Parhaat vuokramökit ja majoitus Kouvola

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Kouvola

Löydät muunmuassa nämä paikat majoittumiseen

Vuokramökit Kouvola

Kouvola, tuo toinen Kymenlaaksossa sijaitseva kaupunki, sijaitsee Kymijoen varrella. Kouvolassa asuu reilu 80 000 ihmistä, jolloin kyseessä on kotimaamme 11. suurin kaupunki. Kouvolan naapurissa sijaitsevat muun muassa kunnat Hamina, Heinola, Kotka, Iitti, Loviisa, Luumäki, Pyhtää sekä Savitaipale. Joten jos mielesi tekee lomamatkalle Kouvolaan, löytyy alueelta monipuolista tekemistä, kokemista sekä nähtävää vaikka pidemmäksikin aikaa.

Kouvola sijaitsee kahden suuren kaupungin välissä, kaupunkiin ajaa Helsingistä reilussa tunnissa sekä Pietaristakin vain kahdessa. Kouvolan luonto houkuttelee luokseen, olet sitten suuntaamassa lomailemaan viikonlopuksi tai vaikka pidemmäksikin aikaa. Ihaile Kouvolan kaupungintaloa, joka on Iltalehden mukaan nimetty Suomen komeimmaksi. Nyt sinun on hyvä hetki selvittää tämän paikkaansa pitävyyttä, toisaalta ei huolta, sillä Kouvolasta löytyy myös muuta Alvar Aallon arkkitehtuuria.

Mikäli mielesi halajaa vesille, voit suunnata veneellä pitkin uutta Kimolan kanavan vesiyhteyttä pitkin. Tämä yhdistää Kouvolan osaksi Päijänteen veneilyaluetta. Kouvolan kautta pääset kulkemaan myös junalla Helsinki - Pietari junayhteys täyttääkin jo huimat 150 vuotta. Näiden lisäksi Kouvolasta löytyy perheiden suosikkikohde, Tykkimäki! Tämä huvipuisto tarjoilee ilon kiljahduksia sekä monipuolista tekemistä kokoperheelle. Valitse haluatko suunnata Tykkimäen Actionparkkiin, joka on kokoperheen liikunta sekä seikkailupaikka. Mikä olisikaan sen parempi paikka viettää kuumaa sekä kaunista kesäpäivää, kuin Tykkimäen Aquapark! Täältä löydät mukavaa tekemistä, vaikka koko loman ajaksesi!

Ei siis ihme, että Kouvola on kotimaamme 7. suurin mökkipaikkakunta. Alueelta löytyy noin 7700 mökkiä ja vapaa-ajan asukkaita alueella on noin 30 000. Kaipaatko lomallasi hikeä pintaan? Kouvolasta löytyy paitsi maukasta Kouvolan lakritsia, on siellä myös hikiliikkujan paratiisi. Kouvolasta löytyy 8 urheilukeskusta, 4 jäähallia sekä 5 uimahallia. Jos kaipaat hiihtolatuja, olet tullut oikeaan paikkaan, sillä Kouvolasta löytyy 110 km verran valaistuja hiihtolatuja. Pyöräilyyn sekä lenkkeilyyn Kouvolasta löytyy vajaa 300 km verran pyöräteitä. Luonnossa liikkujille Kouvola tarjoilee luontoreittejä 350 km verran. On siis todettava, että nämä lukemat täyttävät vaivattomasti lomallesi määritellyn terveysliikunnan tavoitteet.

Kouvola tarjoaa tekemistä ja koettavaa koko lomaksi

Kouvolan seudulta löytyy tutustumisen arvoisia matkakohteita, muun muassa Repoveden sekä Verlan alue, jälkimmäisessä sijaitsee Verlan puuhiomo sekä pahvitehdas. Nyt jos pohdit, miksi ihmeessä haluaisit vierailla tehtaalla, jossa valmistetaan pahvia, vastaus on hyvinkin yksinkertainen. Verlassa, Unescon maailmanperintäkohde Verlassa saat sen opastetun kierroksen aikana kuulla pahvin syntyhistoriaa sekä tarinoita sen valmistajista. Tehdas on valmistettu Verlankosken äärelle vuonna 1882, ja se on suljettu vuonna 1964. Tänä päivänä kyseessä on Suomen yleisölle ensimmäisenä avattu tehdasmuseo.

Kouvolan luonto tarjoilee kävijälleen parastaan

Repoveden kansallispuisto tarjoilee paratiisin luonnonystäville sekä heille, jotka tunnistavat itsessään pienemmän tai hieman isomman Eräjorman. Tämä on paikka, joka on avoinna vuoden ympäri, eikä paikalla ole aukioloaikoja. Oli kyseessä sitten paukkupakkaset tai ihanat kesäiset helteet, Repovesi sopii retkeilijälle mihin vuoden aikaan tahansa. Ihaile alueella syksyn ruosteista ruskaa, ajanjaksoa, jolloin luonto pukeutuu parhaimpaan väriloistoonsa. Kouvola onkin erinomainen matkakohde, olit sitten matkalla kesällä, syksyllä, talvella taikka keväällä.

