Parhaat vuokramökit ja majoitus Kymenlaakso

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Kymenlaakso

Suosituimmat matkakohteet kohteessa Kymenlaakso

Kymenlaakso

Kymenlaakso on maakunta, jonka läpi virtaa Etelä- Suomen paras lohijoki. Maakunta onkin saanut nimensä tämän joen mukaan. Kymijoen varrelle tai sen läheisyydessä sijaitsevat maakunnan suurimmat kaupungit, kuten Kotka sekä Kouvola. Kymenlaakso on kotimaamme ensimmäisiä jo 1800- luvulla teollistuneita kuntia. Tänä päivänä kyseessä on reilu 170 000 asukkaan kunta, josta löytyy Suomen suurin yleis- ja kulkusatama. Alueen osaaminen perustuukin metsäteollisuuden sekä liikenteen osaamiseen. Kymenlaaksosta löytyy tekemistä ja koettavaa kaiken ikäisille, haluat sitten nauttia alueen historiallisista paikoista, vierailla alueen museoissa, patikoida maakunnan kauniissa luonnossa tai viettää perheen kanssa aktiivisen lomapäivän. Eikä sovi unohtaa, että alueelta löytyy useita eri vaihtoehtoja shoppailuun, voit siis tehdä edullisia löytöjä alueen tehtaanmyymälöissä tai ilahduttaa itseäsi paikallisilla käsitöillä. Majoittuminen Kymenlaaksossa onnistuu joko viihtyisissä hotellihuoneissa, idyllissä maatilamajoituksessa tai omassa rauhassa viihtyisässä mökissä. Valintasi mukaan valitse lomallesi majoituspaikka, joka sopii parhaiten sinun sekä muiden lomailijoiden tarpeisiin.

Lomailijan Kotka

Suunnatessasi lomalle Kotkaan tai sen seudulle, pääset ihailemaan sen upeita retkikohteita. Upeiden luonnon retkikohteiden lisäksi alueelta löytyy lukuisa määrä historiallisia kohteita, joiden avulla pääset tutustumaan muun muassa Virolahden sekä Miehikkälän alueilla kulkevaan Salpapolkuun. Kotka tarjoilee lukemattoman määrän erilaista tekemistä ja koettavaa, rentouttava kävelyretki merenrannalla vai vierailu Sapokan Vesipuistossa? Talvella alueen luonnon peittyessä valkoisen lumivaipan alle, löytyy Kotkasta mahdollisuus kokeilla avanto uintia tai vaikkapa luistelua ulkojäillä. Alueella kulkee myös maan mainiot hiihtoladut, jolloin pääset hiihtämään ja nauttimaan luonnon rauhasta sekä raikkaasta ulkoilmasta. Koskenlaskua tai kalaonnen testaamista? Valitse mikä on sinun juttusi testata Kymijoen villinä virtaavia kuohuja. Myös patikointi sujuu kuin huomaamatta Kymijoen varrella kulkevan joen varrella. Kymijoen koskikierros sujuu kuin tanssi, joko kävellen, polku juosten tai vaikka pyörän selässä polkien. Kotka sekä sen lähiympäristö tarjoilee laajan kattauksen erilaisia tapahtumia, voit valita oman suosikkisi sen elokuvista, festivaaleista, markkinoista kuin erilaisista tapahtumista ja museoista.

