Parhaat vuokramökit ja majoitus Rovaniemi

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Rovaniemi

Löydät muunmuassa nämä paikat majoittumiseen

Vuokramökit Rovaniemi

Rovaniemestä tulee useimmilla ensimmäisenä mieleen itse joulupukki, sekä Joulupukin Pajakylä. Tämä on varsin totta, mutta tämän lisäksi Rovaniemi on paljon muutakin. Rovaniemi tunnetaan paitsi jylhän kauniista maisemistaan, myös erinomaisena kulttuuri- ja yliopistokaupunkina. Eikä ihme sillä Rovaniemi on Lapin kulttuuripääkaupunki, ja Rovaniemeltä löytyy muun muassa Lapin maakuntamuseo Arktikum, Lapin metsämuseo sekä Kulttuuritalo Korundi.

Talvella kauniin lumivaipan peittäessä maan, tarjoaa Rovaniemi talvikauden eksotiikkaa parhaimmillaan. Vierailetko sitten erilaisissa jäärakennelmissa, vai haluatko yöpyä ainutlaatuisessa iglussa. Iglu tarjoilee sinulle pehmeän lämpöisen sängyn, josta voit samalla ihailla tummalla yötaivaalla leimuavia revontulia.

Tämä jos mikä on Lapin eksotiikkaa parhaimmillaan.

Rovaniemeltä sopivan ajomatkan päässä on myös Ounasvaaran hiihtokeskus, joka kutsuu luokseen laskettelunystäviä, niin läheltä kuin hieman kauempaakin. Arktisia eläimiä pääset ihailemaan Ranuan eläinpuistossa, josta löytyy nähtävää ja koettavaa vaikka koko päiväksi. Rovaniemi sijaitsee napapiirin tuntumassa, ja kaupunki on entisen Lapin läänin pääkaupunki. Kyseessä on Oulun jälkeen Pohjois- Suomen toiseksi suurin kaupunki, ja Rovaniemi on Suomen 17. suurin kaupunki, mikäli vertailukohtana on kaupungin väestömäärä. Rovaniemen asutuksen historia ulottuu kivikaudelle, aina jopa 8 000 vuoden taakse. Yhä edelleen kaupunki houkuttelee luokseen mystisillä revontulillaan, puhtaan valkoisella lumivaipallaan, joka peittää alleen niin vaarat kuin tunturikoivutkin. Kesällä Rovaniemen valttina toimii keskiyön aurinko, jolloin voit ihailla aurinkoa, vaikka keskellä yötöntä yötä. Lisäksi kesällä Rovaniemeltä löytyy tekemistä ja koettavaa koko perheelle. Voit myös nauttia Rovaniemellä vauhdista ja sopivasti vaarallisista tilanteista, hyppäämällä huimaakin huimempaan vesiseikkailuun. Miltä kuulostaa iltapäivä vesijetin kyydissä tai nauttimalla koskeen kuohunnasta koskenlaskussa tai jopa koskiuinnissa.

