Parhaat vuokramökit ja majoitus Kuusamo

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Kuusamo

Löydät muunmuassa nämä paikat majoittumiseen

Vuokramökit Kuusamo

Kuusamo sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa, ja alueella kulkee kuuluisa Karhunkierroksen vaellusreitti. Tunnetun vaellusreitin lisäksi Kuusamon lähellä sijaitsee talvimatkailun keskus Ruka, joka kokoaa kaikki lumenystävät yhteen paikkaan. Rukalle on Kuusamosta matkaa noin 25 km, joten kyseessä on esimerkiksi erinomainen päiväretkikohde. Lumisten maisemien lisäksi Kuusamon luonto on tunnettu sen laajoista suoalueistaan, monipuolisesta eläimistöstään sekä kauniin jylhistä kuusimetsistään. Mikäli haluat päästä tarkkailemaan parhailta paikoilta muun muassa susia, ahmoja taikka metsiemme kuningasta- karhua, tarjoaa Kuusamo sinulle parhaat paikat tähän. Lisäksi Kuusamon luonto houkuttelee paikanpäälle lintubongareita, sillä alueen monipuolinen linnusto on lintubongareiden tiedossa. Joten jos kaipaat paikkaa, jonne pääset pakoon kaikkea arjen kiirettä sekä painetta, sinun kannattaa ottaa suunnaksi Kuusamo. Kuusamon henkeäsalpaavan kaunis luonto viehättää kävijäänsä yhä uudelleen ja uudelleen. Kaunis luonto onkin yksi Kuusamon ehdottomista matkailuvalteista. Siksi voikin olla, että kerran Kuusamossa käytyäsi haluat palata sinne aina uudelleen ja uudelleen.

Monipuolinen Kuusamo

Kuusamo houkuttelee luokseen yhä uudelleen aja uudelleen niin ensikertalaisia, kuin heitä, jotka palaavat joka vuosi Kuusamon kauniisiin maisemiin, rauhoittumaan sekä nauttimaan alueen kauniista, mutta karusta luonnosta. Kuusamon luonto on omiaan rauhoittamaan villinä juoksevaa mieltä, kuin myös tarjoamaan sielunruokaa kauniilla maisemillaan. Kuusamon luonto suorastaan kutsuu luokseen patikoimaan, ja nauttimaan alueen kauniista maisemista. Haluatko sitten haastaa itsesi Oulangan kansallispuistossa kulkevan Karhunkierroksen avulla, vai riittääkö tällä kertaa vain pieni osa kyseisestä patikointireitistä. Kuusamo onkin kotimaamme matkailluimpia luontokaupunkeja. Mikäli olet matkalla talven pakkasilla, ja luonto on pukeutunut valkoiseen talvivaippaansa. Löydät idyllistä Rukan tunturikylästä kaiken mitä hiihtäjä voi lomaltaan toivoa. Olet sitten ensimmäistä kertaa lomailemassa kauniissa Kuusamon maisemissa, vai onko tämä joka vuotinen perinteesi. On varmaa, että Kuusamo sekä sen kaunis luonto hurmaa kävijänsä. Olit sitten pieni eräretkeilijä, joka ottaa ensimmäisiä askeleitaan kohti Suomen kaunista luontoa, vai oletko suuren suuri luontoihminen, kaikilla soluillasi? Tällöin voit suorastaan kuulla kuinka Kuusamon kaunis luonto kutsuu luokseen rauhoittumaan ja vain nauttimaan ympärillä avautuvasta hiljaisuudesta.

