Parhaat vuokramökit ja majoitus Hämeenlinnasta

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Hämeenlinna

Löydät muunmuassa nämä paikat majoittumiseen

Vuokramökit Hämeenlinna

Kaunista luontoa, nostalginen kaupunkiympäristö sekä sydämelliset ihmiset. Hämeenlinnassa voit tuntea ympärilläsi olevan luonnon, nauttia kompaktin kaupungin monipuolista palveluista sekä laajasta kulttuuritarjonnasta. Vieraile Hämeen linnan muurien sisäpuolella, kiipeä Aulangon näköalatorniin tai suuntaa rentouttavalle sisävesiristeilylle. Hämeenlinna tarjoaa kaikkea tätä sekä paljon paljon muuta. Ei siis ihme, että Hämeenlinna houkuttelee luokseen yhä uudelleen ja uudelleen. Siksi, jos mietit minne suuntaisit seuraavalla lomallasi, vai haluatko viettää rentouttavan viikonlopun perheen, puolisosi tai ystäviesi kanssa. Tarjoilee Hämeenlinna sinulle kerrassaan varteenotettavan vaihtoehdon, yhdeksi kotimaamme vierailun matkustuskohteeksi. Luonnonrauhaa kaipaava matkustaja pääsee nauttimaan Hämeenlinnan kauniista luonnosta Aulangon monipuolisessa maastossa. Ei siis ihme, että Aulangon alue houkuttelee luokseen vuosittain yli 400 000 kävijää.

Ja vaikka Aulangonjärvestä kohoavien rappusten kohoaminen on saattanut aiheuttaa sykkeen kohoamisen lisäksi hikikarpaloita sekä kipeitä lihaksia, on Aulangonvuoren päällä kohoavan näköalatornin huipun saavuttaminen vähintäänkin sen arvoista. Jopa niin arvokasta, että haluat ehkä kiivetä samat rappuset seuraavana vuonna uudestaan. Näköalatornilta avautuvat näkymät ovat innoittaneet muun muassa Jean Sibeliusta itse Finlandian säveltämiseen. Kauniiden maisemien lisäksi Hämeenlinnasta löytyy valtakunnallisestikin merkittävä luonnonsuojelualue, joka kantaa nimeä Sibeliuksen metsä. Hämeenlinnan kesäteatterissa pääset kutkuttamaan nauruhermojasi, sekä HugoPark Aulanko tarjoilee laajan kattauksen liikunnallisia elämyksiä, sekä hetkiä, joissa pääset voittamaan itsesi. Puiston 9 erilaista seikkailurataa vie sinut liukuihin, köysisiltoihin sekä liaanihyppyihin! Tämä kotimaamme vanhin sisämaakaupunki tarjoilee sinulle palan kaupungin historiaa Hämeen linnan muurien sisäpuolella. Tämä Vanajanveden äärellä sijaitseva linna on rakennettu ristiretken jälkeen 1200- ja 1300- luvulla nykyiseen Linnaniemeen.

Luonnonrauhaa tai mukaansatempaavaa live-musiikkia

Hämeenlinnan perinteiset musiikkitapahtumat, kuten Kantolan tapahtumapuiston megakonsertit sekä Linnapuiston kesäfestarit. Houkuttelevat luokseen iloisia ihmisiä, eikä ihme, sillä kukapa ei haluaisi nauttia hyvällä sijainnilla rennosta tunnelmasta sekä monipuolia sekä korkeatasoisia konsertteja ja musiikkitapahtumia. Suuntaatko sitten Elenia tai Aulanko Areenalle, löydät sieltä maamme kirkkaimpia musiikkitähtiä. Varo vain, sillä nämä ovat keikkoja, jotka myydään nopeasti loppuun. Joten jos kaipaat varmoja hittejä, varaa oikean vuokramökin lisäksi myös liput parhaaseen musiikkitapahtumaan.

