Parhaat vuokramökit ja majoitus Vuokatista

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Vuokatti

Vuokramökit Vuokatti

Tämä Sotkamossa sijaitseva vaarajono kätkee luokseen ainutlaatuisen taajaman nimeltä Vuokatti. Vuokatissa pääset uppoutumaan kotimaamme kauniisiin vaaramaisemiin, sekä nauttimaan raikasta lappilaista ilmaa. Vuokatin korkein vaara on nimeltään Porttivaara, joka kohoaa 345 metriä merenpinnan yläpuolelle. Katinkullan lomakeskus on toiminut alueella jo vuoden 1990 alusta asti. Lomakeskus vie matkailijan lomalle, jossa pystyt nauttimaan rennosta oleilusta, kuin yhtä hyvin lomapäivä Vuokatissa sujuu vauhdilla Vuokatin laskettelurinteillä. Nykyään alue kuuluu Holiday Club- ketjuun, ja Katinkullan lomakeskuksessa on hyvä viettää ansaittua lomaansa. Vuokatissa on myös hiihtotunneli, jossa pääset hiihtämään niin talvella kuin kesälläkin. Unohda siis hiihtäminen loskakelissä, tai liian lyhyeen loppunut hiihtokausi, sillä Vuokatissa voit pitää monot jalassa, vaikka vuoden ympäri. Tämä jäähdytetty hiihtotunneli on avattu vuonna 1998, ja tunnelissa voi hiihtää niin paukkupakkasilla kuin kuumalla kesähelteellä. Ja jos hiihto alkaa henkisesti tökkimään, voit suunnata Vuokatin lumilautatunneliin, joka on myös auki vuoden ympäri. Alueella sijaitsevassa Vuokatinrannassa järjestetään vuosittain yli 30 tapahtumaa, joten sinun tehtäväksi jää niistä sen mieluisimman tapahtuman valitseminen.

Vuokatti urheilunystäville

Eikä tässä vielä kaikki, sillä Vuokatista löytyy myös Vuokatin urheiluopisto, joka on Vuokatissa sijaitseva lumiliikunnan koulutuskeskus sekä asiantuntijataho. Joten jos sinua jokin asia mietityttää suksien päälle asettumisessa, kannattaa sinun kääntyä asiantuntijoiden puoleen. Vuokatti on kuitenkin myös paljon muuta kuin pelkkä talviliikuntapaikka, sillä vuoden ympäri pääset haastamaan itsesi niin henkisesti kuin fyysisesti alueen erilaisilla aktiviteeteilla. Oletko milloin viimeksi juossut, tai vaikkapa juossut metsässä ristiin rastiin kulkevia polkuja? Polkujuoksu on nyt hurmannut yhden, jos toisenkin juoksun ystävän, ja siinä samassa lajiin on hurahtanut myös he, jotka ovat vannoneet sen, ettei juoksu ole heidän juttunsa. Polkujuoksua, suunnistusta tai muita sinulle sopivaa seikkailua sopivasti Vuokatissa! Ei sovi unohtaa Vuokatissa sijaitsevia Vuokatinrinteitä, jotka ovat saaneet kiitosta niiden kompaktista koostaan sekä turvallisista laskemisolosuhteistaan. Siksi rinteissä viihtyvät lähestulkoon kaikenikäiset. Vuokatista löydät 13 hyvin hoidettua rinnettä, ja ne sopivat sinulle, joka olet ensimmäistä kertaa suksien päällä, mutta Vuokatin rinteistä löytyy sopivia rinteitä myös kokeneille laskijoille.