Vuokraa mökki, joka sopii sinun tarpeisiin

Loma Rovaniemellä tarjoilee laajan kattauksen erilaisia aktiviteetteja, näkemistä sekä rentoutumista. Oli edessänne sitten perheloma, loma ystävien kesken tai loma puolisosi kanssa. Tarjoilee Rovaniemi jokaiselle jotakin. Kuitenkin jotta lomasi Rovaniemellä olisi mahdollisimman onnistunut, on sinun hyvä pohtia hetken aikaa mitä vaatimuksia sinulla on vuokrattavan mökin suhteen. Haluatko että mökki sijaistee mahdollisimman keskeisellä paikalla, jolloin liikkuminen mökille sekä muihin aktiviteetteihin olisi mahdollisimman vaivatonta ja nopeaa. Haluatko nauttia lomallasi mökistä, joka on varusteltuna kaikilla herkuilla? Tasokkaasti varusteltu mökki tarjoilee erinomaiset puitteet onnistuneeseen lomanviettoon, varsinkin jos olette liikkeellä perheen kanssa ja matkassanne on pieniä lapsia. Silloin mökki, josta löytyy pyykinpesukone, astianpesukone sekä tarvittava määrä erillisiä makuuhuoneita on kultaakin kalliimpi. Pienten lasten kanssa on myös hyvä huomioida, onko kyseessä järvenrannassa sijaitseva mökki vai olisiko lomailun kannalta helpompaa vuokrata tällä kertaa kuivanmaan mökki. Vai haluatko vuokrata mökin, joka sijaitsee luonnonääressä, näin voit suoraan siirtyä talvella mökin vierestä kulkevalle hiihtoladulle. Vai miltä kuulostaa mökki, jossa marjametsät sekä sienimaastot ovat vain muutaman askeleen päässä mökin ulko-ovesta. Olet sitten matkalla talven valkoisille hangille, vai haluatko antaa kevätauringon paistaa kasvoillesi keväthangilla? Vai onko syksyinen Rovaniemen ruska jokavuotinen perinne, jolloin suuntaatte ihailemaan luonnon omaa värishowta.

Oma viehätyksensä on myös kammoksutulla kaamoksella, jolloin pääset nauttimaan rauhasta sekä antaa vallitsevan pimeyden rauhoittaa niin kehoa kuin mieltäkin. Toisinaan on ihan ok, olla vain tekemättä mitään ja nauttia vain käsillä olevasta hetkestä ja hiljaisuudesta. Siksi valitse oma suosikkimökkisi ja suuntaa ihastuttavaan Rovaniemeen nauttimaan sen kauniin karusta luonnosta. Aktiivisen päivän päätteeksi on ihana lämmittää mökin oma sauna, ja ehkä rentouttaa väsyneitä lihaksia mökillä olevassa paljussa? Vai kutsuuko sinua enemmänkin luokseen tunnelmallinen takkatuli sekä pehmoinen sohvannurkka? Oli miten oli, löydät oman suosikkisi Rovaniemen mökeistä ja pääset näin viettämään lomaa Rovaniemelle. Lomaa, joka sisältää oikean määrän rentoutumista, aktiviteetteja sekä iloista yhdessäoloa.

Rovaniemen neljä vuodenaikaa

Valitse oma suosikkiajankohtasi, jolloin suuntaat Rovaniemen kauniisiin maisemiin. Sydäntalvella sekä talvi, jolloin pakkanen paukkuu kestää vuoden ensimmäiset pari kuukautta. Tähän samaan ajanjaksoon kuuluu myös toisinaan turhaakin kammoksuttu kaamosaika. Kaamos tarjoilee parhaat paikat rauhoittumiseen sekä kuuntelemaan jäätynyttä hiljaisuutta.

Keväällä heti helmikuun lopun jälkeen päivänvalon määrä lisääntyy huimaa vauhtia, ja pääset nauttimaan ihanasta hankikannosta. Tällöin voit tutustua vaivattomammin koskemattomaan luontoon ja nauttia kevätauringon tuomasta energiasta. Tämä onkin suosittua ulkoiluaikaa, ja maastot täyttyvät iloisista kanssa lomailijoista, jotka liikkuvat niin kävellen, hiihtäen, moottorikelkalla kuin vaikka lumikengillä.

