Parhaat vuokramökit ja majoitus Oulusta

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Oulu

Löydät muunmuassa nämä paikat majoittumiseen

Vuokramökit Oulu

Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sijaitseva Oulu, on väkiluvultaan Suomen viidenneksi suurin kaupunki. Ihastuttava Oulu sijaitsee Perämeren rannikolla, kyseessä onkin kotimaamme suurin rannikkokunta. Oulussa pääset nauttimaan aurinkoisesta kesästä, esimerkiksi kauniilla Nallikarin hiekkarannalla. Talvella kaupungin pukeutuessa lumivaippaansa, on ajankohta usein eteläsuomea viileämpi. Siksi, sinä- joka kaipaat takuuvarmaa valkoista joulua tai vaikka talvilomaa, on suorastaan suositeltavaa pakata matkalaukku valmiiksi ja suunnata Ouluun nauttimaan talvesta isolla T:llä.

Kirpeä poskipäitä nipistä pakkanen, valkoiset harjut sekä lumen alle peittyneet puut sekä hiljalleen alas leijailevat lumihiutaleet, tämä jos mikä on talven ihmemaata kerrakseen. Mutta mitäpä tämä kokemus olisi ilman viihtyisää majapaikkaa, johon voi vetäytyä nauttimaan hiljalleen hämärtyvästä illasta? Oulusta löytyy jokaiseen makuun sopivia vuokramökkejä, joista löydät varmasti oman mieluisan vaihtoehdon. Päivän tarjotessa parastaan, kruunaa huolellisesti valittu vuokramökki loman kuin loman onnistuneeksi. Riippuen siitä oletko matkalla yksin, pariskuntana, perheen kesken tai vaikka suuremmalla ystäväporukalla. Voit valita sinulle parhaiten sopivan mökin Oulun laajasta vuokramökkien valikoimasta. Oulusta löytyy myös vuokramökkejä, vaikka työpaikan virkistysviikonloppuun. Tällöin viikonlopun aikana pääsette nauttimaan Oulun monipuolisista aktiviteeteista, unohtamatta majoittumispaikkaa, jossa jokaiselle löytyy tarvittaessa oma huone, isot yhteiset tilat sekä ehkäpä mökki on vielä varusteltuna omalla saunalla sekä viihtyisällä paljulla.

Oulu- mitä kaikkea se tarjoaakaan?

Oulu, tuo ihastuttava yli 200 000 asukkaan kaupunki, sijaitsee Perämeren rannikolla. Oulusta on vertaansa vailla olevat mahdollisuudet erilaisiin aktiviteetteihin, maalla sekä merellä… noh, miksi ei jopa ilmassa. Yksi Oulun vastustamattomista vetonauloista on sen kaunis luonto, joka houkuttelee luokseen vieraita aina hieman kauempaakin. Oulun upeaa luontoa on mahdollista tutustua vaivattomasti sen luokseen kutsuvissa kansallispuistoissa. Voikin olla, että kun ensimmäisen kerran vierailet jossakin näissä puistoissa, huomaat itse lähteväsi puistosta, mutta tämän kansallispuiston rauhoittava vaikutus ei missään vaiheessa poistu sinusta. Ei siis ihme, että yhä useampi palaa aina uudelleen ja uudelleen takaisin näihin kerrassaan ihastuttaviin kansallispuistoihin. Sillä kansallispuistoissa pääset kokemaan jokaisella solullasi ihka aidon luonnon, tämä jos mikä on erinomaista vastapainoa toisinaan liian kiireiselle ja hektiselle arjelle. Arjelle, johon me pahimmassa tapauksessa hukkaamme itsemme.

Siksi, loman alkaessa suuntaa autosi nokka kohti Oulua, ja sen jylhän kauniita kansallispuistoja. Eikä hätää, mikäli et omista autoa, Ouluun pääsee vaivattomasti myös junalla, bussilla tai vaikkapa lentäen. Luonnonkutsun lisäksi, Oulu tarjoilee sinulle monipuolisen kulttuurikattauksen. Siitä huolimatta, että Oulun keskusta on verrattain pieni, sillä sen voi katsoa keskittyneen ainoastaan neljän korttelin alueelle. Löytyy keskustasta laaja kattaus monipuolista tekemistä ja kokemista. Oulun Madetojan salissa toimii EU:n pohjoisin ammattisinfoniaorkesteri, Oulu Sinfonia. Lisäksi Oulusta löytyy Kulttuuritalo Valve, jossa järjestetään erilaisia taiteiden sekä tieteiden näyttelyjä sekä erilaisia teematapahtumia. Unohtamatta Tietomaata, joka on Suomen ensimmäinen tietokeskus, ollut jo vuodesta 1988. Oulusta löytyy tekemistä ja kokemista, olit sitten liikkeellä luonnossa, merellä tai vaikkapa nauttimassa sielunravintoa erilaisissa konserteissa, taidenäyttelyssä tai vaikka vain kierrellä ympäri Oulua ja ihailla sen ainutlaatuista arkkitehtuuria.

Oulun murteella

Onnikkaa kaipaat siinä vaiheessa, kun haluat siirtyä Oulussa paikasta toiseen, sillä kyseessä on linja-auto. Lisäksi yksi tunnetuimmista Oululaisista sanonnoista lienee Ookkonää Oulusta? Pelekääkkönää polliisia? Tällä lyhyen kurssin Oulun murteen opetuksella pääset jo verrattomasti alkuun. Vielä kun suuntaat Ouluun ja maistat alueen perinteisiä ruokia, kuten rössypottua, lohisoppaa sekä makiajuustoa. Tällä tavoin vierailu Oulussa on lähestulkoon täydellinen.