Majoittumista sinun makuusi

Koska Vuokatti tarjoilee sinulle laajan kattauksen tekemistä, kokemista ja näkemistä, on nyt aika varata sinulle paras mahdollinen majoituspaikka. Vuokraamalla mökin, pääset nauttimaan Vuokatin laajasta aktiviteettitarjonnasta, sekä aktiivisen päivän päätteeksi pääset nauttimaan viihtyisästä majoituspaikasta. Tässä kohtaa sinun kannattaa valita sinulle parhaiten sopiva majoitusvaihtoehto. Vuokatti tarjoilee laajan kattauksen erilaisia yöpymisvaihtoehtoja, valitse haluatko yöpyä viihtyisissä lomahuoneistoissa, lomamökissä, kartanohotellissa tai vaikkapa tasokkaasti varustetussa villassa. On siis varmaa, että löydät itsellesi sekä matkakumppaneillesi parhaiten sopivan vaihtoehdon Vuokatin laajasta majoitustarjonnasta. Nautit ehkä viihtyisästä hotellihuoneesta, vai miltä kuulostaa tunnelmallinen sekä viihtyisä hirsimökki. Riippumatta siitä mihin aikaan vuotta olet suuntaamassa Vuokattiin, löytyy alueelta lukuisia eri vaihtoehtoja. Jos haluat nauttia Vuokatin kylän sykkeestä, valitse majoituspaikka siten että se sijaitsee keskustassa tai sen välittömässä läheisyydessä. Tällöin sinun tulee kuitenkin varautua siihen, että tämä majoitusvaihtoehto on hieman kalliimpi, kuin se, joka sijaitsee laskettelukeskuksen ulkopuolella.

Mitä onnistunut loma tarvitsee

Riippuen siitä minkälaisella kokoonpanolla olet suuntaamassa Vuokattiin, on sinun syytä valita majoitus sen mukaan. Oletko matkalla yksin? Tällöin et todennäköisesti tarvitse suurta hirsimökki huvilaa, vaan voit valita sinun tarpeisiin sopivan hieman pienemmän majoituspaikan. Jos taas matkaseurueenne koostuu useista henkilöistä, ja matkassanne on myös lapsia. On hyvä pohtia huolellisesti majoituspaikan sijainti. Miltä kuulostaa tilava mökki, jossa jokaiselle halukkaalle on tarvittaessa oma makuuhuone, jonne voi vetäytyä nauttimaan hetken aikaa omasta rauhasta. Tällöin mökin hieman rauhallisempi sijainti voi olla myös hyvin perusteltua. Toisaalta, jos majoittuminen tapahtuu hieman syrjemmässä, on sinun sekä matkakumppaneidesi pohdittava kuinka siirtyminen paikasta toiseen oikein tapahtuukaan. Lasten kanssa matkustavat osaava myös varmasti arvostaa sitä, että mökistä löytyy ainakin astian- sekä pyykinpesukone. Lisäksi kuivauskaappi on ainakin talvella jokaisen lapsiperheen paras ystävä. Hemmotteluun sekä rentoutumiseen on kuin onkin takuuvarma valinta mökki, josta löytyy oma sauna? Oma sauna on mökistä riippuen joko sähköllä tai puulla lämmitettävä. Luksusta lomanviettoon tuo myös mökissä oleva palju tai vaikkapa poreallas.

Vuokatin tarjoaa tekemistä kesällä

Jos mietit, miten saat aikasi kulumaan Vuokatin kauniissa maastoissa, tässä sinulle muutama vinkki. Kaunis kesäpäivä kuluu rennoissa merkeissä esimerkiksi futisgolfin tai golfin merkeissä. Näissä lajeissa voit nauttia kauniin vihreistä maisemista sekä ympärilläsi olevista iloisista ihmisistä. Katinkulta golf avataan keväällä, huhti- toukokuun vaihteessa. Kesäinen hellepäivä sujuu Hiukan hiekkarannalla, varpaat sannalla sekä edessäsi kiehtova kirja.

