Parhaat vuokramökit ja majoitus Saariselkä

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Saariselkä

Vuokramökit Saariselkä

Saariselkä on kotimaamme pohjoisimman alueen kattavin sekä yksi suosituimmista loma-alueista. Alueelta löytyy paitsi kaunista sekä koskematonta luontoa, löytyy Saariselältä myös laaja valikoima erilaisia aktiviteetteja niin yksin, perheen, ystävien kuin työporukan kanssa matkustaville. Alueen kaunis sekä avara tunturimaisema on lumonnutkin jo kauan matkailijoitaan, ja yhä useampi palaa vuosi toisensa jälkeen nauttimaan alueen koskemattoman kauniista luonnosta sekä äärettömästä hiljaisuudesta. Saariselkä tarjoilee sinulle verrattomat puitteet niin rentouttavaan lomailuun, aktiiviseen talvipäivän viettoon, virkistäytymiseen, kuin myös harrastamiseen. Saariselkä tarjoilee sinulle parhaat palat kauniista Pohjois- Lapista! Voit suunnata mihin vuodenaikaan tahansa nauttimaan Saariselän kauniista maisemista. Löydät omat suosikkilajisi, niin talvella maan peittyessä valkoisen lumivaipan alle, kuin kesällä, jolloin pääset ihailemaan yöttömän yön mystistä taikaa. Saariselältä löydät erinomaiset patikointireitit, niin kesällä kuin talvellakin. Lisäksi talvella alueella on mitä parhaimmat puitteet lasketteluun, hiihtämiseen, moottorikelkkailuun kuin vaikkapa lumikenkäilyynkin.

Kesällä Saariselän luonto suorastaan kutsuu luokseen rentoutumaan ja nauttimaan alueen kauniista sekä koskemattomasta luonnosta. Mikä olisikaan parempaa vastapainoa kaikelle arjen kiireelle sekä stressille, kuin suunnata patikoimaan Pohjois-Lapin luontoon. Mikäli haluat että maisemat vaihtuvat hieman nopeammin, voit ottaa allesi maastopyörän tai vuokrata fatbiken. Näin esimerkiksi kolme tunturin retki taittuu lähes huomaamatta. Vai ehkä haluat tutustua Saariselän legendaarisimpaan reittiin, joka on Kulmakurun reitti. Tässä pyörän nokka käännetään kohti erämaata, ja pääset nauttimaan kahvitauosta viihtyisällä kodalla sekä kuuntelemaan samalla vieressä virtaavan Tolosjoen solinaa. Saariselkä sijaitsee Inarin, Savukosken sekä Sodankylän kunnissa. Kyseessä on tunturijono, ja kauniin karu erämaa-alue. Mikäli kaipaat lomallesi enemmän nähtävää ja koettavaa, voit suunnata lomasi aikana myös Urho Kekkosen kansallispuistoon, joka on kotimaamme toiseksi suurin kansallispuisto. Alueelta löytyy sopivat vaihtoehdot, niin kokemattomalle vaeltajalle, kuin puiston erämaiset kohteet ovat erinomainen paikka pitkille sekä vaativille eräretkille. Vaikka aluetta hallitseekin sadat tunturit, vaarat, järvet sekä joet, voit nauttia Saariselän tunturikylässä sen korkeatasoisista palveluista, hotelleista, ravintoloista sekä aktiviteeteista. Sillä nämä kaikki sijaitsevat halutessasi vain kävelymatkan päässä toisistaan. Nyt siis kysymys kuuluukin, mitä odotuksia sinulla on onnistuneen lomasi suhteen?

