Parhaat vuokramökit ja majoitus Mikkeli

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Mikkeli

Löydät muunmuassa nämä paikat majoittumiseen

Vuokramökit Mikkeli

Mikkeli on Etelä-Savon maakuntakeskus, joka sijaitsee kauniin sekä kirkasvetisen Saimaan rannalla. Kauniin Saimaan lisäksi Mikkeliä ympäröi kaunis luonto, joka houkuttelee matkailijoita aina jopa pidemmän matkan takaa. Eikä ihme, sillä Mikkelistä löytyy erinomaiset puitteet niin kaupunkilomaan kuin maatilamatkailuunkin. Oletko suuntaamassa Mikkeliin sitten viikonlopuksi tai vaikka koko viikoksi, tarjoilee tämä ihastuttava kaupunki tekemistä ja kokemista pidemmäksikin aikaa. Sillä Mikkelin seudullahan on kaikkea, mitä voit lomaltasi kaivata! Voit täyttää vatsasi maistuvalla ruoalla, ihailla auringonvalossa välkehtivää Saimaan vedenpintaa, vierailla alueen lukuisissa eri luontokohteissa, ihailla alueen nähtävyyksiä sekä kokea urbaaneja sekä aitoja elämyksiä. Mikkelin seudulta löytyy erinomaisia päiväretkikohteita, tai voit suunnata vaikka pidemmäksikin aikaa Mikkelin seudulta löytyvään ihastuttavalla Saimaalle, piipahda Hirvensalmella, Kangasniemellä tai vaikkapa Pertunmaalla. Voi myös olla, että haluat tutustua idylliin Juvaan tai vierailla Puumalassa.

Mikkelistä löydät luonnon lumoa!

Kaipaatko pakopaikkaa kaiken kiireen keskeltä? Silloin sinun ehdottomasti kannattaa suunnata vierailulle Saimaan seudun luontoon. Alue on muodostunut valtavien jäämassojen jälkeen, joten ne ovat jättäneet alueelle omat muotonsa. Näin on syntynyt alue, jonka ainutlaatuinen luonto sekä vaikuttavuus ovat yhä edelleen vailla vertaansa. Täällä sinun onkin hyvä suunnata luontoon ja antaa ympärillä avautuvan metsän rentouttaa alati juoksevaa mieltä, ja ihailla kallion päältä avautuvia maisemia, jotka jatkuvat aina silmän kantamattomiin asti. Sinun kannattaakin tutustua Neitvuoren näköalapaikkaan, ihailla Astuvansalmen kalliomaalauksia, vai miltä kuulostaa vaellus Repoveden kauniissa kansallispuiston maisemissa. Lisäksi Saimaa Geoparkin ainutlaatuiset nähtävyydet suorastaan kutsuvat luokseen kävijöitä, lähempää kuin kauempaakin. Itäisen Suomen parhaat palat löydät Saimaalta, josta löytyy ainutlaatuisia Geopark-kohteita, joiden avulla pääset tutustumaan alueen geologiseen perintöön. Ei siis ihme, että Geoparkit ovat kansainvälisesti suosittuja ja geologia kasvattaa suosiotaan jatkuvasti yhä enemmän ja enemmän. Saimaalta löydät näitä ainutlaatuisia arkeologisia, geologisia sekä kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä, jotka suorastaan odottavat luokseen matkailijoita ympäri Suomen.

Mikkeli tarjoilee lähiruokaa parhaimmillaan

Nälän kurniessa vatsassasi, voit olla huoletta sillä Mikkelin seudulta löytyy monipuolisesti aitoa lähi- sekä luomuruokaa. Tämä ruoka on kasvatettu sekä valmistettu suurella sydämellä, siitä pitää huolen Mikkelin puhdas maaseutu sekä alueen raikkaat vesistöt. Vieraile Heikkilän yrttitilalla, jossa pääset hivelemään yrttien avulla makunystyröitäsi. Lisäksi näkemisen sekä käymisen arvoisia kohteita ovat muun muassa Hotelli Anttolanhovi, Tertin kartano, Kyyhkylän kartano sekä hotelli ja piipahda matkallasi, vaikka Ravintola Tallissa.

