Parhaat vuokramökit ja majoitus Rukalta

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Ruka

Vuokramökit Ruka

Kuusamossa, Rukatunturin juurella sijaitsee suosittu laskettelukeskus Ruka. Ruka tarjoaa tekemistä ja kokemista koko perheelle. Talvella, Rukan luonnon pukeutuessa valkoiseen lumivaippaan, tarjoilee Ruka laajaakin laajemman kattauksen erilaisia urheilutapahtumia. Talvella alueella järjestetään muun muassa kansanvälisiä urheilutapahtumia. Rukan rinteillä sijaitsee jopa 34 eritasoista laskettelurinnettä, sekä huipulle hiihtäjiä vetää 21 hiihtohissiä. Laskettelun lisäksi Rukalla voi talvisin harrastaa maastohiihtoa, moottorikelkkailua sekä löytää oman mieleisen sisäliikuntamuodon monipuolisesta lajikirjosta. Eikä sovi unohtaa, että Rukalla sijaitsee kotimaamme vanhin hiihtokoulu, joka on perustettu jo vuonna 1956, myöhemmin vuonna 2007 hiihtokoulu on valittu vuoden hiihtokouluksi. Ammattilaisille, tai sellaiseksi haluaville tiedoksi, että Rukalla on toiminut Kalle Palanderin Ruka Racing School. Kesällä Ruka on, ei sen enempää eikä vähempää- kuin kotimaamme viidenneksi suurin mökkikunta. Mökit sijaitsevat kätevästi Rukatunturin hiihtokeskuksen ympärillä. Kauniin luonnon, raikkaan ilma sekä iloisten ihmisten lisäksi matkailijoita houkuttelee luokseen Kuusamossa sijaitseva Karhunkierros. Kyseessä on Suomen suosituin vaellusreitti, joka kulkee kauniin Oulangan kansallispuiston alueella. Kyseessä ei ole mikään pikkupatikointi, sillä itse Karhunkierros alkaa jo Sallan kunnan puolelta, kulkien Kuusamon pohjoisosasta Ristikalliolta, ja päättyen Rukatunturin hiihtokeskukseen. Karhunkierroksen kesto on tyypillisesti noin 3- 7 päivää ja matkaa tällä kierroksella on pisimmillään 70 km. Vauhdikkaampaan menoon Rukatunturilta löytyy kesäisin toimiva kelkkarata, joka vie laskijansa vauhdilla tunturin rinteeltä alaspäin. Pidä lippiksestä kiinni, sillä edessä on mukavia mutkia sekä iloisia riemunkiljahduksia. Rukalla kaunis kesäpäivä tai viileän raikas ruska-aika sujuu vaivattomasti melomalla, kalastamalla tai vaikka kokeilemalla koskenlaskua.

Mökki haluamallasi maisemalla

Koska Ruka sijaitsee kuvankauniilla Kuusamon alueella, on sinun mahdollista valita, minkälaisen maiseman haluat sinun mökin ikkunoista avautuvankaan. Rukalta löytyy viihtyisiä mökkejä, jotka sijaitsevat Rukan kauniissa järvi- sekä tunturimaisemissa. Voit majoittua suoraan Rukatunturin juurella, jolloin sinulle avautuu erinomainen mahdollisuus laittaa monot jalkaasi jo eteisessä, sillä ulko-oven avaamisen jälkeen edessäsi avautuu Rukan kauniit laskettelumaisemat. Ymmärrettävästi keskeisellä paikalla sijaitseva mökin ympäristö on usein hieman vilkkaampi. Mikäli mielesi suorastaan huutaa hiljaisuutta sekä omaa rauhaa, on sinun silloin hyvä valita mökki, joka sijaitsee tämän laskettelukeskuksen ulkopuolella. Valitse lomallesi hiihtolatujen läheisyydessä sijaitseva kelohonkamökki, joka tarjoilee sinulle eturivin paikat kauniiseen ja rauhoittavaan luontoomme. Vuokramökki, joka sijaitsee Kuusamon kauniin järven rannalla, on omiaan sinulle, joka haluat nauttia hitaista aamuista, ja ihailla horisontista nousevaa aurinkoa. Vai miltä kuulostaa auringonlasku mökin terassilta katsottuna, oman rakkaan kainalossa… hetkinen, tämähän kuulostaa ja tuntuu ihan lomalle!