Kultturelli vai naturelli…

Hämeenlinna vie sinut elämysmatkalle taiteen, desingin sekä historian pariin. Valitse haluatko tutustua Hämeenlinnan Taidemuseoon, vai kaupunginmuseon päänäyttelytilaan, Museo Skogsteriin. Taidenäyttelyt vaihtelevat eri ajankohtien mukaan, joten valitse suosikkisi ja nauti tästä ihanasta sielunruoasta. Toisaalta Hämeenlinnasta on lyhyt matka lapsiperheiden suosiossa olevaan Puuhamaahan, Iittalan poropuistoon tai Vaikka Evon retkeilyalueelle. Poropuisto vie sinut Lapin Inarin tunnelmiin, ilman että sinun tulee istua useita tunteja autossa.

Mutta mitä nämä elämykset olisivat ilman viihtyisää sekä oikealla paikalla sijaitsevaa majoituspaikkaa. Siksi, ennen kuin päästät itsesi täysin lomafiiliksiin, mieti minkälainen majoitus olisi sinun sekä mahdollisten matkakumppaneidesi mieleen. Hämeenlinnasta löytyy erilaisia sekä eritasoisia majoitusvaihtoehtoja, hirsimökkiä, lomahuoneistoa, mummon mökkiä tai vaikka hotellia vai hostellia. Hämeenlinnasta löytyy kaikkea näitä, sekä paljon kaikkea muuta. Nyt olennaisin kysymys kuuluukin, mitä kaikkea odotat täydelliseltä majoituspaikalta? Missä tämä sijaitsee? Lähellä Hämeenlinnan palveluita? Näin siirtymiset majoituspaikkaan sekä sieltä keskustaan sujuu vaivattomasti ja nopeasti. Vai kaipaatko enemmän rauhaa, jolloin haluat majoituspaikan hieman syrjemmältä? Tällöin ihmiset sekä hektinen meno löytyy keskustasta, vaikka live-musiikin parista, mutta voit halutessasi vetäytyä omaan rauhaan. Onko oma rauha parhaimmillaan mökissä, joka sijaitsee kirkasvetisen järven rannalla? Näin rentoutumisen maksimointi tapahtuu suomalaisessa saunassa, ja uimisesta järvessä. Nauti ilta-auringosta, joka piirtää oman siltansa suoraan mökkisi etukuistille. Tämä jos mikä on lomaa parhaimmillaan, eikö totta? Sopivasti rentoutumista ja mukavaa aktiviteetteja, niin mitä muuta voisitkaan lomaltasi toivoa.

Valitse siis vuokramökki, joka vastaa parhaiten sinun toiveitasi. Sillä yksi onnistuneen loman mittareista on majoituspaikka, joka tarjoaa sinulle ja matkakumppaneillesi kaiken tarpeellisen. Mitä nämä ovat, sen päätätä sinä. Voit valita vuokramökiksi mökin, joka on varusteltu korkeatasoisesti. Tällä varmistat sen, että lomaviettosi ei ole liian arkista, tiskaamisten sekä likaisten vaatteiden keskellä. Toisaalta loma Hämeenlinnassa saattaa olla myös jotain täysin päinvastaista. Valitse mökki, josta on karsittu kaikki ylimääräinen, ja vietä loma ilman ylimääräisiä aistiärsykkeitä. Sillä loma, jossa pääset rauhoittamaan alati laukkaavan mielesi, on parasta lääkettä jatkuvalle kiireelle sekä huonolle palautumiselle.

Hämeenlinna ja sen lähistöllä olevat laskettelukeskukset

Hämeenlinnan läheltä, noin 20 km päästä keskustasta löytyy Kalpalinna, Calpis Ski Center. Täällä pääset nauttimaan hiihtokeskuksen 8 eritasoisesta rinteestä. Mikäli matkassanne on myös perheen pienemmät, pääsevät he nauttimaan vauhdin huumasta turvallisemmin heille suunnatussa lastenrinteessään. Hämeenlinnasta kohtalaisen matkan päässä sijaitsee myös Hyvinkään Sveitsin laskettelukeskus. Täällä pääset sivakoimaan sen hoidettuja hiihtolatuja pitkin, kuten myös nauttimaan alueen neljästä eritasoisesta valaistusta rinteestä. Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä laskettelukeskus Sappee vie sinut ja matkakumppanisi lumisten maisemien ääreen. Sappeen laskettelukeskuksesta löytyy huimat 12 rinnettä, joista pisimmällä rinteellä on matkaa 850 metriä.