Majoittuminen, joka sopii sinulle

Ennen loman aloitusta, sinun on hyvä pohtia hetken aikaa, mitä vaatimuksia sinulla on majoituksesi suhteen. Haluatko yöpyä hotellissa, jolloin hotellin maittava aamiainen herättää sinut lempeästi uuteen lomapäivään. Vai haluatko nauttia aamiaisen mökkisi terassilla, samalla kun katselet hiljalleen nousevaa aurinkoa. Eikä mikään lyö vertoja tilanteeseen, jossa pääset nauttimaan auringosta omalla terassillasi tai vaikka laiturin nokassa maaten. Ja miltä kuulostaa ilta, jossa voit ihailla mailleen painuvaa ilta-aurinkoa... Yksinkertaisesti, tämä kuulostaa lomalle! Mutta kuten jo aiemmin totesimme, majoitusvaihtoehdon valinnassa ratkaisevaa on se mitä asioita odotat onnistuneelta lomaltasi. Ei se, että naapuri viihtyi lomallaan jossakin tietyssä majoituksessa, tarkoita sitä, että se sama toimisi myös sinun lomallasi.

Siksi pohdi huolellisesti ainakin seuraavia asioita:

Haluatko majoittua keskustan vilinässä, jolloin kaikki Kouvolan keskustan palvelut ovat vain kivenheiton päässä majoituspaikastasi. Valitse haluatko majoittua hotellissa vai vaikka viihtyisässä mummon mökissä. Toisaalta kotoisa B& B majoittuminenkin sopii vaikka pidempäänkin majoittumiseen. Kuitenkin jos mielessäsi siintää ajatus omasta rauhasta, paikassa, jossa voit kuulla tuulen huminan sekä katsella yötaivaan tähtiloistetta. On sinun hyvä tutustua Kouvolan vuokramökkien tarjontaan. Vuokraamalla lomallesi mökin, voit olla varma, että sinun lomallasi on tarpeeksi rauhallisia tilanteita.

Mökin varustelutaso vaikuttaa myös siihen, minkälainen mökki sinun kannattaa valita lomallesi. Kaipaatko lomaltasi majoituspaikkaa, josta löytyy kaikki mitä onnistuneelta lomaltasi voit vain odottaa. Perheen kanssa lomailevat arvostavat varmasti ainakin pyykinpesukonetta sekä ruokailujen jälkeen astianpesukone on enemmän kuin toivottu kodinkone.

Jos matkustat pariskuntana, haluatko että aktiivisen lomapäivän päätteeksi voit suunnata saunan lämpöön, ja ehkä päästää rentouttamaan samalla päivän aikana kipeytyneitä lihaksia. Haluatko että lomallasi on pientä luksusta, jolloin voit varata käyttöösi mökin, jossa on mahdollisuus ihanaan paljussa makaamiseen. Toisaalta kuulaana syysiltana on myös loman luksusta asettua makaamaan porealtaaseen, jossa voit suorastaan tuntea kuinka kaikki arjen kiireet ja murheet suorastaan sulavat veden mukana pois, niin kehosta kuin mielestäsi. Vai oletko todellakin loman tarpeessa, mutta pankkitilillesi vilkaisu riittää nopeasti kertomaan sen, ettei sinulle ole tällä erää varaa hulppeisiin lomanviettoihin. Älä huoli, loman ajankohtaa, vaikka vain hieman muuttamalla voit säästää merkittäviä summia mökkisi vuokrahinnoissa. Se että suuntaat lomallesi silloin kun puolet suomalaisista, on varmaa, että joudut maksamaan mökistä kalliimman hinnan- kirjaimellisesti! Mutta jos pystyt ajoittamaan lomasi kuumimman sesongin ulkopuolelle, voit säästää mökin vuokrahinnassa merkittävän summan. Siksi ennen lopullista loman ajankohdan sekä majoitusvaihtoehdon varaamista, tarkista minkälainen mökki sopii juuri sinun tarpeisiin.

Lapsiperheiden Kouvola

Onko niin että sinulla on ainut kokemus Kouvolasta se, että olet istuessasi junassa, katsellut sen ikkunoista avautuvaa näkymää. Nyt on siis aika tutustua tarkemmin siihen mitä tämä Kouvola oikein pitääkään sisällään, ja miksi se on oiva lapsiperheiden lomanviettopaikka. Kun edessä on lomanvietto lasten kanssa, on ihana vain nauttia yhdessäolosta ja olla hetken aikaa tekemättä yhtään mitään. Mutta kuten historia on opettanut, kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös se alkuun kestänyt rauhan sekä rauhallisuuden tunne. Siksi onnistuneen loman takaa se, että lomanviettopaikasta löytyy riittävä määrä aktiviteettia niin perheen pienemmille, kuin hieman vanhemmillekin. Ja mikä olisikaan sen parempi tapa viettää lomaa, kuin suunnata iki-iloiseen Tykkimäkeen. Huvipuistossa pääsette koko perheen voimin kieppumaan ja pyörimään. Lisäksi kuuman kesäpäivän taltuttaa vaivattomasti alueella sijaitseva vesipuisto, josta löytyy varmasti sopivia altaita niin vesipedoille kuin heille, jotka haluavat vain viilentää omaa olotilaansa.

Jos huvipuiston meno on tällä lomalla liikaa, löytyy Kouvolasta verrattomat puitteet luonnossa liikkumiseen. Kouvolan 350 km luontoreiteistä löydät varmasti perheenne kuntotasoon sopivan mittaisen patikointireitin. Pakatkaa reppuun evästarpeet ja suunnatkaa luontoon nauttimaan ympäröivästä hiljaisuudesta sekä kauniista maisemista. Tämä jos mikä on oiva tapa rauhoittaa alati juoksevaa mieltä, sekä antaa tilaa yhdessä olemiselle sekä mukavalle yhdessä tekemiselle.

Varaa oma lomasi nyt, sillä parhaat mökit ja muut majoituspaikat viedään ensimmäisinä. Siksi jos sinulla on loman ajankohta tiedossa, valitse ja varaa oma lomasi- ei ensi viikolla- ei huomenna, vaan nyt!

Voit myös varata mökin seuraavista kohteissa