Majoittumista Mikkelissä

Mikkelissä sijaitseva Saimaa houkuttelee luokseen yhä uudelleen ja uudelleen. Ei siis ole ihme, että Saimaan rantakaupunkina toimiva Mikkeli on kuin onkin kotimaamme suurin mökkikunta. Eikä hätää, Mikkelin lähikunnatkaan eivät kalpene tämän rinnalla. Voit majoittua leppoisasti haluamassasi paikassa, sillä alueen hotelleissa, kuten muissakin majoitusvaihtoehdoissa on panostettu erityisesti majoituspaikan mukavuuteen sekä samalla on oivallisesti hyödynnetty seudun erikoisuuksia. Valitse haluatko yöpyä Mikkelin lomalla mökissä tai isossa huvilassa Saimaan rannalla? Tällöin on varmaa, että pääset parhailta paikoilta ihailemaan aamuisin nousevaa aurinkoa vai miltä kuulostaa kauniin auringonlaskun seuraaminen oman mökin terassilta? Talvella Saimaan rannalla sijaitseva mökki on kuin tehty hiihdon ystäville, sillä suoraan mökin edustalta aukeaa mitä parhain hiihtolatu! Näiden lisäksi voit majoittua vaikka tunnelmallisessa kartanossa, taikka idylleissä kaupunkikodeissa. Unohtamatta mahdollisuutta yöpyä ihka aidossa maatilamaisemassa joko B&B sekä maatilamajoituksessa. Onkin selvää, että tämä loma ei jää kiinni ainakaan sen sopivan majoitusvaihtoehdon puuttumisesta. Eikä hätää, sillä Mikkelistä löytyy myös mahdollisuus majoittua leirintäalueella sekä tunnelmallisessa lomakylässä.

Mikä vaihtoehto on juuri sinulle parhaiten sopiva, sen voit päättää sen mukaan minkälaisella porukalla olette suuntaamassa lomanviettoon. Perheen kanssa matkustavat arvostavat omaa rauhaa, sekä erityisesti pienten lasten kanssa loman viettämistä helpottaa se, että vieressä ei kulje vilkkaasti liikennöity autotie. Taikka piha olisi parhaimmillaan vaikka aidattu. Mikäli matkassanne on jo vanhemmat lapset, on kaikkien kannalta mukavaa, että mökistä löytyy tarpeeksi monta huonetta. Näin jokaiselle tarjoutuu mahdollisuus vetäytyä hetkeksi omaan rauhaan. Toisaalta jos olet matkassa yksin, voi olla että sinulle riittää pelkistetympi majoitusvaihtoehto? Vai onko edessänne romanttinen pariskuntaviikonloppu taikka koko lomaviikko? Silloin rentoon oleiluun sekä lomailuun on kuin tehty viihtyä mökki, josta löytyy tunnelmallinen takka sekä illalla takassa palavan tulen ääreen- on enemmän kuin mukava kaivautua! Kaipaatko ravintolaa tai muuta paikkaa, jossa voitte nauttia vatsanne täyteen? Valitse silloin mökki, joka sijaistee lähellä kaikkia Mikkelin palveluita. Näin siirtymiset eivät vie turhaan arvokasta aikaa, ja teille jää enemmän aikaa keskittyä rentoon lomanviettoon.

Shoppailijan Mikkeli

Mikkeli tarjoilee rentoutumisen sekä luonnossa liikkumisen lisäksi verrattomat puitteet shoppailulle. Valitse haluatko ostaa itsellesi paikallisia käsitöitä sekä muita elintarvikkeita. Vieraile silloin Mikkelin kesätorilla, jopa toimii joka kesäisenä kohtauspaikkana niin kyläläisille kuin lukuisille mökkiläisille. Torilta löytyy niin leivonnaisia, kukkia, pullia, ruisleipää kuin vaikka paikallisia herkkuja sekä käsitöitä. Vieraile sen jälkeen Mikkelin Kauppahallissa keräämällä talteen kaikki parhaat paikalliset herkut sekä käsityöt. Mikäli kaipaat modernimpaa shoppailupaikkaa, silloin sinun on suunnattava Mikkelissä sijaitsevaan kauppakeskus Stellaan tai vaikkapa Carlson Mikkeliin.