Majoittuminen Saariselällä

Inarissa - Saariselän sydämessä, Saariselällä sijaitsee suurin osa alueen eri majoitusvaihtoehdoista. Voit valita haluatko viettää lomaasi viihtyisässä sekä perinteisessä lappilaisessa mökissä, vai kutsuuko sinua lomallasi enemmän viihtyisä huoneisto? Voit myös majoittua alueen tasokkaissa hotellihuoneissa, ja nauttia näin monipuolisesta sekä valmiista aamiaisesta. Vai onko tämä se loma, kun haluat suunnata omaan rauhaan, mahdollisimman kauas kaikesta hälinästä sekä vilskeestä. Silloin sinun kannattaa pohtia mökin vuokraamista keskeltä- ei mitään! Viihtyisä erämaamökki tarjoilee arjen pakopaikan, sillä mökissä on mahdollisuus vain nauttia käsillä olevasta hetkestä. Harvoin voit päästä yhtä lähellä luontoa, kuin viihtyisässä erämaamökissä.

Aktiivisempaan lomanviettoon Saariselältä löytyy muun muassa Euroopan pohjoisin kylpylähotelli Holiday Club. Tällöin samasta paikasta löytyy monipuolinen allasosasto, sekä saunamaailma. Valitse suosikkisi perinteisten suomalaisten saunojen, porealtaiden, vesiliukumäkien sekä lastenaltaiden joukosta. Voit myös hemmotella itseäsi sekä ehkä matkakumppaniasi erilaisilla kasvo- sekä vartalohoidoilla sekä hieronnoilla. Mikä voisikaan olla parempi tapa rentoutua aktiivisen ulkona vietetyn päivän päätteeksi. Vatsan kurniessa, voit täyttää sen maukkailla aterioilla. Koska takana on aktiivinen päivä raikkaassa ulkoilmassa, on hyvä muistaa tankata myös itseensä riittävä määrä energiaa. Valitse suosikkisi a`la carte annoksista aina maukkaan tuhteihin pitsoihin asti. Vai oletko miettinyt miltä tuntuisi nukkua kirkkaan Lapin tähtitaivaan alla, ja ehkä päästä samalla ihailemaan yötaivaalla mahdollisesti loimuavia revontulia. Nyt se on mahdollista, sillä voi kokeilla miltä tuntuu nukkua osittain lasikattoisessa revontulikodassa, joka sopii erinomaisesti talvella revontulien sekä kauniin tähtitaivaan havainnointiin.

Laskettelijan Saariselkä

Lumenystäville Saariselkä tarjoilee suositun laskettelukeskuksen, joka toimi kahdella tunturilla. Saariselkä Ski & Resort toimii tuntureilla Kaunispää sekä Iisakkipää. Löydät alueelta kaiken kaikkiaan 15 rinnettä, joista 7 on valaistuja. Pisimmällä rinteellä on matkaa kokonaiset 1800 metriä. Alueelta löytyy rinteitä, jotka soveltuvat kokeneille laskettelijoille, kuin myös viime aikoina keskusta on kehitetty siten että alueella on myös aloittelijoiden mahdollista kokeilla loivaa naruhissillä varustettua rinnettä. Näin alueelta löytyy sopivia vaihtoehtoja myös aloittelijoille kuin myös lapsiperheille. Mikäli olet jo konkari laskettelussa, voit kokeilla myös kotimaamme pisintä freestyle rinnettä, Kaamosparkkia. Tämä on suunniteltu yhdessä aktiivilaskijoiden kanssa.

Eikä tässä vielä kaikki, sillä alueella on myös uudistettu 1800 metrin mittainen pulkkamäki, snowtubealue, jääkolkka sekä luistelualue. Jos laskettelu ei ole sinun juttusi, voit myös nauttia alueella kulkevista hiihtoladuista. Pakkaa matkaan lomamieli, reppuun suosikki evääsi ja suuntaa alueella kulkevilla hoidetuille hiihtoladuille. Voit myös kokeilla miltä tuntuu kävellä lumivaippaan peittyneessä metsässä lumikengillä ja ihailla tykkylumen alle peittyneitä puita. Illan tullen mikään ei voita sitä kuuluisaa Lapin sinistä hetkeä, mutta ole nopea, sillä tämä, kuten muutkin hetket katoavat nopeasti. Illalla aktiivisen päivän päätteeksi on ihana suunnata saunan lämpöön, rentouttamaan päivän aikana väsyneitä lihaksia ja ehkä illalla käpertyä sohvan nurkkaan nauttimaan takkatulen loimusta ja lämmöstä.