Tunnista ja tunnusta varmaa keväänmerkkiä, aikaa, jolloin Kemi- ja Ounasjoesta lähtevät jäät. Tämä tapahtuu usein huhti- toukokuussa. Kesäkuun alusta aina heinäkuun alkuun Rovaniemellä paistaa Lapin kesän tunnusmerkkeihin kuuluva keskiyön aurinko. Kyseessä on ainutlaatuinen luonnonilmiö, jolloin napapiirillä, jossa Rovaniemi sijaitsee, aurinko pysyy virallisesti horisontin yllä kokonaisen vuorokauden kesäpäivän seisauksena 21. tai 22. kesäkuuta. Elokuussa Rovaniemellä korjataan satoa, sekä ihaillaan ensimmäisiä revontulia. Lomalla voit poimia luonnon omat aarteet omaan talteen, sillä hillat, mustikat, puolukat sekä tatit kutsuvat iloisia metsässä liikkujia luokseen. Retkeilylle sekä patikoinnilla lähestulkoon parasta aikaa on syyskuu, jolloin ensimmäiset pakkaset puraisevat nenänpäätäsi ja luonto pukeutuu omaan ruskan väriloistoonsa. Vai pääsetkö ehkä todistamaan Rovaniemellä ensilumen laskeutumista maahan, tällöin pakkasöiden kuura kimmeltää kuulaassa syyaamun auringossa. Talvella, juuri ennen joulukuun h- hetkeä on talvipäivänseisaus 21. tai 22. päivä. Tämä on ajanjakso, jolloin aurinko ei nouse laisinkaan ja kyseessä onkin vuoden lyhin päivä. Siitä huolimatta Rovaniemellä on käsillä vuoden ehdoton huippuhetki, aika, jolloin kaupunki täyttyy joulupukkia katsomaan tulleista vieraista. Nauti kaamosajan sinisistä hetkistä ja anna niin mielen kuin kehonkin hengähtää. Tämä jos mikä on parasta aikaa hellittämiselle sekä hengittämiselle. Vuokraa mökki, jossa pääset nauttimaan tunnelmallisesta takkatulesta sekä kauniista Rovaniemen maisemista. Ehkäpä mökkisi on varustettu omalla revontulihälyttimellä, jolloin tämä luonnon oma mystinen esitys ei jää sinulta huomaamatta.

Aktiviteettien Rovaniemi

Riippumatta siitä mihin vuodenaikaan oletkaan suuntaamassa Rovaniemelle, tarjoaa kaupunki tekemistä ja koettavaa mihin vuodenaikaan tahansa. Talvella Rovaniemi tarjoilee parhaat paikat lumesta nauttimiseen, ja päätätkö että haluatkin hypätä leppoisaan poroajeluun vai vierailetko porotilalla? Vauhdikkaampaan menoon on omiaan moottorikelkka-ajelu, joka vie sinut vaivattomasti vaarojen laella ihailemaan kaunista ja koskematonta luontoa. Hiihdonystävät pääsevät nauttimaan Rovaniemen mainiosta vaihtoehdoista niin hiihtoon, lasketteluun kuin vaikka lumilautailuun. Vai miltä kuulostaa talvinen luontoretki joko perinteisesti pohraamalla tai asettamalla jalkaan lumikengät ja suuntaamalla koskemattomaan Lapin luontoon.

Lomapäivä kuluu vaivattomasti myös pilkkimällä tai vaikka kokeilemalla kelluntaa Lapin puhtaissa vesissä tai pulahtamalla hyisen- jäiseen avantoon. Valokuvausretket ovat yhtä suosittuja niin talvella kuin lumien sulaessa, sillä alueen luonto houkuttelee luokseen kauempaakin. Kesällä Rovaniemi lumoaa matkailijan erilaisilla safareilla, joko perinteisesti patikoiden tai vaikka hevosen selässä ratsastaen. Ihaile keskiyön aurinkoa ja tallenna parhaat maisemat valokuvausretkellä. Alueen puhtaat vesistöt kutsuvat luokseen niin SUP-lautailemaan, kajakoimaan, vesijetteilemään tai vaikka koskenlaskuun. Kaupungin vihreät golf- kentät kutsuvat luokseen yhä uudelleen ja uudelleen. Vai matkaatko tällä kertaa tuntureille tai vaarojen huipuille polkupyörällä, vai haluatko kokeilla kalaonneasi erimittaisilla kalastusretkillä. Myös paikallinen kulttuuri, jonka juuret ulottuvat aina 8 000 vuoden taakse on tutustumisen arvoinen kohde. Jos et omista omia välineitä, voit vuokrata paikanpäältä omat tarvikkeet ja näin lomasi on viittä vaille valmis vietettäväksi.

Voit myös varata mökin seuraavista kohteissa