Kuusamo- tuo suosittu lomanviettopaikka

Nyt kuin sinulla on selvillä missä haluat seuraavan lomasi viettää, on sinun seuraavaksi pohdittava, minkälaisessa paikassa haluat lomasi aikana yöpyä. Kuusamossa on Suomen kunnista, viidenneksi eniten kesämökkejä. Eikä hätää, Kuusamo ei nuku minään vuodenaikana, sillä alue kutsuu luokseen vuoden jokaisena päivänä. Voit siis valita oman suosikkimökkisi, ja päästä nauttimaan alueen rauhoittavasta luonnosta. Miltä kuulostaa majoittuminen viihtyisässä hirsimökissä? Tämä jos mikä on Kuusamon lomaa parhaimmillaan. Valitse oma suosikkisi viihtyisistä sekä tunnelmallisista Kuusamon hirsimökeistä. Valitse mökki, jonka varustelutaso vastaa toiveitasi, mikäli matkassanne on pieniä lapsia, voi mökki josta löytyy pyykin- ja astianpesukone olla kerrassaan järkevä valinta. Kaipaatko hyviä kalavesiä? Varaa mökki, jonka läheisyydestä löydät Rukajärven, joka on tunnettuerityisesti sen erinomaisista kalavesistään. Kokeile kalaonneasi ja koita saada jokin järven siiasta, muikusta, ahvenesta, taimenesta tai vaikka kuhasta koukkuusi. Lapsiperheille on olennaista tietää, löytyykö varsinkin kesäaikaan alueelta uimarantaa, jonka suosii pieniä polskijoita. Matalat hiekkapohjaset uimarannat löytyvät parhaimmillaan vain kivenheiton päästä omalta vuokramökiltäsi. Haluatko että mökkisi ulkopuolelta avautuu verrattomat maastot patikointiin sekä luonnosta nauttimiseen. Valitse mökki, jonka ulko-ovelta avautuu patikointireitti alueen kauniiseen maastoon. Pakkaa matkaasi rento mieli sekä nokipannukahvia varten soveltuvat välineet. Sillä mikään ei voita kelolaavulla nautittua nuotioruokaa, nokipannukahvia sekä tikkupullaa. Näin sinulla on parhaat mahdollisuudet päästä nauttimaan alueen upeasta luonnonrauhasta ja ladata akkujasi tulevaisuudessa siintävää arkea varten. Mutta onni löytyy käsillä olevasta hetkestä, siksi parasta lomalla on rento lomamieli, sekä loma- jonka aikataulu on juuri sinulle sekä matkakumppaneillesi sopiva.

Kuusamo sekä sen aktiviteetit

Vaikka Kuusamosta löytyy ykköspaikat rentoon oleiluun ja luonnossa liikkumiseen, tarjoilee Kuusamo myös paljon paljon muuta. Vauhdin janoisille Kuusamosta löytyy hurjaakin hurjempaa koskenlaskua, sekä talvella alueen luonnossa pääsee liikkumaan moottorikelkan avulla. Luonnon oman värishown tarjoilee mystiset revontulet, joista saat parhaimmillaan ilmoituksen omaan mökkiisi. Näin saat parhaat paikat tämän ihastuttavan luonnonilmiön ihailuun. Revontulia voit ihailla elokuun puolivälistä aina huhtikuun puoliväliin asti. Haluatko uskoa, että revontulien näkeminen tietää onnea… ? Suuntaa katse siis tummuvalle yötaivaalle ja ole tarkkana. Parhaimmat paikat revontulien tarkkailuun löytyvät taajama-alueen ulkopuolelta, paikassa, jossa ei katuvalot, eivätkä muutkaan keinovalot pääse valaisemaan. Talvella voit siirtyä mistäpäin taajamaa tahansa keskustataajaman hiihtoladuille, joista löydät omaan kuntotasoosi sopivan mittaisia rengasreittejä. Taajamasta löytyy myös hiihtolatu Rukan hiihtokeskukseen, jossa voit viettää kaunista talvipäivää joko Rukan rinteissä taikka Rukan alueella kulkevilla hiihtoladuilla. Voit tarkistaa latujen kunnon, tilanteen sekä vaikeusasteen reaaliaikaisesti alueella toimivasta reittipalvelusta. Vauhdikkaampaan menoon on omiaan moottorikelkka, jonka avulla voit tutustua alueeseen. Kaupungin ylläpitämät moottorikelkkareitit kulkevat pääsääntöisesti Rukan sekä keskustataajaman ympäristössä.