Mökki, joka sopii sinun tarpeisiin

Kun päätös lomasta on tehty, on aika istua alas ja pohtia minkälainen majoitus vastaa parhaiten sinun tarpeisiin. Mikäli olet matkalla yksin, voit valita majoituksen, joka miellyttää vain ja ainoastaan sinua. Jos kuitenkin matkaseurueeseen kuuluu useampi ihminen, on hyvä pohtia oikeanlaista majoitusta kaikkien matkalle lähtijöiden kannalta. Olennainen asia vuokramökin valinnassa on mökin sijainti, sillä se vaikuttaa myös olennaisesti maksamaasi mökin hintaan. Jos kaipaat että kaikki palvelut sekä ihana ihmisvilinä on vain muutaman askeleen päässä, kannattaa sinun vuokrata mökki, joka sijaitsee Oulussa keskeisellä paikalla. Tällöin kaikki palvelut ovat kätevästi saatavillasi, eikä siirtymisiin tarvitse todennäköisesti varata kauaa aikaa. Lisäksi jos matkassanne on teini-iän kynnyksellä olevia nuoria, on hyvä valita majoituspaikka, jonka lähettyvillä on laaja valikoima erilaisia aktiviteetteja. Koska tyytyväinen teini- tyytyväiset vanhemmat- onnistuneempi loma!

Toisaalta, jos lomabudjettinne on hyvinkin rajallinen voit säästää sentin, jos toisenkin varaamalla mökin, joka sijaitsee hieman syrjemmällä. Tällöin luonto on suorastaan suoraan ikkunasi takana, ja mikäli mielesi halajaa hiihtoladuille tai patikoimaan laajaa retkeilyverkostoa. On tällöin parempi vaihtoehto varata mökki, jonka ulko- ovesta pääsee suoraan hiihtoladuille.

Haluatko kuulla meren pauhun korvissasi ja istua iltaa mökin terassilla ja antaa silmiesi levätä meren horisontissa? Tässä tapauksessa sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin varautua maksamaan hieman enemmän, mutta tällöin sinulla on meri aivan vieressäsi. Meren lisäksi voit valita vuokramökin, jonka korkeatasoinen varustelutaso ei jätä ketään kylmäksi. Vuokraa mökki, josta löytyy monipuolisesti varusteltu mökki, astianpesukone, takka, tiskikone, sauna sekä ehkä pihalla nököttää jopa rentouttava palju. Tällöin sinun tehtäväksesi jää ainoastaan lomasta nauttiminen, sillä tämä on loma, jossa kaikki on tehty sinulle mahdollisimman helpoksi. Monipuolisen ja tasokkaan varustelutason lisäksi, jos olet pakannut matkakumppaniksesi sinulle kaikkein rakkaimmat ihmiset, on onnistunut loma tällöin enemmän kuin taattu. Ja tässä voikin olla vaarana, että onnistunut loma Oulussa houkuttelee luokseen yhä uudelleen ja uudelleen, sillä kukapa ei haluaisi nauttia ihanasta rentouden tunteesta- tunteesta, jossa koet viimein ladanneesi akkuja, jolloin jaksat jatkaa arjessasi eteenpäin- kevein mielin!

Panosta vai pihistä?

Kuten jo aiemmin mainitsimme mökin vuokrahintaan vaikuttaa hyvinkin moni asia. Ja on sinun harkinnan varassasi, mitkä ovat asioita, joista et tingi ja mitkä asiat ovat neuvoteltavissa. Kätevin keino säästää mökin vuokrakustannuksissa on varata loma kalleimman loma-ajan ulkopuolelta. Koska jos haluat lomalle Ouluun silloin kun kaikki muutkin, on luonnollista, että joudut maksamaan vuokramökistä tällöin hieman korkeampaa hintaa. Mutta jos olet valmis neuvottelemaan lomasi ajankohdan kalleimman sesongin ulkopuolelle, tarjoutuu sinulle usein mahdollisuus yöpyä lomallasi hieman edullisemmin.

Toinen olennainen osa, joka vaikuttaa vuokramökin hintaan on mökin sijainti, mitä lähempänä mökki on keskustaa tai esimerkiksi suosittua laskettelukeskusta, sitä kalliimpi hintalappu mökissä on. Kolmas merkittävä hintaan vaikuttava tekijä on ymmärrettävästi vuokrattavan mökin koko. Jos lähdette reissuun koko perheen voimin, jolloin matkassanne on myös eri ikäisiä lapsia. On siis ehkä hyvä pohtia kuinka voit mahdollistaa mahdollisimman onnistuneen loman? Kinastelevat sisarukset, ja liian pieni tila- jossa kenelläkään ei ole hetken omaa rauhaa, voi olla extreme kokemus kenelle tahansa. Siksi, jos pohditkin että sijoitat mökkiin hieman enemmän, esimerkiksi sesongin ulkopuolella, mutta jokaisella on mahdollisuus vetäytyä hetkeksi omaan rauhaan. Voi tämä olla tae sille, että kenenkään hermot eivät ole koko lomanaikaa liian kireällä. Valitse siis sinun Oulun lomallesi paras vuokramökki ja pääset ihailemaan tämän kauniin kaupungin karun kaunista luontoa, nauttimaan kulttuurista ja täyttämään vatsasi maittavalla lohisopalla!

Voit myös varata mökin seuraavista kohteissa