Parhaat vuokramökit ja majoitus Kolilta

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Koli

Vuokramökit Koli

Lieksassa sijaitseva Koli, on Pohjois- Karjalan korkein vaara kauniin Pielisen rannalla. Vieraillessasi Kolilla tutustut Kolin tärkeimpiin huippuihin, Ukko- ja Akkakoliin sekä jyrkän seinämän sisältämään Paha-Koliin. Ei siis ihme, että Koli on keskeinen maisemanähtävyys sekä osa kaunista kansallismaisemaamme. Voit tutustua alueen kauniiseen luontoon Kolin kansallispuistossa, joka on yksi Itä- Suomen tunnetuimmista luontokohteista sekä nähtävyyksistä. Koli tarjoaa kokemista ja nähtävää vuoden ympäri, joten se houkuttelee matkailijoita luokseen niin talven pakkasilla kuin kauniina kesäpäivinä. Kolin jylhät maisemat ovat omiaan lumoamaan niin ensikertalaisen, kuin pidempään Kolilla matkanneen lomalaisen. Talvella, kun Kolin erämaamaisemat ovat peittyneet valkoisen lumen alle, tarjoilee Ukko-Koli iloisia hetkiä koko perheelle. Rauhoittumiseen sekä hiljentymiseen sopivaa ajanvietettä varten, voit suunnata ihailemaan suorastaan henkeäsalpaavan kauniita kotimaamme suurpetoja. Suuntaa Erä- Eeron vanhaan savottakämppään Lieksan Kontiovaarassa ja pääset todistamaan ihka-aitoa ahmaa, sutta tai jopa metsien kuningasta- karhua! Mikäli sinusta kuitenkin tuntuu siltä, että tämä on elämys joka nostattaa liikaa verenpainetta, voit ihailla myös yrityksen facebook-sivuilta päivitettyjä kuvia kuinka ahmat kulkevat ensilumessa tai karhut heräävät talviuniltaan. Tämä jos mikä on kerrassaan ainutlaatuinen kokemus. Ja kuinka ihanaa onkaan palata tämän kerrassaan ainutlaatuisen elämyksen jälkeen omaan viihtyisään majoituspaikkaan lepäämään ja lataamaan akkuja seuraavaa lomapäivää varten.

Kolin monipuolinen majoitustarjonta

Miettiessäsi mitä onnistunut loma Kolilla oikein vaatikaan, on sinun hyvä hetken aikaa pohtia, minkälaisessa paikassa haluat majoittua. Kolilta löytyy monipuolinen valikoima erilaisia majoitusvaihtoehtoja, joista sinun on helppo valita oma suosikkisi. Haluatko nauttia Kolin lomasta viihtyisässä lomamökissä, joka sijaitsee Kolin keskeisimmällä paikalla, vai voisiko lomamökin sijainti ollakin kauniin järven rannalla, jolloin pääset aamulla nauttimaan aamu-uinnista. Tai talvella mökkisi edustalta aukeaa mitä parhaimmat hiihtomaastot. Kevätauringon pilkahdellessa, voit suunnata nauttimaan vain tasaisesta järvenjäästä, sekä taivaalla paistavasta auringosta. Ps. Älä unohda aurinkorasvaa sekä aurinkolaseja! Kuuletko luonnon kutsun? Mitä jos tällä lomalla majoitutkin kirjaimellisesti keskellä- ei mitään! Kolin kansallispuiston tuvat ovat kuin tehtyjä sinua varten, sillä tämä on paikka, jossa pääset nauttimaan Kolin erämaanluonnosta kaikilla aisteillasi. Näiden lisäksi Kolilta löytyy majoittumiseen erilaisia hostelleja, maatilamajoituksia, majataloja sekä B& B majoitusta ihka aidoilla maatiloilla. Kolilla majoittuminen onnistuu myös viihtyisissä hotelleissa. Löydä siis oma suosikkisi Kolin eri majoitusvaihtoehdoista ja pääset nauttimaan lomasta, joka tekee sinuun lähtemättömän vaikutuksen. Älä varaa samaa majoitusta kuin naapurisi, vaan pohdi minkälainen majoitusvaihtoehto olisi juuri paras sinulle sekä mahdollisille matkakumppaneillesi. Koli tarjoaa unohtumattoman loman niin yksin matkaaville, perheen kanssa lomalle suuntaaville, kuin parhaiden ystävien kanssa tehdyn reissun. Ymmärrettävästi jos olet reissussa perheen kanssa, on hyvä valita majoitusvaihtoehto, josta löytyy kaikki tarpeellinen, varsinkin jos reissussa on myös pieniä lapsia.