Onko luksus sinun synonyymisisi?

Kaipaatko Rukan kaunista luontoa, rikkoutumatonta hiljaisuutta sekä kaunista ruskaa. Mutta haluat nauttia tästä kaikesta sen hetken, kun haluat, ja sen jälkeen sinun tekee mieli kääriytyä tasokkaasti varustellun mökin puhtaisiin valkoisiin lakanoihin, ja nauttia mökin laadukkaasta varustelusta. Tämä on hyvinkin ymmärrettävää... ja siksi Rukalta löytyy myös mökkejä tai oikeastaan viiden tähden huviloita, jotka ovat lattiasta kattoon silkkaa luksusta! Valitse lomallesi ylellisesti varusteltu huvila, ja kutsu mukaan kaikki parhaat ystäväsi tai vietä perhelomaa, joka on kirjaimellisesti lomaa, sillä jokaiselle löytyy kuin löytyykin tarvittava määrä omaa tilaa. Sillä onnistuneen loman takaa onnistunut mökin valinta, mökki, jonka varustelutaso helpottaa loman viettämistä. Miltä kuulostaa huvila, joka sijaitsee laskettelurinteiden välittömässä läheisyydessä, mutta itse mökki onkin huvila. Huvila, josta löytyy kaikki tarvittavat kodinkoneet, revontulihälyttimet, tunnelmallisineen takkoineen, sauna, jossa voit rentouttaa päivän aikana väsyneitä lihaksia, sekä palju, jonka lämmin syleily sulattaa jäätyneimmätkin varpaat. Ja miten ihanaa onkaan pitkän päivän, joka on sisältänyt tarpeeksi aktiviteettia, että rentoutumista, sujahtaa lepäämään puhtaisiin valkoisiin lakanoihin. Tämä todentotta on lomanviettoa parhaimmillaan….

Ruka, luonnonrauhassa vietetty loma

Siinä missä toiset haluavat nauttia Rukan kauniista luonnosta hetkittäin, ja suunnata sen jälkeen ylellisesti varusteltuun mökkiin. Toiset matkailijat haluavat viettää loman, jonka voi tuntea jokaisella hengenvedolla sekä solullaan. Vastapainoa hektisestä arjesta tarjoilee Rukan kelohonkamökit, jotka sijaitsevat… noh, keskellä ei mitään. Nämä ovat mökkejä, jotka sijaitsevat keskellä luontoa, ja niiden varustelutaso on vaatimaton, ehkäpä kyseessä on mökki, jossa ei ole laisinkaan wifiä. Ennen kuin päästät pelonsekaisen kiljahduksen, on hyvä katsoa asiaa siltä kantilta, että toisinaan meille kaikille tekee hyvää olla hetki vain omien ajatusten kanssa, ilman että joka puolelta tulvii erilaisia aistiärsykkeitä. Multitaskaaminen tunnetusti heikentää työtulosta, sekä aitoa läsnäoloa, joten mitä jos tämä onkin loma, jossa keskityt vain yhteen asiaan kerrallaan.