Kesäinen Mikkeli - lapsiperheille!

Kesällä auringon paistaessa ja lintujen laulaessa, on aika suunnata ihastuttavaan Mikkeliin. Mikkeli tarjoilee tekemistä lapsille kuin lapsenmielisellekin. Valitse haluatko suunnata koko perheen voimin Visulahden matkailukeskukseen? Visulahdesta löytyy tekemistä ja kokemista koko perheelle, vieraile seikkailupuisto Dinosauriassa, ihaile Vahakabinetin loistavaa taidonnäytettä ja hurjapäille on luvassa kovaa kyytiä Xon-puistossa! Luvassa on siis ilonkiljahduksia sekä päivä, joka kannustaa koko perheen liikkumaan ja nauttimaan käsillä olevasta hetkestä- täysin rinnoin!

Mikkelin Mikke -juna vie sinut vaivattomasti Mikkelin kantakaupungin läpi, sekä esittelee sinulle parhaat, tai vähintäänkin tutustumisen arvoiset kohteet. Tämä onkin erilainen sekä edullinen tapa viettää lomapäivää kauniissa Mikkelissä! Vai haluatko vierailla vuonna 1912 Naisvuoren Näkötornissa, josta avautuvat huikeat näkymät yli kaupungin. Huimien näköalojen lisäksi Naisvuoren näköalatornista saa Mikkelin parhaimmat vohvelit. Tämä jos mikä on siis tutustumisen arvoinen kohde. Jos kuitenkin kaipaatte hieman rauhallisempaa menoa, voitte suunnata koko perheen voimin Urpalan luontokeskukseen. Tämä luontokeskus sijaitsee Mikkelin keskustan tuntumassa ja rakennus on peräisin vuodelta 1782, ollen näin Mikkelin vanhin rakennus. Paikkaan on ilmainen sisäänpääsy, ja tarvittaessa voit saada itsellesi opaspalvelut. Ovatko nämä maksullisia vai ei, se sinun kannattaa selvittää ennen kierrokselle suuntaamista.

Pihistä vai panosta?

Mikkelin kutsuessa vuosittain lukuisia lomailijoita nauttimaan sen kauniista luonnosta sekä ihailemaan Saimaan kauniita maisemia. Onkin ymmärrettävää, että kuumimpana lomakautena Mikkelissä sekä sen läheisyydessä sijaitsevista mökeistä joutuu maksamaan hieman enemmän, kuin jos olisi lomailemassa kuumimman lomasesongin ulkopuolella. Siksi, jos haluat säästää lomakustannuksista. Suuntaa lomalle kauniiseen Mikkeliin lomakauden ulkopuolella. Silloin voit valita haluatko majoittua mökissä tai huvilassa, josta löytyy kaikki tarpeellinen sekä tarpeeton, jota voit lomaltasi toivoa? Mutta tämä kaikki saatavissa todennäköisemmin hieman huokeampaan hintaan.

Valitse siis, onko mökissä omaa saunaa, paljua, poreallasta, järvenrantaa tai vaikkapa rantasaunaa? Myös rentouttava takkatuli on omiaan tarjoamaan rennon hetken aktiivisen lomapäivän päätteeksi. Sillä onnistuneen lomapäivän kruunaa takkatulen ääreen käpertyminen, sinulle rakkaiden ihmisten kanssa. Pienet, ohikiitävät hetket tekevät lomastasi onnistuneen sekä ainutlaatuisen. Siksi valitse mökki, joka vastaa parhaalla mahdollisella tavalla tarpeisiinne ja suuntaa lomalle kauniiseen ja kutsuvaan Mikkeliin!

Voit myös varata mökin seuraavista kohteissa