Golfin ystävät pääsevät nauttimaan Hämeenlinnan monipuolista golf mahdollisuuksista. Seudulla on huimat 8 gof-rataa, joista voit valita omat suosikkisi. Raikkaan ilman lisäksi pääset nauttimaan mukaansa tempaavasta lajista sekä ihailla samalla ympärillä aukeavia, kauniita maisemia.

Hämeenlinna, vesistöjen ympäröimänä

Hämeenlinnalle tyypillisiä piirteitä ovat sen kauniit järvet sekä niemen notkelmat. Hämeenlinnasta onkin vertaansa vailla olevat mahdollisuudet päästä nauttimaan viihtyisistä sisävesiristeilyistä sekä muista kauniin kesäpäivän riennoista. Valtaatko sitten nämä vesistöt veneillen, kalastaen tai purjehtien, on selvää, että tämä jos mikä oikeanlaista ajanviettoa, varsinkin jos koet olevasi elementissäsi silloin, kun kuulet laineiden liplatuksen sekä kevyen tuulen kasvoillasi. Eikä ihme, sillä on suorastaan lumoavaa katsella vedenpinnalla tanssivia valonsäteitä, jotka aurinko heijastaa veden pinnalle.

Mökki lähellä kaikkea

Kuten olet jo varmasti huomannut, Hämeenlinna tarjoilee laajan kattauksen tekemistä, näkemistä ja olemista. Voit valita haluatko nauttia vauhdinhuumasta, hyvästä musiikista, kauniista luonnosta, kulttuurimatkasta tai vaikkapa alueen historiasta. Löytyy tämä kaikki, ja paljon muuta ihmisen kokoisesta Hämeenlinnasta. Jotta vierailusi Hämeenlinnassa olisi mahdollisimman onnistunut, on sinun hyvä valita majoituspaikka, joka mahdollistaa helpon yöpymisen. Jos kaipaat vesistöjä, kesällä tai talvella. On sinun hyvä varata vierailun ajaksi mökki, joka sijaitsee ei sen enempää, eikä vähempää kuin suoraan järven rannalla. Tällöin sinulla tarjoutuu tilaisuus nauttia aamu-uinnista, sekä ihanasta ilta-auringosta, joka laskeutuu hiljalleen horisonttiin. Toisaalta järvenrantamökki tarjoilee paraatipaikan sinulle, joka haluat suunnata suksilla järvenjäälle. Kantohanki sekä kevätaurinko ovat hiihtäjän parhaat ystävät. Tähän kun lisäät vielä mökin, joka sijaitsee järven rannalla, on tämä hiihtäjän paratiisi suoraan sinun mökin ulko-ovellasi. Eikä siinä vielä kaikki, sillä Ähtäriin on helppo saapua, olet sitten liikkeellä omalla autolla, bussilla tai vaikka junalla.

Ole nopea

Koska Hämeenlinna on yksi suosituimmista mökkikunnista, on luonnollista, että parhaat mökit varataan nopeasti. Siksi jos mielessäsi siintää ajatus rennon onnistuneesta lomasta, on sinun aika toimia. Älä odota, että parhaat lomamökit ehditään varata. Vaan etsi oma suosikkisi useiden vuokramökien joukosta ja varmista oman lomasi onnistuminen. Ja jos sinulla on jo oma suosikkisi, varaa se loman päätyttyä jo uudelle lomallesi. Sillä jos sinä koet valtavaa rentouden tunnetta kyseisellä mökillä, on selvää, että muutkin ovat huomanneet mökin saman vaikutuksen. Mikäli mökki on jo ehditty varaamaan, voit tarkistaa kalenteristasi, voisiko mökki olla vapaana jonain toisena ajankohtana…

Voit myös varata mökin seuraavista kohteissa