Parhaat vuokramökit ja majoitus Kotka

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Kotka

Löydät muunmuassa nämä paikat majoittumiseen

Vuokramökit Kotka

Suomenlahden rannalla sijaitseva Kotka sijaitsee Kymenlaakson maakunnassa. Kotka on paitsi erinomainen lomakaupunki, Kotka on myös merkittävä teollisuus-, kulttuuri sekä satamakaupunki. Kotkassa asuu reilu 50 000 asukasta, ja kaupunki sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Kotkan kaunis luonto houkuttelee luokseen yhä uudelleen ja uudelleen. Eikä ihme, sillä Kotka on tunnettu sen upeista puistoistaan sekä tietystä myös suosituista Meripäivistään. Kotka- Haminan seutu muodostuu kauniista Kotkan sekä Haminan kaupungista. Lisäksi alue muodostuu Miehikkilän, Pyhtään sekä Virolahden kunnista. Kotkan seudulla kaikki ovat lähekkäin, joten sinun lomanviettosi on silloin mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Silloin sinun aikasi ei kulu paikasta toiseen siirtymiseen, vaan voit keskittyä vain ja ainoastaan lomasta sekä kaupungin merimaisemista nauttimiseen.

Kotkan alueella sijaitsee kotimaamme suurin yleissatama, sekä uuden moottoritien myötä sinun on helppo saapua Kotkaan. Voit viettää aikaasi Kotkan kauniissa merimaisemissa, tai nauttia alueen monipuolisista tapahtumista. Jos olet suuntaamassa Kotkaan keskellä talvea, vai onko haaveissa viettää ikimuistoista joulua Kotkan kauniissa maisemissa ja nauttia samalla alueen joulun tunnelmasta sekä jouluisista tapahtumista? Silloin valitse majoituspaikka, joka sopii parhaiten sinun tarpeisiin. Majoitu joko viihtyisässä hotellissa, hostellissa vai onko tämä se joulu, kun suuntaat omaan rauhaan, luonnon keskelle. Kaunis ja kutsuva hirsimökki on kuin tehty, niin joulun viettoa varten kuin muuhunkin lomailuun.

Monipuolinen Kotka

Kotka on kauniin merimaiseman lisäksi paljon paljon muutakin! Itseasiassa alueelta löytyy lukematon määrä erilaista tekemistä, ikään katsomatta! Vierailetko sitten alueen museoissa, erilaisissa miljöissä. Aika kuluu myös alueen tutustumisen arvoisia nähtävyyksiä kierrellen. Jos haluat viettää päivän raikkaassa ulkoilmassa, sinun on hyvä suunnata alueen kauniin vehreisiin puistoihin. Ja koska Kotka sijaitsee Suomenlahden rannalla, on sen saaristo tutustumisen arvoinen paikka- paikka, jossa voit viettää lomapäivän jos toisenkin. Miltä kuulostaa Merikeskus Vellamo, joka kätkee seiniensä sisälle useita erilaisia museoita. Voit tutustua ja tuntea historiaa kaikilla aisteillasi, sillä alueella on nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Kuuntele, katsele, haistele, tunnustele sekä vaikka tutustu leikkien sekä pelaten alueen historian. Kymijoen suistossa Langinkoskella 1800- luvulla vieraillut Venäjän keisari Aleksanteri III, ihastui alueen kauniiseen luontoon niin paljon että hän rakennutti alueelle itselleen oman kalastusmajan. Tämä paikka on valmistunut vuonna 1889, ja muodostui keisariperheen suosikkikohteeksi. Nykyään paikka toimii museona, ja talon esineistö sekä valokuvat kertovat tämän vaatimattoman talon korkea-arvoisista vieraista. Sekä itse Langinkoski on yhä edelleen suosittu kalastuspaikka.

Oletko suuntaamassa vesireittejä pitkin Kotkan kauniisiin maisemiin? Silloin sinun kannattaa vierailla vuosisadan suljettuna sotilasalueena olleeseen linnakesaariin. Nämä saaret ovat avautuneet vasta vuonna 2015, ja nykyään alue tarjoilee vierassataman omalla veneellä tulijoille. Voit nauttia alueella sen kahvila- ravintolan palveluista, kuin myös halutessasi sinulla on mahdollisuus yöpyä alueen rivitalohuoneistossa, tai vaikka uudemman kasarmin tupamajoituksessa. Voit viettää tässä paikassa koko lomasi, tai tämä voi olla yksi välietappi Kotkan lomamatkallasi. Sillä Kotka sekä sen edustan saaristo, Itäisellä Suomenlahdella on vuosien kuluessa muodostunut kerrassaan ainutlaatuiseksi matkailukohteeksi. Saaret sekä niiden ystävälliset asukkaat houkuttelevat kesäisin tuhansia vierailijoita luokseen. Voi olla, että paras keino tutustua alueen kauniisiin maisemiin on ottaa allesi pyörä, ja lähteä pyöräillen tutustumaan matkailusaariin. Löydät saarista niin yksityistä kesäasutusta, kuin myös yleisölle avoimia historianähtävyyksiä sekä muistomerkkejä. Lisäksi alueella on silmänkantamattomiin luonnonkaunista, merellistä saaristoluontoa erilaisineen matkailupalveluineen.

Kotkan kansallinen kaupunkipuisto

Kotkassa on vuonna 2014 perustettu Suomen seitsemäs kansallinen kaupunkipuisto. Tämän puiston laajuus on noin 2400 hehtaaria. Vastaavanlaisia puistoja löytyy lisäksi myös muun muassa Porista, Heinolasta, Hangosta, Porvoosta sekä Turusta. Kotkassa kyseessä on puisto, jossa on nähtävillä monipuolinen yhdistelmä kaunista luontoa, puistoarkkitehtuuria, historiaa sekä rakennuskulttuuria.