Ei jatkuvasti soivia puhelimia, kalenterin perässä juoksemista tai sähköpostia, joka tulvii yli äyräiden. Sillä tämä on sinun hetkesi päästä nauttimaan vain käsillä olevasta hetkestä. Vaikka tämä saattaa alkuun kuulostaa kerrassaan mahdottomalle idealle, kokeile ja saatat yllättyä iloisesti! Koska onnistunut loma vaatii usein sopivasti suhteutetun aktiviteettien määrän sekä tarvittavan määrän lepoa ja rauhoittumista, voit valita Rukan sekä Kuusamon alueelta mieleistäsi tekemistä, näkemistä sekä koettavaa. Patikoi Kuusamon kiemurtelevia polkuja pitkin, maista raikkaan solisevaa tunturipuron vettä ja pysähdy paikalleen ihailemaan ympärillä avautuvia maisemia. Melo pitkin kaunista Oulankajokea ja kokeile kalaonneasi veneen tai kanootin kyydissä istuen. Tunne ja kuule ympärilläsi oleva luonto ja anna sen täyttää jokainen solusi. Vauhdikkaampaan menoon Rukalta löytyy yhä vain suositummaksi käyvä maastopyöräily, ja ota lähialueen maastot haltuun pyörän selästä käsin. Kiemurtelevia polkuja, nousuvia mäennyppylöitä sekä alamäkiä, niistä on onnistunut maastopyöräilyretki tehty. Vai haluatko istua rekeen, jota vetää useat, innosta ja energiasta puhkuvat huskyt? Tämä jos mikä on jokaisen ainakin kerran koettava. Ja mitä olisikaan Kuusamon reissu ilman perinteistä kullanhuuhdontaa? Kokeile löytää oma kultakimpaleesi, tai vaihtoehtoisesti kultahippusi, jota on tarkasteltava mustaa paperia vasten, jotta sen pystyy paljaalla silmällä erottamaan. Oli kummin oli, olet tämän jälkeen yhtä kokemusta rikkaampi.

Rukan loma panostamalla vai pihistämällä

Kun mielesi halajaa lomalle, on sinun tehtävä sitä ennen se ikävämpi asia, eli lomabudjetin kartoittaminen. Se kuinka paljon olet valmis maksamaan Rukan mökistä, on sinun päätettävissäsi. Mökkien vuokrahintaan vaikuttaa kuitenkin olennaisesti ainakin seuraavat asiat. Loman ajankohta, riippuen siitä mihin aikaan olet suuntamassa lomallesi, määrittelee se merkittävästi sen, kuinka paljon joudut maksamaan haluamastasi mökistä. Mökin vuokraaminen kuumimpana sesonkina, esimerkiksi jouluna tai vaikka juhannuksena on aina kalliimpi, kuin jos suuntaisit lomailemaan sesongin ulkopuolella. Siksi, ensimmäinen vinkki kustannusten karsimiseen on valita loma-ajankohta sen mukaan, kun kaikki muut ovat pääsääntöisesti töissä. Toinen asia, joka vaikuttaa vuokrattavan mökin hintaan on sen sijainti. Keskeisellä paikalla, hyvien kulkuyhteyksien päässä oleva mökki on huomattavasti hinnakkaampi, kuin jos valitset mökin, joka sijaitsee syrjäisemmällä paikalla. Toiset kaipaavat Rukan lomalta elämää ja äksöniä, jolloin sinulle ehkä riittää vuokramökki, joka sijaitsee lomakeskuksen ulkopuolella. Kolmas merkittävä asia, joka vaikuttaa mökin vuokrahintaan on mökin varustelutaso sekä ikä. Mitä heikommalla varustelutasolla sekä kunnolla oleva mökki onkaan kyseessä, sitä edullisemmaksi se tulee sinun rahapussillesi. Määrittele mitä asioita kaipaat onnistuneelta lomaltasi, ja varaa vuokramökki sen mukaan. Jos matkassanne on lapsia, on myös hyvä pohtia mökin valitsemista sen perusteella, kuinka se soveltuu lasten kanssa lomailuun? Varaamalla oikeanlainen mökki, on onnistunut loma vain muutaman askeleen päässä!

Voit myös varata mökin seuraavista kohteissa