Pihistä vai panosta?

Lomamatka Kolille on ainutlaatuinen elämys, mutta on hyvä huomioida, että lomamatkan ajoittuminen kuumimpaan sesonkiaikaan maksaa hiljaista ajankohtaa enemmän. Siksi jos et halua tinkiä majoittumisen tasosta, on sinun hyvä varata lomamatka hieman hiljaisempaan ajankohtaan. Näin toimimalla voikin olla, että saat varattua edullisempaan hintaan, tasokkaamman sekä monipuolisemmin varustellun mökin. Matkan järjestäminen koulun lomien ajankohtaan, tarkoittaa sitä, että joudut maksamaan samasta mökistä hieman kalliimman hinnan. Joten jos haluat varmistaa parhaimman hinta-laatusuhteen mökillesi, ole hyvissä ajoin liikkeellä ja varaa oma suosikki mökkisi mahdollisimman pian. Kuten muissakin asioissa, parhaat viedään ensimmäisinä.

Kolin aktiviteetit talvella

Talvella ei ole kahta sanaakaan siinä, mikä on Kolin suosituin lomanviettotapa. Kolin erämaan kauniin maisemat, jotka ovat peittyneet valkoiseen lumivaippaan ovat kerrassaan ainutlaatuinen kokemus kenelle tahansa. Haluatko sitten viettää kaunista talvipäivää Kolin lumisilla rinteillä, ja antaa pöllyävän lumen pyyhkiä kasvojasi. Vai miltä kuulostaa hiihtoretki Kolin hoidettuja maastohiihtolatuja pitkin? Hiihtämällä pääset nauttimaan luonnon äärettömästä hiljaisuudesta sekä ihailemaan ympärillä olevia puita, jotka ovat peittyneet tykkylumen alle. Kyseessä on vähintäänkin talven ihmemaa, joka kutsuu sinut luokseen nauttimaa aidosta Lapin taiasta. Kolin lumiset maisemat voit saada haltuun myös lumikengillä, jolloin et kaipaa valmiita polkuja tai teitä, sillä lumikengillä pääset tutustumaan Kolin koskemattomaan luontoon. Koli tarjoaa talvella myös vauhdikkaampia moottorikelkka- sekä huskysafareita, unohtamatta tätä ainutlaatuista mahdollisuutta päästä tarkkailemaan Suomen petoeläimiä, niiden luonnollisessa ympäristössään. Aktiviteettien ohessa pääset huilaamaan sekä lämmittelemään Kolin rinneravintoloissa. Kuppi kuumaa kaakaota tai Glùweiniä lämmittää niin kehoa kuin mieltä. Laskettelukausi Kolilla alkaa marraskuussa, jatkuen aina huhtikuulle asti. Kolilta löytyy kotimaamme pisin yhtämittainen valaistu latu, 25 km matkalta.