Nuku hyvin Kotkassa

Jotta yöunet ovat varmasti virkistäviä, on hyvä pohtia hetken aikaa mitä vaatimuksia sinulla on majoituspaikan suhteen. Haluatko majoittua viihtyisässä hotellissa, jolloin vaihtoehtonasi voi olla vaikka viihtyisä Original Sokos Hotel Seurahuone Kotka. Tämä majoituspaikka sijaitsee keskellä Kotkan keskustaa, ja voit yöpyä sen viihtyisissä sekä tilavissa huoneissa. Ja lomaa parhaimmillaan on aamulla valmis aamupala pöytä, jonka ääreen on ihana kerääntyä nauttimaan uudesta päivän aloituksesta. Voit myös majoittua Kotkassa sen viihtyisässä vierastalossa tai vaikkapa hostellissa. Tämä majoitus sopii niin lyhytaikaiseen kuin pitkäaikaiseenkin majoitukseen. Vai kaipaatko juuri tältä lomalta paikkaa, jossa saat olla omassa rauhassa sekä nauttia luonnon läheisyydestä. Ehkäpä suuntaat silloin viihtyisään mökkimajoitukseen. Onko kyseessä sitten pikkuinen mummon mökki, tai viihtyisä hirsihuvila. Valitsemalla reilunkokoisen majoituksen, voi tämä majoituspaikka toimia samalla vaikka erinomaisena juhlapaikkana tai kokoustilana. Mikä voisikaan olla parempi tapa rentoutua aktiivisen päivän päätteeksi, kuin suunnata saunan lämpöön. Saunan lämmössä on hyvä rentouttaa päivän aikana väsyneitä lihaksia sekä kerrata yhdessä päivän tapahtumia. Se onko mökissä käytössä oma sauna, vai onko niin että käytössä on yleinen sauna. On lopulta sinun päätettävissäsi!

Haluatko majoittua kauniilla paikalla Kotkassa, jossa meri alkaa suoraan majoituspaikan ulkopuolelta? Tällöin sinun on hyvä varata lomallesi mökki, jossa sinun on mahdollista nauttia, vaikka aamulla kahvia suoraan mökin terassilla. Tai talvella mikään ei voita jäätyneellä meren jäällä kävelyä. Olkoon ajankohta sitten keväällä, jolloin pääset nauttimaan kevät auringon ensi säteistä, vai haluatko nauttia keskitalven rapsakasta pakkasesta, joka puree sopivasti poskipäitäsi. Tällöin haluta ehkä käpertyä illalla takkatulen äärelle, ihailemaan ulkona olevaa sinistä hetkeä.

Kotkan kansallispuistot

Itse Kotkasta ei löydy kansallispuistoa, mutta voit suunnata Kotkasta Valkmusan kansallispuistoon viihtyisälle päiväretkelle. Alueella kulkee luontopolku, sekä alueella pesii myös useita Etelä- Suomessa harvinaisia perhos- sekä lintulajeja. Näiden lisäksi alueen suoluonto on Etelä- Suomen oloihin poikkeuksellisen laaja. Lisäksi maisemaan tuo mielenkiintoisen lisänsä alueen Kymijoki, jonka läntinen suuhaara virtaa kansallispuiston pohjoisreunalla. Kansallispuistossa on luokiteltu jopa huimat yli 30 erilaista suotyyppiä.

Kansallispuistosta Kymijokeen

Kotkassa voit päästä vaivatta tutustumaan Etelä- Suomen parhaaseen lohijokeen, nimittäin Kymijokeen! Kyseessä on vanha rajajoki, joka soveltuu erinomaisesti muun muassa virkistäytymiseen! Hurjempaan menoon Kymijoki tarjoilee vauhdikasta koskenlaskua, jolloin voit rohkeasti ottaa haltuusi joen villinä virtaavia kuohuja! Jotta kokemus olisi kuitenkin myös turvallinen, alueella on kaksi kosken kuohuihin erikoistunutta palveluntuottajaa, jotka varmistavat, että luvassa on kosteaa kyytiä, mutta tämä kaikki tapahtuu turvallisesti hymyssä suin, muutamilla ilonkiljahduksilla säestettynä.

Kymijoki tarjoilee paikan kalastukseen, rauhalliseen melontaretkeen, kuin myös koskiuintiin. Koskiuinnissa sinun on laitettava märkäpuku päällesi, ja kahlattava kohti koskenkuohuja! Älä huoli, mikäli et koe tätä omaksesi, voit myös laittaa lenkkihousut jalkaasi ja suunnata lenkkeilemään ja patikoimaan alueen monipuoliseen maastoon!

Ole nopea!

Kuten muissakin asioissa, parhaat asiat viedään päältä. Sama pätee majoituspaikan valintaan. Siksi jos sinun lomasi ajankohta on jo tiedossa, on sinun hyvä olla hyvissä ajoin etsimässä sinulle parhaiten sopivaa majoituspaikkaa. Hotellia, hostellia vai oman mökin vuokraamista! Valitse oma suosikkisi, ja näin oma lomasi viettäminen on viettämistä vaille valmis. Varatessasi majoituspaikan lomasesongin ulkopuolelta, voit säästää tällä tavoin lomabudjetissasi! Siispä valitse oma suosikki mökkisi ja näin lomanviettäminen on lähestulkoon valmis alkavaksi!

Voit myös varata mökin seuraavista kohteissa