseen, pulkkamäkeen, patikointiin kuin vaikkapa pilkkimiseen. Valitse oma suosikkisi ja nauti vaikka Sysmän Kammiovuoren retkeilyalueesta. Pakkaa matkaan retkieväät, reipas mieli ja iloiset kanssakulkijat, ja valloita näillä eväillä Itä- Suomen korkein kohta! Vuokraa mökki Päijänteen rannalta, ja näin pääset viettämään onnistuneen loman sen ihastuttavassa niemen notkelmassa ja anna katseen levätä järven ulapalla. Talvella, Päijänteen jäädyttyä, edessäsi aukeaa mitä parhain mahdollisuus suunnata nauttimaan kauniista talvisäästä, joko hiihtäen, patikoiden, lumikenkäillen tai kokeillen pilkkien kalaonneasi.

Päijät- Häme ja kesäloma!

Kesäinen Päijät- Häme on kuin tehty kesäloman viettoon. Voit valita omat suosikkisi alueen monipuolisista eri mahdollisuuksista! Kaipaatko luonnonrauhaa, liikkumista, patikointia, juoksua, metsäretkeä, musiikkia, ilonpitoa tai kulttuuria? Näitä, sekä paljonpaljon muuta tarjoilee aina yhtä ihastuttava Päijät- Häme! Valitse oma suosikkisi Asikkalan, Hollolan, Padasjoen, Heinolan, Hartolan Iitin tai vaikka Sysmän joukosta! Sysmästä löytyy uskomattaoman kaunis Tepoonharju, jonka päältä löydät laavun sekä tulijan. Oiva paikka kesäiselle metsäretkelle!

Suuntaa nauttimaan Sysmän Suvisoitoista, tai vieraile Pyhän Olavin kirkossa. Asikkalassa voit ihailla järven ulappaa, sillä paikka sijaitsee kauniiden vesistöjen yhtymäkohdassa. Kauniiden maisemien lisäksi alueella on vahva historia- sekä kulttuuritausta. Lapset viihtyvät Lasten liikennepuistossa, sekä Kalmarinrannan virkistysalueella virkistyy jokainen- ikään katsomatta! Hengästy ja hikoile Aurinkovuoren ulkoilureiteillä, ja samalla kun tasaat kovan nousun jälkeen sykkeitäsi- ihaile ympärillä avautuvia maisemia! Hemmottele itseäsi sekä muita matkalaisiasi puhtaalla sekä tuoreella lähiruoalla. Asikkalasta löytyy useita maatiloja, joista löydät lähiruokaa omaan pöytään. Hollolasta löydät mielenkiintoisia luontokohteita, suuntaa Kiikunlähteelle, joka on harvinaisen suuri lähdeallas. Tämä 400 metriä leveä lähde lumoaa vierailijansa sen turkoosilla värillään, jos et usko, ihastu itse! Hämeenkosken keskustassa sijaitseva Linnavuori kuuluu keskiaikaisiin linnavuoriin, jossa linnakallio on toiminut vainojen aikaan tavaroiden sekä ihmisten piilopaikkana. Padasjoelta löydät mielenkiintoisia museoita, joissa voit tehdä aikamatkan 1700- luvulta, 1950- luvulle. Padasjoen kirkko tutustuttaa sinut 1400- luvulle, ja kyseessä onkin neljäs samalla paikalla oleva kirkko. Vieraile Padasjoen laivarannassa, joka on portti Päijänteen kansallispuistoon! Lisäksi satamassa järjestetään kesäisin perinteisiä tapahtumia. Satama toimii Päijännepurjehduksen lähtö- ja maalipaikkana. Vai kiinnostaako sinua vierailu Hartolassa, Suomen ainoassa Kuningaskunnassa? Hartola on julistautunut kuningaskunnaksi jo vuonna 1987. Ihaile ja kokeile kalaonneasi Hartolan läpi virtaavassa Tainionvirrassa. Olet sitten luontomatkailija, vai onko kulttuuri enemmän lähellä sydäntäsi? Hartolasta löydät aktiviteettia molemmille!

Hyvää yötä, Päijät- Hämeessä!

Onnistunut loma vaatii majoituspaikan, jossa pystyt rentoutumaan sekä kerryttämään voimia uutta päivää varten. Jotta tämä olisi mahdollista on hyvä pohtia hetken aikaa mitä vaatimuksia sinulla on majoituspaikan suhteen. Haluatko majoittua palveluiden välittömässä läheisyydessä, kaipaatko luonnonrauhaa sekä järvenrantaa? Onko unelmien majoituspaikassa huone jokaiselle lomalaiselle vai lomatunnelma rakennettu tiiviiseen tunnelmaan? Voit valita majoitukseen perinteisen hotellihuoneen, idyllin mummon mökin, viihtyisän hirsimökin tai vaikkapa hieman erilaisen maatilamajoituksen. Hyvä uutinen on se, että Päijät- Hämeestä löytyy laaja kattaus erilaisia sekä eri tasoisia mökkejä. On varmaa, että löydät oman suosikkisi näiden joukosta! Jos sinua hirvittää mökin kustannukset- se että mökin hintalappu putsaa koko tilisi. On sinun hyvä huomioida, että mökin varaaminen kuumimman sesongin ulkopuolelta, on aina hieman huokeamman hintaista. Näit voit saada unelmien mökin, sekä samalla tilisi vielä kiittää sinua.

Mökin lopulliseen hintaan vaikuttaa olennaisesti myös sen sijainti! Mitä syrjäisemmällä paikalla mökki nököttää, sitä edullisemmaksi se tulee sinun matkakassallesi. Toisaalta jos takananne on poikkeuksellisen raskas vuosi, voi olla, että haluat hemmotella sekä itseäsi sekä matkakumppaneitasi mökillä, josta löytyy kaikki tarpeellinen sekä tarpeeton! Mökki, josta löytyy oman saunan lisäksi poreallas, tai palju? Samalla kun rentoutat niin kehoasi kuin mieltäsi, voit ihailla edessäsi avautuvaa järvimaisemaa sekä hiljalleen horisonttiin painuvaa aurinkoa. Oletko samaa mieltä, tämä tuntuu ja näyttää lomalle!

Liikunnallinen Päijät- Häme

Päijät- Hämeestä löytyy paitsi erinomaiset patikointipuitteet, niin omille retkille kuin vaikka Lapakiston ulkoilualueelle. Löytyy Päijät- Hämeestä myös mitä parhaimmat liikuntatilat, sillä sijaitseehan alueella niin Vierumäen, kuin Pajulahden liikuntaopisto. Molemmat urheiluopistot ovat täynnä erilaisia liikuntamahdollisuuksia, kaiken ikäisille! Haluatko riippua seikkailupuistossa, ja haastaa itsesi. Vai onko nyt aika lähteä SUP- lautailemaan? Jäähallia, uimahallia, erilaisia liikuntahalleja sekä sylikaupalla liikunnan riemua, mihin vuoden aikaan tahansa! Voi pojat, tämä on paikka, jossa viihtyy koko perhe, sillä kenenkään aika käy pitkäksi! Aktiivinen päivä huipentuu valmiiseen ruokapöytään sekä rantasaunaan. Pakkaa matkaan lomamielen lisäksi jumppahousut sekä hikipyyhe, sillä pääset huomaamaan, että liikuntaa saa paitsi hikikarpalot otsalle, myös hymyn huulille. Ja varo vain- voi olla, että näillä lomilla huomaat liikuntakärpäsen puraisseen sinua ja muita matkalaisia!