Kesäinen Koli

Kolin kutsuvat erämaamaisemat ovat kuin ovatkin ikimuistoisia paikkoja, joihin haluat palata aina uudelleen ja uudelleen. Kesällä Kolin maisemat houkuttelevat retkeilemään sekä suuntamaan eri mittaisille vaelluksille. Lisäksi Kolin luonto on helppo ottaa haltuun polkupyöräilemällä sen mutkittelevia polkuja pitkin, ylös ja alas. Ehkä pysähdyt jossain vaiheessa maistamaan raikasta tunturipuron vettä ja ihailemaan ympärillä avautuvia vaaramaisemia. Kesällä Kolilla voi myös viettää aikaa ratsastamalla tai vaikka laskemalla koskea. Perinteisempään sekä rauhallisempaan menoon Kolilta löytyy myös koko perheen suosikki- minigolfrata sekä tenniskenttä. Kipeytyneitä lihaksia on hyvä rentouttaa vuoden ympäri toimivassa Koli Relax Spa- hemmottelu- sekä maisemakylpylässä.

Kolin tapahtumat

Vaikka Kolin luonto tarjoaa paikan rauhoittumiseen sekä sen kauniiden maisemien ihailuun. Tapahtuu Kolilla myös paljon muuta, kiireetön koko kansalle suunnattu Ahmahiihto kulkee Ahmovaaran sekä Kolin kauniiden kansallismaisemien läpi. Kesällä Lieksassa, joka sijaistee vajaan 100 km päässä Kolilta, järjestetään jo perinteeksi muodostuneet Vaskiviikot. Vaskiviikot keräävät yhä uudelleen ja uudelleen vaskimusiikin ystäviä ympäri Suomen Lieksaan, perinteisille vaskiviikoilleen. Näiden lisäksi voit nauttia Kolilla Pielisen museosta, ja talvella vesien jäädyttyä alueella kulkee Euroopan pisin jäätie. Kesällä, auringon lämmittäessä kasvojasi Kolilla kulkee sisävesin suurin autolautta. Eikö totta, tässä on jo monen monta hyvää syytä suunnata seuraavalla lomalla kohti Kolia! Kolilla pääset valloittamaan niin Ukko- kuin Akkakolin. Josta löytyy myös haastetta siitä pitävälle, sillä Ukko-Kolin mustaa rinnettä pidetään yhtenä Suomen haastavimmista rinteistä. Jos olet ensimmäistä kertaa laskemassa Kolin rinteitä, tämä on ehkä paikka, joka kannattaa suosiolla kiertää…

Mistä sinun onnistunut Kolin lomasi on tehty?

Mitä sinun onnistuneeseen lomanviettoon kuuluu? Haluatko kiertää Kolin patikointireittejä, ja pysähtyä ihailemaan ympärillä avautuvia vaaramaisemia. Kutsuuko Kolin lumiset rinteet luokseen yhä uudelleen ja uudelleen, sillä voit lähteä Kolilta, mutta Koli ei missään vaiheessa lähde sinusta. Ei siis ihme, että kerran Kolilla käyneet palaavat samoihin maisemiin vuosi toisensa jälkeen. Yksi syy tähän voisi olla myös se, että perus arkemme vaatii meiltä kokoajan, yhä enemmän ja enemmän, siksi on hyvä suunnata lomailemaan täysin vieraisiin maisemiin ja antaa ympärillä olevan hiljaisuuden lumota sinut. Loma, joka on rakennettu sopivalla määrällä aktiviteetteja selkä rentoa oleilua ja lepoa on onnistuneen loman salaisuus. Vietä siis ikimuistoisia hetkiä Kolin kauniissa maisemissa ja suuntaa päivän päätteeksi viihtyisään mökkiisi. Käperrytkö sohvan nurkkaan ja annat takkatulen lämmittää niin kehoa kuin mieltä, vai sujuuko ilta rennosti saunoen perinteisessä suomalaisessa saunassa, ja ehkä vielä paljussa rentoutuen. Valitse siis onnistuneen Kolin lomasi ainekset ja suuntaa ikimuistoiselle lomalle Kolin kauniisiin erämaamaisemiin!

Voit myös varata mökin seuraavista kohteissa