Kouvola ja mökkiloma

Kouvola sijaitsee kohtuullisen matkan päässä pääkaupunkiseudun ruuhkista. Kouvola on 11. suurin kaupunki, ja kyseessä on Kotkan ohella toinen Kymenlaakson maakunnan keskuksista. Sinne on helppo saapua ja viettää ikimuistoinen loma, joko yksin tai yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Kouvolasta löytyy jokaisen lapsiperheen suosikkipaikka - Tykkimäki! Huvipuisto on omiaan iloiseen lomapäivän viettoon, nauruun sekä ilon kiljahduksiin. Kieputuksen sekä pyörimisen jälkeen on hyvä suunnata täyttämään energiavarastojaan tunnelmallisiin ravintoloihin, sekä nauttia Kouvolan paikallisista herkuista. Tiesitkö että vuonna 1995 Kouvolan lakritsi on nimetty Suomen parhaaksi lakritsiksi. 1980- luvulla pitäjäruoaksi on nimetty hernekeitto, silakkarullat sekä talkkunahyve. Jos tuntuu kuitenkin siltä, että mikään näistä ei ole sinun juttusi, löytyy kaupungista lukuisa määrä muita eri ravintoloita. Kouvolassa luonto on aina lähellä ja pääsetkin vaikka ikimuistoiselle päiväretkelle, suuntaamalla patikoimaan suosittuun Repoveden kansallispuistoon. Pakkaa eväsreppu täyteen, ja valitse omaan ja muiden patikoijien kuntotasoon sopiva reitti ja nauti alueen kauniista maisemista sekä raikkaasta luonnosta. Ylitä Lapinsalmen riippusilta ja kokeile huimaako sinua sillan korkeuksissa?

Mökkimajoitus Kymenlaaksossa

Kymenlaaksosta löydät jokaiseen matkabudjettiin sopivan majoitusvaihtoehdon. Voit etsiä sopivaa majoituspaikkaa Vuolenkoskelta, Haminasta, Pyhtäältä, Miehikkälästä, Iitistä tai vaikkapa esimerkiksi Virolahdelta. Haluatko nauttia mökistä, joka sijaitsee veden äärellä? Näin kauniina kesäaamuna, voit suunnata suoraan virkistävälle aamu- uinnille, tai ihailla illalla horisonttiin laskevaa aurinkoa. Kalastuksen ystävät voivat varmistaa, että kalastaminen on sallittua, ja näin suunnata aamulla aikaisin kokeilemaan kalaonnea ja kuuntelemaan hiljalleen heräävää luontoa. Talvella hiihdonystäville avautuvat mitä parhaimmat hiihtoladut, jotka vievät sinut keskelle kotimaamme kaunista luontoa. Ihaile lumivaippaan peittynyttä luonto ja anna mielen rentoutua kaikkien kiireiden keskellä. Laskettelun ystäville Mielakan rinnekeskus tarjoilee mitä parhaimmat puitteet lasketteluun, tai Vierumäen urheiluopiston hiihtomaastot eivät jätä ketään kylmäksi.

Ylellistä huvilamajoitusta tai idylliä mummon mökkiä? Koska meistä jokainen määrittelee sen mitä onnistunut lomanvietto vaatikaan, löytyy Kymenlaaksosta lukuisa määrä erilaisia sekä eri tasoisia majoitusvaihtoehtoja. Voit varata mökin, joka on varusteltu kaikilla mukavuuksilla, jolloin lomalta ei voi puuttua mitään olennaista. Toisaalta jos koet että loma on lomaa, kunhan pääset eroon kotimaisemista. Voi olla, että sinun onnistunut lomasi on rakennettu tunnelmallisesti maatilamajoituksesta, tai vaikkapa idyllistä mummon mökistä? Kaipaatko irtiottoa somesta? Varaa mökki, jossa ei ole internet- yhteyttä. Tällöin voit unohtaa siniset valot, jotka haittaavat yöuntasi, ja keskittyä vain rentouden sekä hyvän olon maksimoimiseen. Koska elämää on olemassa myös somen ulkopuolella, ja loma on mitä parhaita aikaa vain nauttia käsillä olevasta hetkestä sekä lähelläsi olevista ihmisistä. Voi tämä olla varsin varteenotettava vaihtoehto. Mitkä ovat sinun keinojasi rentoutua? Loma, jossa mökissäsi on oma sauna, tarjoilee varsinkin talven paukkupakkasilla mitä erinomaisimmat puitteet rentoutumiseen. Vietä päivä raikkaassa ulkoilmassa, ja suuntaa illalla oman saunan lämpö rentouttamaan päivän aikana väsyneitä lihaksia. Romanttisen ympäristön luo mökissä oleva takka, jonka takkatulen lämmössä on rentouttavaa katsella hiljalleen tummuvaa talvi- iltaa. Kuumalla kesähelteellä mökki, jossa on ilmastointi- on kuin onkin kesän viilein hittijuttu.

