Parhaat vuokramökit ja majoitus Rauma

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Rauma

Löydät muunmuassa nämä paikat majoittumiseen

Vuokramökit Rauma

Rauma sijaitsee eteläisessä Satakunnassa, ja kyseessä on ihastuttava vuonna 1442 perustettu kaupunki. Selkämeri huuhtelee Rauman rantoja, ja kaupunki sijaitsee Suomen itärannalla. Vuonna 1442 perustettu Rauma on Suomen neljänneksi vanhin kaupunki, ja se on vakiinnuttanut paikkansa kotimaamme satamakaupunkina. Paikkana, jossa Rauman murre on saanut voimakkaita vaikutteita muun muassa ruotsista sekä englannista. Rauma onkin tunnettu sen murteestaan, meri – ja metsäteollisuudestaan sekä pitsinnypläyksestään. Voit joko olla kiinnostunut näistä, tai sinua voi houkutella Raumalle muun muassa Rauman edustalla sijaitseva tunnelmallinen saaristo. Saaristo toimiikin alueen tunnettuna turistialueena sekä kauniina kesäpäivänä alue täyttyy erilaisista pienveneistä, jotka ovat täynnä iloisia lomalaisia. Luontolomailua parhaimmillaan tarjoaa Rauman vanhin matkailusaari Reksaari, lisäksi saariston uloimmalla luodolla sijaitsee Kylmäpihlajan majakka. Valitse siis haluatko viettää Raumalla aikaa leppoisissa kesätapahtumissa, sekä antaa erilaisten festivaalien täyttää sinut ilolla ja naurulla. Talvella Raumalta löytyy mielenkiintoista tekemistä, voit valita oman kiinnostuksen mukaan ajanvieton joko viihtyisistä teatteriesityksistä, kuin myös sielun ruokaa taiteen muodossa kuin nauttimalla laadukkaista konserteista.

Vierailu vanhassa Raumassa

Vuonna 1991 Rauman vanha kaupunki on valittu UNESCOn maailmanperintäluetteloon. Eikä ihme, sillä kyseessä on erinomainen esimerkki siitä miltä näyttää hyvin hoidettu vanha pohjoismainen puukaupunki. Ihaile alueen koristeellisia puutaloja sekä idyllisiä mukulakivillä vuorattuja katunäkymiä. Vanhasta kaupungista löytyy koko paikan sydän, eli kaupungin tori. Tori on saanut uuden katupinnoitteen sekä torikatokset, jotta matkailijan olisi helppo istahtaa viihtyisälle torille ja nauttia tuoretta kahvia ja maistaa vaikka tuoretta pullaa tai raikkaan smoothien. Matka jatkukoon alueen ihastuttaviin pikkuputiikkeihin, ja kaikki viihtyisät kesäterassit suorastaan kutsuvat vierailijan luokseen. Keskiajalle tyypillisesti, aluetta koristaa kapeat sekä mutkittelevat kadut ja alueen epäsäännölliset tontit. Kaupunkikuvaa koristaa myös yksityisomisteisien pihojen komeat portit sekä lauta-aidat. Jos olisi mahdollista, jokainen näistä taloista voisi kertoa oman värikkään tarinansa sen ainutlaatuisesta historiastaan. Rauman perinteenä on toiminut jo 1700- luvun puolivälistä saakka pitsinnypläys. Ja vuodesta 1971 alkaen Raumalla on vietetty asiaan erikseen keskittynyttä pitsiviikkoa, joka kokoaa kaikki alan harrastajat yhteen paikkaan. Vanhassa Raumassa vierailuun tulee kuulua myös 1400- luvunlopulla rakennetussa Rauman Pyhän Ristin kirkkoon tutustuminen.

Mökin vuokraaminen Raumalta

Jotta Raumalla vietetty loma olisi mahdollisimman onnistunut, sinun tulee varata lomallenne mökki, joka vastaa parhaalla mahdollisella tavalla toiveisiinne. Siksi ennen lopullista mökin varaa- nappulan painamista, pohdin hetken aikaa mitä ominaisuuksia kaipaat vuokramökiltäsi. Mökki tarjoilee omaa rauhaa parhaimmillaan, ja voit valita majoitutko mökissä, joka sijaitsee merenrannalla. Vai onko kuivanmaan mökki sittenkin enemmän sinun juttusi. Mökin varustelutaso määrää suurelta osin mökin hinnan, joten jos haluat viettää budjettilomaa, sinun tulee varata mökki hieman vaatimattomammalla varustuksella. Valitse tarvitsetko lomasi aikana astianpesukonetta, grillikotaa, saunaa, kuivauskaappia, omaa laituria, parvea, poreammetta, omaa venettä tai vaikkapa tunnelmallista takkaa. Haluatko että talvella mökin välittömästä läheisyydestä pääsee suoraan hiihtoladuille, tai vaikkapa moottorikelkkaurille. Miltä kuulostaa kalastaminen tai marjastus nauttien samalla äärettömästä luonnon rauhasta. Lapsiperheille olennaista mökin valinnassa lienee oma rauhallinen, ehkä jopa aidattu piha. Kuivanmaan mökki voi olla myös toimivampi vaihtoehto pienten lasten kanssa lomaileville perheille. Pariskunta ottaa kaiken ilon irti omalla rannalla sekä saunalla varustetusta mökistä. Tällöin mökin terassilta aukeaa parhaimmillaan merelliset maisemat, joita voi ihailla niin aamuauringossa kuin katsoessa kaunista auringonlaskua. Mikäli olet matkalla suuremmalla porukalla, kannattaa mökin valinnassa kiinnittää huomiota siihen, että mökissä on riittävä määrä petipaikkoja sekä ehkä jopa omia maakuuhuoneita. Näin jokaiselle tarjoutuu tarvittaessa mahdollisuus nauttia hetken aikaa omasta rauhasta. Jos haluatte nauttia yhteisistä ruokailuhetkistä, valitse mökki, josta löytyy pitkä tuvan pöytä, jonka ääreen kaikkien on helppo kerääntyä yhdessä ruokailemaan.

