Parhaat vuokramökit Ylläkseltä

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Ylläs

Vuokramökit Ylläs

Ylläs tarjoilee vierailijalleen unohtumattomia elämyksiä, niin kauniin luonnon parissa kuin monipuolisen hiihtokeskuksen avulla. Haluatko sitten nauttia kauniin karusta luonnosta sekä ihailla maisemien lisäksi sen ääretöntä hiljaisuutta, pääset myös viettämään riemastuttavia päiviä Ylläksen laskettelukeskuksen rinteillä.

Pöllyävä lumi, nopeaan vaihtuvat maisemat, parhaat ystävät sekä iloiset riemunkiljahdukset kuuluvat lähtemättömästi onnistuneeseen Ylläksen lomaan. Ei siis ihme, että alue houkuttelee luokseen yhä uudelleen ja uudelleen, ja unohtamatta sitä, että Ylläs on yksi kotimaamme kolmesta suurimmasta hiihtokeskuksesta. Ylläs tarjoilee jokaiselle jotakin, ja voitkin valita suosikkimökkisi Ylläksen laajasta mökkitarjonnasta. Valitse haluatko majoittua suoraan Ylläksen rinteiden läheisyydessä sijaitsevaan mökkiin, mökkiin, josta voit suoraan siirtyä laskettelemaan tai illan päätteeksi laskea rinteistä suoraan mökille. Tämä on mahdollista silloin kun varaat mökin, joka sijaitsee rinteiden välittömässä läheisyydessä, jos ei jopa suoraan rinteessä. Unohda siis ylimääräiset kävelymatkat täydessä lasketteluvarustuksessa, ja varaa mökki, joka on paras paikka majoittumiseen, sinulle, joka rakastat laskettelua. Luonnonrauhaa hakeville, sekä heille, jotka haluavat pihistää hieman mökin kustannuksissa, on tarjolla viihtyisiä mökkejä hieman syrjemmältä.

Vaikka hieman syrjäisemmässä paikassa sijaitseva mökki tarkoittaa sitä, että joudut liikkumaan todennäköisesti omalla autolla, tarkoittaa se usein myös sitä, että voit nauttia omasta rauhasta, luonnon helmassa. Tämä jos mikä on paikallaan toisinaan meille kaikille… Mutta lopullinen valinta oikean mökin varaamisesta on lopulta sinulla. Siksi ennen lopullista varaa- napin painamista sinun on hyvä pohtia hetken aikaa mitä kaikkea tarvitset onnistuneeseen lomanviettoon. Mikäli olet matkassa yksin tai pariskuntana, tällä asialla ei ole ehkä ihan niin suurta painoarvoa, mutta jos olet matkassa koko perheen voimin, voi olla, että onnistunut loma tarkoittaa muutaman asian huomioimista etukäteen.

Ylläs, tarjoaa vuoden ympäri jokaiselle jotakin

Olit lähdössä lomalle sitten kesällä, syksyllä talvella taikka keväällä, Ylläs tarjoilee sinulle monipuolisen kattauksen erilaista tekemistä ja toimintaa.

Talvella Ylläksen luonto pukeutuu valkoiseen lumivaippaan, joka on itsessään jo näkemisen arvoinen kokemus. Varsinkin jos olet suuntaamalla Ylläkselle hyvinkin kaukaa, tai vaikka suomineitomme etelärannalta. Hiljalleen leijuvat lumihiutaleet, luonnon ääretön äänettömyys sekä ehkä yötaivaalla loimuavat revontulet tekevät vannoutuneeseen etelänmatkaajaan lähtemättömän vaikutuksen. Näiden lisäksi Ylläs tarjoilee vierailijalleen muun muassa erinomaiset puitteet lasketteluun, Ylläksen rinteiltä löytyy jopa 63 erilaista sekä eritasoista rinnettä, joista jokainen löytää varmasti suosikkinsa. Rinteeseen voikin suunnata niin lapset kuin aikuiset, niin kokeneet konkarit kuin aloittelijatkin. Rinteistä löytyy paikkansa niin laskettelijoille, lumilautailijoille kuin telemarkin harrastajille.

Rinteiden lisäksi Ylläs tarjoilee yhden laajimmista murtomaahiihtolatuverkostoista, joten pakkaa reppuun lomamieli ja suuntaa nauttimaan Ylläksen verrattomista hiihtoladuista, ja pysähdy lepäämään viihtyisissä latukahviloissa. Voi pojat, tämä jos mikä kuulostaa lomalle! Näiden lisäksi Ylläksellä voi nauttia vauhdinhuumasta moottorikelkka-ajelulla, leijalautailulla tai vaikka avantouinnilla. On siis varmaa että Ylläksellä tekeminen ei lopu kesken, vaan voit valita aktiviteettien joukosta juuri sopivan määrän erilaista tekemistä ja koettavaa. Loman kuin loman kruunaa myös sallittu rentoutuminen sekä omien akkujen lataaminen, on siis ihan ok, olla tekemättä mitään! Tähän kannustaa myös Ylläksen kammoksuttu kaamos, mutta jos käännätkin asian eduksesi ja nautit ympäristöstä, joka kannustaa sinut kääntymään sisäänpäin ja vain nauttimaan olotilastasi.

Kesällä ja keväällä Ylläs on omiaan luonnossa liikkujille, sillä kulkeehan alueella kerrassaan vastustamaton määrä erilaisia polkuja ja patikointireittejä. Valitse sinulle sopivan mittainen patikointireitti ja suuntaa jänkhältä- jänkhälle nauttimaan ympärillä avautuvista jylhän kauniista maisemista. Luonnossa liikkuminen sujuu vaivatta myös polkupyörällä… Nauti luonnosta myös melomalle alueen vesistöillä ja ihailemalla ympärillä olevaa ääretöntä äänettömyyttä. Oletko muuten vieraillut Ylläksellä syksyllä, jolloin Lapin luonto tarjoaa omaa värikylpyään. Ruska on ajanjakso, joka houkuttelee hieman kauempaakin luokseen, eikä ihme sillä kyseessä on unohtumaton luonnon oma värishow.