Kymenlaakson historian havinaa

Ympäri Kymenlaakson löydät lukuisan määrän historiallisia kohteita. Valitse suuntaatko maailmanperintökohde Verlan Puuhiomoon sekä Pahvitehtaaseen? Tämä historian havinalla täytetty kohde tarjoilee aikamatkan suoraan 60- luvulle, sillä tehdas on jätetty alkuperäiseen tilaansa. Kotka Church edustaa tyylikkäästi omaa aikakauttansa, löydät tutustumisen arvoisia kirkkoja myös muulta Kymenlaaksosta. Tämä onkin oiva tapa päästä nauttimaan aikakautensa edustajista ja aistia historian havinaa kirkkojen pihamailla sekä sisätiloissa.

Saaristo hurmaa vierailijansa

Koska Kotka tarjoilee vierailijalleen raikkaan merituulen lisäksi kauniita maisemia, löytyy alueelta mitä parhaimmat puitteet tutustua alueen kauniiseen saaristoon. Voit valloittaa Kotkan saariston pyöräillen, jolloin sinulla on aikaa ihailla ympärillä avautuvia maisemia. Saaren kalastajakylässä voit aistia ihka aidon saaristolaishengen sekä huumaantua kauniina kevätpäivänä saaren hurmaavan kauniilla sireenikujilla. Hyppää taksiveneen kyytiin ja ota suunnaksi Kotkan edustalla sijaitsevalla linnoitussaarelle. Kokourin punatiilinen linnake on Ruotinsalmen merilinnoituksen uloin linnake, joka on rakennettu vuonna 1794.

Onnistunut loma on sopiva yhdistelmä erilaisia aktiviteetteja, sekä sopivassa suhteessa palautumista sekä rentoutumista kaikista arjen kiireistä ja velvoitteista. Voit valita oman suosikkimajoituksesi, ja tarkastaa mitä mielenkiitoisia vierailun kohteita alueelta oikein löytyykään. Löydät alueelta jokaiseen matkabudjettiin sopivia vaihtoehtoja, joista voit poimia suosikkisi. Mikäli mökin hinta tuntuu silti liian suolaiselle, voit saada edullisemman majoituksen valitsemalla lomasi ajankohdan kuumimman lomasesongin ulkopuolelta. Jos suuntaat lomalle silloin kun muut ovat töissä, saat koulujen loma-aikojen ulkopuolella varattua majoituksen todennäköisesti hieman edullisemmin. Toinen asia, joka vaikuttaa majoituspaikan hintaan, on mökin sijainti. Mitä keskeisempi paikka, sitä kalliimpi hinta. Varaamalla ja valitsemalla mökin hieman syrjemmältä, voit säästää mökin majoituskustannuksissa. Myös mökin rakennusvuosi sekä varustelutaso määrittele lomaviikon hinnan, mitä tasokkaampi varustelutaso- sitä kalliimpi hinta. Kuten muissakin asioissa, parhaat viedään ensimmäisinä. Siksi varaa mökki hyvissä ajoin, jolloin saat varattua parhaiten tarpeisiinne sopivan majoituksen. Ja jos olet jo kerran todennut jonkin majoituksen sopivaksi, varaa sama mökki uudelleen!

Älä enää mieti, vaan valitse ja varaa oma mökkisi jo nyt! Sillä arkikin tuntuu kevyemmälle, kun edessäsi häämöttää mitä parhain lomamatka- viikonloppu vai viikko, sen päätät sinä!