Koe Kuusamon viehätys

Kuusamossa on ollut jo kivikaudelta saakka asutusta, ja Ahvensalmen sekä Poussunjärven alueelta on löytynyt kivikautista esineistöä. Nykyään alueella asuu reilu 15 000 asukasta, joista Kuusamon taajamaväestö jakautuu kolmen eri taajaman, Kuusamon keskustataajaman, Tolpanniemen sekä Rukan kesken. Kuusamo on tästä huolimatta yhä edelleen aktiivinen luontokaupunki, joka vetää puoleensa kauempaakin saapuvia matkailijoita. Kuusamo yllättää sen monipuolisuudellaan, sillä kukapa ei näkemättä uskoisi, että keskellä erämaata sijaitsee jatkuvasti kehittyvä monipuolisten palveluiden kaupunkikeskus. Kuusamo onkin Koillis-Suomen talousalueen elinvoimainen keskus, jonka palvelut, niin julkiset kuin yksityisetkin ovat vastanneet jo pitkään määrältään ja laadultaan keskikokoisen kaupungin palveluita. Kuusamon ylänkö on ainut paikka, jossa maanpinnan korkeusvaihtelut ovat yli 200 metriä. Kuusamon luonnolle onkin tyypillistä erilaiset kanjonilaaksot, joissa kosket pauhaavat vapaana, unohtamatta köngästä, jyrkkäputouksista koskea, jota pitkin ei voi laskea veneellä.

Kuusamon kansallispuistot

Kuusamossa sijaitsee useita luonnonsuojelualuita. Osa Hossan kansallispuistosta kulkee Kuusamon alueella, sekä alueen pohjoisosasta löytyy Sukerijärven luonnonpuisto sekä Oulangan kansallispuisto. Oulangan kansallispuistossa kulkee suosittu Karhukierros, jonka maisemissa voit ihailla ikiaikaisen veden mahtia ja voimaa. Voit valita oman suosikkisi Oulangan useista erimittaisista reittivaihtoehdoista. Kävele alueen mutkittelevia polkuja pitkin, kiipeä harjuille ihailemaan ympärillä avautuvia maisemia tai kulje lukuisien riippusiltojen läpi, jotka johtavat sinut kotimaamme komeimpien könkäiden äärelle. Pieni päiväreitti tai usean päivän pitkä vaellusreitti, valitse oma suosikkisi ja suuntaa ihailemaan Kuusamon kauniita maisemia.

Tapahtumarikkaan päivän jälkeen on enemmän kuin ihanaa suunnata vuokraamaasi mökkiin ja lämmitellä päivän aikana väsyneitä lihaksia saunan lämmössä. Ehkä olet valinnut lomallesi mökin, josta löytyy saunan lisäksi myös viihtyisä palju. Vai miltä kuulostaa illanvietto tunnelmallisen takkatulen äärellä? Tämä jos mikä kuulostaa rentouttavalle lomalle.

Varaa siis oma lomasi ja sinulle parhaiten sopiva vuokramökki. Pohdi mitä vaatimuksia sinulla on vuokrattavalle mökille ja etsi suosikkisi laajasta mökkivalikoimasta. Jos mökin varustelutaso sekä sinun lomabudjettisi eivät kohtaa, tarkista pystytkö lomailemaan kuumimman sesongin ulkopuolella… Näin voit saada saman mökin huomattavasti edullisemmin, eikä sinun tarvitse tinkiä mökin varustelutasosta. Jos lomasi ajankohtaa ei pysty muuttamaan, vuokraa mökki, joka sijaitsee hieman syrjemmällä. Näin mökin vuorokausi hinta on todennäköisesti hieman edullisempi. Älä enää mieti vaan valitse oma suosikkisi, sillä parhaimmat mökit varataan ensimmäisenä!

Voit myös varata mökin seuraavista kohteissa