Vesillä pääset melomaan rentouttavalla tyynen veden melontaretkellä, tai kokeilemalla kalaonneasi Vuokatin sydämessä sijaitsevalla Nuasjärvellä. Kojun sisällä, keskellä metsää, nyt on luvassa karhunkatselua. Ja tosiaan, tässä pääset ihailemaan tätä kotimaamme kansalliseläintä, turvallisesti kojun sisältä. Katinkullan kylpylä rentouttaa vuoden ympäri lomalaisten kipeytyneitä lihaksia, sekä mahdollistaa ilon ja onnen hihkaisuja. Kaipaatko kuumalla kesäilmalla talven kylmyyttä? Uskomatonta mutta totta, Vuokatissa pääset nauttimaan vuoden ympäri hiihtotunnelista, taikka lumilautatunnelin riemusta. Vai haluatko testata Vuokatin uusinta uutta- lumimaailmaa, jossa on yli 30 erilaista toimintoa, valitse suosikkisi tubing- rengaslaskun, freedropin, snowskaten tai vaikkapa tarkkuusheiton parissa. Täällä pääset nauttimaan talven miellyttävästä viileydestä, -3 astetta, ilman vihmovaa tuulta ja viimaa. Päivän jälkeen avaa ulko-ovi ja sinua odottaa Vuokatin kaunis kesäsää. Ehkä suuntaat vuokramökillesi, ja pääset pulahtamaan viereiseen järveen, tämähän kuulostaa jo lomalle!

Talvella Vuokatti pukeutuu valkoiseen

Eikä hätää, jos et ole vuosiin seissyt suksien päällä, sillä Vuokatista löytyy kuin löytyykin ihka -aito hiihtokoulu. Unohda koulun liikuntatunneilla jäätyneet varpaasi, sillä nyt opetellaan hiihtämään ja jopa nauttimaan lajista. Siksipä varo vain, ettei hiihtokärpänen pääse puraisemaan! Hiihtokouluja löytyy niin aikuisille kuin lapsillekin. Talvisesta Vuokatista löytyy rinteet laskettelun ystäville, kuin myös hoidetut hiihtoladut vievät hiihtäjän retkelle kaunista talven lumimaisemaa. Lisäksi Vuokatissa voit ottaa lumen haltuun myös lumikengillä, moottorikelkalla kuin huskysafarilla. Mikäli vilu pääsi kuin pääsikin yllättämään, suuntaa kylpylään sulattelemaan jäätyneitä sormia. Tai mikä on vielä parempaa, vuokraa mökki, josta löytyy kuin löytyykin oma perinteinen suomalainen sauna.

Onnistuneen loman kruunaa viihtyisä ja toimiva majoituspaikka

Jos mietit mitä kaikkea onnistunut loma vaatikaan, on yksi olennainen osa onnistunutta lomaa sopiva ja toimiva majoituspaikka- paikka, joka sopii juuri sinun sekä matkalaistesi tarpeisiin. Jos kaipaat luonnonrauhaa, varaa majoitus hieman syrjempää. Tällöin luonto aukeaa suoraan ulko-oven toiselta puolelta ja pääset ehkä suoraan aamupalapöydästä nauttimaan luonnon rentouttavasta vaikutuksesta. Jos kaipaat kuitenkin enemmän äksöniä, varaa mökki, joka sijaitsee Vuokatin keskustassa. Panostamalla lomaan rahallisesti, löydät keskustasta mieleisen mökin. Toisaalta jos lomabudjetti on tiukkaakin- tiukempi, on ehkä syytä vuokrata mökki, joka sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella. Mökin hinta määräytyy myös suurelta osin sen mukaan, mihin aikaan olet suuntaamassa lomamatkallesi. Kuumimpana sesonkina, joka ajoittuu usein koulujen lomaviikoille. On syytä varautua maksamaan mökistä, hyvällä sijainnilla - hieman enemmän. Mökin hintaan vaikuttaa olennaisesti myös sen varustelutaso. Siispä, hopihopi ja varaa oma suosikkimökkisi- sillä parhaat viedään nopeasti!

Voit myös varata mökin seuraavista kohteissa