Lapsiperheiden Rauma

Lasten kanssa Raumalle suunnistavat perheet ilahtuvat kaupungin monipuolisesta lapsille soveltuvasta tekemisestä. Raumalla kaikki on lähellä, ja siksi lyhyiden välimatkojen ansiosta perheelle kuin perheelle jää enemmän aikaa yhdessäoloon sekä rentoon lomailuun sekä yksinkertaisesti olosta nauttimiseen. Merellinen ympäristö tekee Raumasta erinomaisen vaihtoehdon, sekä monipuolisten ravintolapalveluiden avulla löydät paikan, josta jokaiselle löytyy jotakin sopivaa syötävää. Kipparinpuisto kutsuu niin lapset kuin lapsenmielisetkin leikkimään. Kyseessä on vuoden ympäri avoinna oleva liikennepuisto, jonne kaikki ovat omatoimisesti tervetulleita leikkimään ja viettämään rentoa lomapäivää. Rauman kaupunkiin voit tutustua koko perheen voimin Kake-kaupunkijunan avulla. Kake liikennöi keskikesällä päivittäin. Luontoretkipaikan koko perheelle tarjoilee Rauman matkailusaaret, jonka luontosaari tarjoaa niin lapsille kuin lastenmielisille todellisen merielämyksen. Lasten suosikkipaikkana toimii Rauman merimuseo, sillä kukapa lapsi ei haluaisi tietää mitä merimiesarkun sisältä löytyy? Tämä on museo, jossa kieltämisen sijaan museossa on Saa koskea- toimintapisteitä, joissa pääset hauskalla tavalla tutustumaan purjelaivakauden merimieselämään. Lapsille löytyy myös Kurkistus kotimuseoon- museo-opastus, Teresian sekä Rafael Lönnströmin kauniissa kotimuseossa.

Majoittuminen Raumalla

Rauman kutsuessa, voit valita oman suosikkisi siellä majoittumiseen. Kaupungista löytyy viihtyisiä hotelleja, joiden puhtaisiin valkoisiin lakanoihin on suorastaan ihastuttavaa sukeltaa. Edullisempaa majoittumista tarjoilee kaupungin Bed & Breakfast majoitustilat. Lisäksi kaupungissa on tunnelmallisia yksityisiä majoittumispaikkoja sekä yöpymistä on tarjolla myös pidempiaikaiseen majoitukseen. Mitkä kuitenkin kaipaat omaa rauhaa sekä tilaa ympärillesi. Sinun kannattaa tutustua Rauman vuokrattaviin mökkeihin. Tällöin sinulla on oman rauhan lisäksi tilaa ympärilläsi, eikä mökistä riippuen naapuri ole välittömästi seinän takana. Caravaanarit pääsevät yöpymään Raumalla olevalla leirintäalueella. Ole nopea, sillä parhaat majoittumispaikat viedään ensimmäisinä. Siksi, jos sinulla on merkittynä vuosiloma kalenteriisi, on sinun aikasi toimia nyt. Valitse oma suosikkisi Raumalla olevista vuokramökeistä ja pääset tällä tavoin nauttimaan lomasta parhaalla mahdollisella tavalla. Jos haluat päästä hieman edullisemmin, valitse lomasi ajankohta kuumimman sesongin ulkopuolelta. Näin voit saada saman mökin kuumimpaan lomakauteen verrattuna edullisemmin.

Lisäksi mökin hintaan vaikuttaa mökin sijainti, sillä luonnollisesti merinäköala sekä keskeinen sijainti maksaa. Lopulliseen mökin hintaan vaikuttaa myös mökin varustelutaso. Jos haluat mökin kaikilla herkuilla, on tämän hinta silloin hieman kalliimpi. Toisaalta jos vähempi on enempi, voit valita pelkistetyn mökin, josta löytyy vain ja ainoastaan kaikki tarpeellinen. Silloin pääset nauttimaan lomasta, joka tarjoilee rauhaa ja lepoa kaikille aisteillesi. Älä enää mieti, vaan valitse oma suosikkisi Rauman mökeistä, ja lomasi on viittä vaille valmis alkavaksi.

Olet matkalla yksin, perheen kanssa tai pariskuntana Rauma tarjoilee sinulle sekä muille matkalaisille laajan kattauksen monipuolista tekemistä ja koettavaa. Rauma toimii myös erinomaisena vaihtoehtona, jos haluat suunnata ystävä porukalla nauttimaan raikkaasta meri-ilmasta sekä rennosta ilmapiiristä. Varaa oma majoitus, ja lomasi Raumalla on valmis alkamaan. Raumalle on helppo saapua, olit sitten liikkeellä omalla autolla, bussilla tai vaikkapa junalla. Liikkuminen Raumalla käy vaivatta joko kävellen tai voit vuokrata kaupunkipyörän ja suunnata sillä polkemaan Rauman kauniita katuja pitkin. Kaunis kesäpäivä sujuu leppoisasti vaikka viihtyisillä risteilyaluksilla, jolloin pääset tutustumaan Rauman kauniiseen saaristoon ja tuntemaan raikkaan merituulen kasvoillasi. Eikö totta, nyt olisi aika varata oma lomasi ja suunnata silloin Raumalle ihailemaan sen kauniita maisemia luontoa sekä opettelemaan sen ainutlaatuista murretta!

Voit myös varata mökin seuraavista kohteissa