Parhaat vuokramökit ja majoitus Ähtäristä

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Ähtäri

Löydät muunmuassa nämä paikat majoittumiseen

Vuokramökit Ähtäri

Ähtäri, Etelä-Pohjanmaan kunnassa sijaitseva reilu 5 000 ihmisen kaupunki, tarjoilee sinulle muun muassa mahdollisuuden tutustua vuonna 2018 sinne saapuneisiin jättiläispandoihin. Pandojen lisäksi Ähtärin eläintarha tarjoaa laajan kattauksen erilaisia villieläimiä, kuten esimerkiksi karhuja sekä ilveksiä. Ähtäri on paitsi ihastuttavan pieni Etelä- Pohjanmaalainen kaupunki, tarjoaa se paraatipaikan kotimaamme kauniista luonnosta nauttimiseen. Ähtärin maaperä onkin pääasiassa graniittia, ja alueen pinnanmuodoissa onkin laajasti vaihtelua. Kaupungin pääjärven nimeä kantaa Ähtärinjärvi, joka on helppo tunnistaa sen pitkulaisesta muodostaan sekä vähäsaarisuudestaan. Luonnonnähtävyyksiä pääset ihastelemaan luonnonhoitometsää Iso- Arpaisen rannalla sekä Sappion järvet Suomeselän vedenjakalla. Ähtäriin on helppo saapua, joko omalla autolla valtatie 18 pitkin, tai voit saapua perille myös linja-autolla taikka junalla. Lähin lentokenttä sijaitsee 75 km päässä Ilmajoella.

Ähtärin eläinpuisto

Ensimmäiseksi Ähtäristä tulee varmasti mieleen Ähtärin eläinpuisto. Varsinkin, kun vuonna 2018 koko Suomen katseet kääntyivät Kiinasta sinne tuotuihin isopandoihin. Näiden pandojen nimet kuvaavat erinomaisesti kotimaamme lumista talvea, sillä Lumi ja Pyry ovat valmiina valloittamaan sydämesi! Pandojen lisäksi Ähtärin eläinpuistosta löytyy muita kotimaamme petoeläimiä. Joten tämä jos mikä, on käymisen arvoinen kohde, perheen pienemmille kuin isommillekin. Sillä milloin viimeksi olet nähnyt joogaavia karhuja? Eläinpuiston välittömästä läheisyydestä löytyy kallioon rakennettu Hotelli Mesikämmen. Joten, jos haluat suunnata lomanviettoon ihastuttavaan Ähtäriin, kannattaa sinun varata vähintään yksi päivä, jolloin pääsette nauttimaan Ähtärin eläinpuistosta. Ja mikä olisikaan parempaa, kuin varata mökki, joka sijaitsee puiston välittömässä läheisyydessä. Tällä tavoin itse siirtymisiin ei kulu liikaa aikaa tai vaivaa. Toisaalta, jos teillä on tarkoitus vierailla myös muualla Ähtärin alueella, voit kartoittaa itsellesi parhaiten sopivaa vuokramökkiä myös hieman laajemmalta alueelta. Ja tiesitkö että tämä ainutlaatuisilla pandoilla varustettu eläintarha on avoinna vuoden ympäri. Olit sitten liikkeellä kauniimpaan ruska-aikaan, talven valkoisilla hangilla tai vaikka kauniina kesäpäivänä. Ähtärin eläinpuisto on avoinna ympäri vuoden.

Parhaat majoittumispaikat

Ähtärissä kuten muuallakaan ei voi nimetä vain yhtä paikkaa, joka olisi ylitse muiden. Siksi, kun etsit lomallesi parasta majoittumispaikkaa, on sinun pohdittava mitä ominaisuuksia kaipaatkaan yöpymispaikaltasi. Riittääkö se, että paikassa on katto sekä seinät, ja jokin paikka, johon voit painaa illalla pääsi… vai kaipaatko helppoa lomaa, jolloin pääset nauttimaan mökistä, jonka varustelutaso ei jätä ketään kylmäksi. Mökki, josta löytyy saunaa, kylpyammetta, astianpesukone, takka tai vaikkapa vielä palju pihamaalta. Mökki, joka vastaa parhaiten sinun ja matkakumppaneidesi matkatoiveita, on kuin onkin perusta onnistuneelle lomalle. Siksi, mökki - joka on varusteltu korkeatasoisesti, on ainakin sen suhteen varma valinta, mitä tulee helppoon lomanviettämiseen.

Ähtäristä löytyy eritasoisia majoittumisvaihtoehtoja, joista voit löytää oman suosikkisi. Suosikin lisäksi mökin valintaan vaikuttaa mökin vuokrahinta. Jos haluat saada tasokkaamman mökin, mutta et ole valmis maksamaan tästä. On sinun olennaista miettiä mikä ajankohta lomallesi olisikaan sopivin. Mikäli mahdollista, varaa loma kalleimman sesongin ulkopuolelta ja näin sinulle tarjoutuu mökkivalikoima, hieman edullisempaan hintaan. Jos et ole valmis tinkimään loman ajankohdasta, pohdi voitko tinkiä mökin sijainnista. Keskeisimmillä paikoilla sijaitsevat mökit ovat lähes poikkeuksetta aina kalliimmat, kuin ne mökit, jotka sijaitsevat hieman syrjemmässä. Valitse myös haluatko yöpyä tunnelmallisessa hirsimökissä, lomahuoneistossa, hotellissa, vai kutsuuko sinua luokseen idylli mummon mökki? On kuitenkin varmaa, että Ähtäristä löytyy jokaiselle matkailijalle parhaiten sopiva vaihtoehto. Ja jotta mökkivalikoima olisi mahdollisimman laaja, on sinun hyvä varta haluamasi mökki hyvissä ajoin. Sillä kuten muissakin asioissa, parhaat mökit viedään päältä. Ja näin jäät pahimmassa tapauksessa ilman unelmiesi mökkiä.