Ylläs lapsiperheille

Suuntaatko Ylläkselle perheen kanssa, jolloin auto on täynnä malttamattomia lomalaisia. Onnistuneen loman edellytyksenä on se, että varaat perheellenne sopivan vuokramökin, sekä lomalla pääsette nauttimana erilaisista yhteisistä elämyksistä. Siksi, vuokraa mökki, joka vastaa parhaiten perheenne toiveita. Onko kyseessä mökki, joka sijaitsee Ylläs keskuksen palveluiden äärellä, jolloin ehkä isommat lapset pääsevät tutustumaan alueen palveluihin. Toisaalta, jos perheeseenne kuuluu vielä pieniä lapsia, voit suunnata auton nokan kohti Ylläksen Konijänkän kotieläinpihaa, jossa pääsette tutustumaan poroihin, laamoihin sekä vaikkapa kameleihin ja strutseihin. Aktiivisen päivän päätteeksi on kiva palata mökkiin, josta jokaiselle halukkaalle löytyy tarvittaessa oma rauha. Koska lomalla on kiva tehdä yhdessä erilaisia asioita, mutta yhtä ihana on myös vaipua hetkeksi omiin oloihin ja nauttia ihanasta tekemättömyyden tunteesta.

Yllästä jokaisella aistilla

Ylläksellä voit patikoida, lasketella tai hiihtää. Alueella sijaitsee myös Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, jossa vierailee vuosittain jopa puoli miljoonaa ihmistä. Useammat näistä vierailijoista ovat olleet kansallispuistossa aiemminkin, mutta yhä uudelleen ja uudelleen he haluavat palata takaisin ihailemaan alueen kauniita maisemia, jotka lumoavat katsojan kauneudellaan. Vuodesta 2005 Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on ollut Suomen kolmanneksi suurin kansallispuisto, jossa luontokeskus Kellokas palvelee vuoden ympäri innokkaita matkailijoitaan. Ylläksellä järjestetään vuoden ympäri erilaisia tapahtumia, aina erilaisista musiikki – ja kulttuuritapahtumista, urheilutapahtumiin sekä lumoaviin taidenäyttelyihin. Lisäksi perheen kanssa matkustaville alueelta löytyy erilaisia perheille sopiva tapahtumia. Joten onkin lähestulkoon varmaa, että Ylläksellä ei tekeminen eikä näkeminen lopu heti kesken.

Pihistä vai panosta

Yksi merkittävä tekijä onnistuneeseen lomanviettoon on majoituspaikan valinta. Rauhaa ja hiljaisuutta rakastava lomailija, joka joutuu keskelle kaikkia palveluita sekä viihdemaailmaa, on todennäköisesti tyytymätön majoituspaikkaansa. Kun taas eloa ja elämää kaipaava lomailija ei koe omakseen majoituspaikkaa, joka sijaitsee keskellä ei mitään.

Siksi varaa hetki aikaa ja tutustu Ylläksen alueen mökkitarjontaan ja valitse niiden joukosta suosikkisi. Tässä kohtaa onkin hyvä muistuttaa, että Ylläksen mökkivalikoima on laaja, joten varmasti löydät oman suosikkisi näiden mökkien joukosta. Hirsihuvilaa, mummon mökkiä, huoneistoa, kelohonka tupaa vai jotain muuta? Valitse haluatko mökin sijaitsevan palveluiden välittömässä läheisyydessä? Haluatko aamulla hypätä mökistä suoraan rinteisiin, vai kaipaatko hiihtolatuja, jotka kulkevat mökin nurkalta? Haluatko että mökki on varusteltuna monipuolisesti erilaisilla kodinkoneilla, jolloin likaiset astiat sekä pyykit puhdistuvat vaivattomasti. Pitkän päivän päätteeksi haluatko nauttia takkatulen tunnelmasta, rakkaasi kainalossa vai miltä kuulostaa ilta saunoen sekä paljun lämmöstä nauttien. Haluatko että mökissä on revontulihälytin, jolloin upeimmat loimut eivät jää sinulta huomaamatta. Vai kumuloituuko toive oikeanlaisesta mökistä yhteen sanaan, rauhaan. Haluat nauttia lomalla mahdollisimman paljon ympärillä olevasta rauhasta, jolloin toivot mökin sijaitsevan syrjäisemmällä paikalla. Näin luonnon rauhoittavaa vaikutusta ei voi häiritä mikään eikä kukaan.

Ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta, vaan sinä itse määrittelet onnistuneen loman kriteerit, ja etsit mökin, joka vastaa parhaalla mahdollisella tavalla näihin toiveisiin. Valitsemalla rauhallisemman ajankohdan, kuumimman sesongin ulkopuolelta pääset nauttimaan mökistä todennäköisesti hieman edullisemmin, kuin vastaavasti kuumimpana sesonkina. Mökki, jonka varustelutaso on hieman vaatimattomampi, on usein hieman edullisempi. Samoin kuin mökin hintaa lisää mökin sijainti. Keskeisellä paikalla sijaitsevasta mökistä saat maksaa syrjäisempään mökkiin verrattuna huomattavasti enemmän. Ei siis muuta kuin valitse sinulle parhaiten sopiva mökki ja rentouttava Ylläksen lomasi alkakoon!

Voit myös varata mökin seuraavista kohteissa