Lapsiperheiden Saariselkä

Saariselkä on helppo koko perheen lomanviettokohde. Olit matkalla sitten mihin vuodenaikaan tahansa, löytyy alueelta tekemistä ja koettavaa kaikenikäisille. Holiday Club kylpylähotellin yhteydessä sijaitsee Angry Birds Park- aktiviteettipuisto. Puiston teemana on avaruus sekä paikan henkeen sopiva Lapin tunnelma. Täällä voi viihtyä vaivattomasti koko perhe, sillä puistossa on mahdollisuus viettää liikunnallinen iltapäivä. Lapset pääsevät nauttimaan myös Saariselän laskettelukeskukseen tehdystä lapsille suunnatusta loivasta rinteestä. Tämä on hyvä paikka aloittaa tutustuminen laskettelun kiehtovaan maailmaan. Lisäksi alueen kauniista sekä karusta luonnosta löytyy sopivan mittaisia patikointi sekä retkeilyreittejä perheen pienemmillekin. Pakkaa reppuun omat eväät ja suuntaa lähistöllä sijaitsevalle kodalle nauttimaan kauniista luonnosta sekä maittavista retkieväistä. Tämä jos mikä tarjoilee vastapainoa arkeesi, sekä pääsette tekemään ja kokemaan yhdessä ainutkertaisia hetkiä Saariselän kauniissa luonnossa.

Saariselälle on helppo saapua!

Voit saapua Saariselän kauniisiin Pohjois-Lapin maisemiin, joko junalla, lentäen taikka omalla autolla. Perille saariselälle pääsee vaivattomasti nelostietä pitkin, sekä maamme pohjoisin lentokenttä sijaitsee Ivalossa. Junalla paikanpäälle pääsee Rovaniemelle asti, josta matka voi jatkua joko linja-autolla, tai vuokraamalla auto käyttöösi.

Panosta tai pihistä

Mikäli haluat säästää majoituksen hinnassa, on sinun hyvä pohtia majoituspaikan sijaintia. Mökki, joka sijaitsee kaikkien palveluiden äärellä, on luonnollisesti hieman kalliimpi, jos majoittuminen tapahtuisi syrjäisemmällä paikalla. Jos haluat siis säästää lomabudjetissa, vuokraa mökki, joka tarjoilee luonnonrauhaa parhaimmillaan. Jos olet matkassa pariskuntana, voitte saada lomaanne hieman enemmän luksusta varaamalla mökki tai huoneisto, jossa on esimerkiksi oman saunan lisäksi poreallas tai palju. Mikä olisikaan parempi tapa rentoutua pitkän päivän päätteeksi, kuin laittaa saunahattu päähän ja suunnata saunan jälkeen rentoutumaan pihalla sijaitsevaan paljuun tai porealtaaseen. Kokemuksen kruunaa vielä ympärillä avutuvat kauniin karut, vaarojen sekä tuntureiden täyttämät Pohjois-Lapin maisemat. Valitsemalla loman ajankohdan suosituimman lomakauden ulkopuolelta, voit säästää myös merkittävän rahasumman. Jos olet jo aiemmin vieraillut Saariselällä, ja sinulle on muodostunut jo oma suosikkisi mitä tulee onnistuneen majoituspaikan valintaan. On sinun hyvä varata suosikkimökkisi jo hyvissä ajoin, sillä kuten muissakin asioissa, parhaat viedään päältä.

Voit myös varata mökin seuraavista kohteissa