Uppoudu alueen historiaan

Janoatko tietää kotimaamme historiaan liittyviä asioita? Ähtäri on silloin sinulle oikea paikka, sillä alueelta löytyy useita Suomen historiaan liittyviä nähtävyyksiä. Tutustu Suomen talvi- tai vapaussotaan koskettaviin muistomerkkeihin. Lisäksi Ähtärin vanhalla puutaloalueella pääset tutustumaan alueen kulttuurihistoriallisiin rakennuksiin sekä kirkkoveneisiin. Ähtäristä on lähtöisin myös monet tunnetut suomalaiset, kuten muun muassa Ähtärin alue on Topi Sorsakosken lapsuudenmaisemaa. Lisäksi Voittamisen Anatomian kirjoittanut Aki Hintsa, on yksi edesmenneistä kuuluisista ähtäriläisistä. Ähtäri on siis paljon muutakin kuin pelkkä eläintarha. Mikään ei vedä vertoja alueen kauniille luonnolle, joka houkuttelee luokseen yhä uudelleen ja uudelleen. Nauti kauniiden maisemien lisäksi Ähtärin perinneruoaksi nimetyistä halakoperunoista, sekä sian sekä mullin etuselästä sekä perunoista keitetystä muhennoksesta. Jälkiruoaksi voit nauttia ohraryynipuuroa rusinat sekä sekahedelmäsopan kanssa. Vai onko sinun herkkuasi sittenkin luumukreemi kermavaahdolla?

Mitä muuta Ähtärissä voikaan tehdä?

Kiinnostaako sinua uppoutua golfin rentouttavaan maailmaan? Mikäli näin on, sinun on suunnattava kesäaikaan alueelta löytyvälle 18- reikäiselle golfkentälle. Jos taskustasi puuttuu green gard, voit nauttia golfista Par3 X- kentällä. Käy Ähtärin Moksunniemessä katsomassa kotimaamme ensimmäistä asuntomessu aluetta. Asuntomessut järjestettiin alueella ensimmäisen kerran vuonna 2000. Tämä alue sijaitsee noin 8 km päässä itse Ähtärin keskustasta. Shoppailun ystäville noin 30 km päässä Ähtäristä sijaitsee yksi maamme suurimmasta ostosparatiiseista, Veljekset Keskisen kyläkauppa. Tämä Suomen suurin kyläkauppa houkuttelee luokseen hieman kauempaakin, ehkäpä myös sinutkin. Kesällä pääset hyvällä tuurilla vielä ilmaiseen Miljoona tivoliin, ja voikin olla, että törmäät kaupassa tuttuihin tv- kasvoihinkin.

Päiväretkikohteena toimii myös reilu 100 km päässä sijaitseva Alahärmän PowerPark- huvipuisto, jonne on kiva suunnata lasten sekä lastenmielisten kanssa. Ja voi pojat, mikä olisikaan rentouttavampaa, kuin aktiivisen päivän päätteeksi pääset nauttimaan viihtyisän mökin lämmöstä. Tai jos on kyseessä kuuma kesäpäivä, voisiko tämä vuokramökki olla varustettuna omalla rannalla, jolloin mikään ei estä sinua pulahtamasta viileään järviveteen.

Oletko samaa mieltä, että onnistuneen lomaan salainen resepti on sopivassa suhteessa mitoitettu aktiivinen tekeminen sekä vastapainoksi rentouttavaa olemista ja nauttimista. Voi olla, että haluat suunnata Ähtäriin talvella, jolloin ympärillesi avautuu laajat hiihtomahdollisuudet. Näin pääset nauttimaan kotimaamme talven kauneudesta, tunne lumi jalkojesi alla ja kuuntelee ympärillä avautuvaa hiljaisuutta. Sillä onhan lienee sanomattakin selvää, että tämä jos mikä lataa akkujasi arkeen palaamista varten. Ja hei, jos Ähtäri sekä sen Pandat ja kaunis luonto vei sydämesi, niin sinun tulee varata jo nyt seuraava lomasi ihastuttavaan Ähtäriin. Sillä parhaat lomamökit viedään nopeasti.

Vauhdikkaammasta menosta nauttivat voivat hypätä talvella moottorikelkan kyytiin ja antaa vauhdin hurman lumota sinut sekä matkakumppanisi. Kuten huomaat, Ähtäri tarjoilee laajan kattauksen joogaavista pandakarhuista, luonnon rauhaan sekä ostosparatiisiin. Lomaa odottaessa voitkin jo mielessä suunnitella mitä kaikkea tämä lomamatka sisältääkään? Hupia, iloa, naurua sekä mukavaa yhdessäoloa! Näistä ja muista sinun päättämistäsi asioista on tehty onnistunut Ähtärin loma. Varaa siis majoitus, joka sopii sinun sekä muiden matkalaistesi mieleen parhaiten. Luonnonrauhaa ja luksusta vai onko toiveenasi päästä hetkeksi pois kaikista liiallisista aistiärsykkeistä ja suunnata lomalle mökkiin, joka sijaitsee kirjaimellisesti keskellä ei mitään. Tällöin voit nauttia lomastasi ilman mitään älypuhelimia sekä muita tietoteknisiä laitteita. Vaikka alkuun tämä saattaa olla kerrassaan kauhistuttava ajatus, voikin myös olla että yhden tällöisen loman jälkeen kaipaatkin uutta irtiottoa toisinaan liian hektisestä arjestasi. Varaa sinulle sopiva mökki, ja ilahdu positiivisesti! Sillä nyt on lupa nauttia ja rentoutua!

Voit myös varata mökin seuraavista kohteissa