Parhaat vuokramökit ja majoitus Pohjanmaa

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Pohjanmaa

Pohjanmaa

Pohjanmaalta löydät nähtävää ja tekemistä vaikka koko päiväksi! Valitse oma suosikkisi Pohjanmaalta, ja suuntaa ikimuistoiselle lomalle! Valitse kutsuuko sinua luokseen tällä lomalla Kokkolan monipuoliset nähtävyydet, tapahtumat sekä alueen kaunis luonto?

Miltä kuulostaa Pietarsaaren kaunis saaristo, lukuisat puutarhat sekä puistot. Unohtamatta sen eloisaa maaseutua sekä kaksikielisyyttä. Vaasa yhdistää puolestaan vaivattomasti parhaat luontoelämykset sekä urbaanin ja eläväisen kaupunkielämän. Voit kokea nämä molemmat yhdellä lomareissulla, tai mikä estää sinua suuntaamasta Vaasaan, vaikkapa useammankin kerran. Kristiinankaupunki on pieni ja idylli kaupunki Etelä- Pohjanmaalla, josta löytyy vierailijalleen monia tutustumisen arvoisia nähtävyyksiä. Voit tutustua Tullitupiin tai Myllykallioon, tai voit ihailla kaupungin vieressä sijaitsevaa maaseutua tai pauhaavaa merta. Ihaile horisonttiin jatkuvaa merta ja anna merituulen pyyhkiä kasvojasi, ota alue haltuun pyöräillen tai vaikkapa patikoiden. Unohtamatta Etelä- Pohjanmaan lakeuksia, jossa tapahtuu lähestulkoon jotain vuoden jokaisena päivänä. Ota haltuun alueen monipuoliset nähtävyydet sekä ihastu alueen rentoon ja ystävälliseen tunnelmaan. Näiden lisäksi Pohjanmaalta löytyy upeita kansallispuistoja, sekä alueen Pohjanlahden saaristo kutsuu luokseen yhä uudelleen ja uudelleen. Rakenna oma Pohjanmaan lomasi erilaisista tapahtumista, nähtävyyksistä sekä varaa aikaasi ihka oikealle ja aidolle pohjalaiselle luontoseikkailulle.

Majoittuminen Pohjanmaalla

Pohjanmaa on aina yhtä suosittu paikka lomalaisten keskuudessa, siksi sinulla riittääkin laaja valikoima erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Oletko sitten suuntaamassa Ähtärin eläinpuistoon, Seinäjoen tangomarkkinoille, Kokkolan perinteisille kesätapahtumille, Pietarsaaren kesäteatteriesitykseen tai vaikkapa Vaasan maailmanperintösaaristoon. Valitse ja varaa silloin mökki, joka sijaitsee mahdollisimman läheltä näitä tapahtumia. Valintasi mukaan mökin ikkunoista aukeaa näkymä laakeille pelloille, kauniiseen saaristoon, metsän vihreyteen tai virtaaviin jokiin. Voit viettää juuri sellaisen loman kuin haluat, loman- joka on rakennettu sopivassa suhteessa oleviin aktiviteetteihin, yhdessä oloon sekä rentoutumiseen.

Kesäinen Pohjanmaa

Mikä voisikaan olla parempi tapa viettää kotimaamme kesää sekä hyvin ansaittua kesälomaa, kuin suunnata Pohjanmaalle lomailemaan. Laakeat pellot sekä kauniit metsämaisemat ovat omiaan tarjoamaan mitä parhaimmat puitteet niin lomailuun kuin muutenkin vain rentoon yhdessäoloon sekä lomanviettoon! Mitä olisikaan lomanvietto ilman vierailua suosituilla Kalajoen hiekkasärkillä? Paina varpaat hiekkaan ja anna merituulen pyyhkiä kasvojasi. Tämä on kuin lomaa parhaimmillaan, sillä rannalla makoilemisen jälkeen Kalajoki tarjoilee laajan kattauksen monipuolista tekemistä ja koettavaa. Ota allesi fatbike, ja pyöräile metsään tai ihastuttavan idylleihin maalaiskyliin. Kokeile kalaonneasi, tai joogaa auringonlaskussa.

Kuuletko sen kutsun? Suomen suurin ja ehkä myös hauskin vapaa-ajankeskus sekä huvipuisto kutsuu sinut sekä muut matkakumppanisi nauttimaan vauhdin riemusta, ainutlaatuisista elämyksistä sekä alueen monipuolista aktiviteeteista. Voit valita oman suosikkisi ja kokeilla rajojasi, kuinka hurjaan laitteeseen uskallatkaan istua. Pää ylös- tai alaspäin, powerpark tarjoilee jokaiselle jotakin! Alueelle pääsee vaivattomasti omalla autolla, bussilla tai voit saapua 1,5 km päässä sijaitsevalle Härmän juna- asemalla. Shoppailijan kuin shoppailijan paratiisi keskellä ei mitään, on itse Tuurin kyläkauppa! Tämä alue, jonka pihalta löytyy suosittuakin suositumpi Miljoonativoli, sekä kauppakeskus, josta löytyy kaikki mistä voit vain haaveilla. Yövytkö Onnentähdessä, vai suuntaatko painamaan pääsi tyynyyn hieman syrjäisemmälle paikalle? Hieman rauhallisempaan menoon löytyy Ähtärin eläinpuisto, jonka pandat houkuttelevat luokseen, vaikka hieman pidemmänkin matkan päästä.

Pohjanmaa ja lumivaippaan peittynyt luonto

Haluatko suunnata lomailemaan Pohjanmaalle, silloin kun luonto on vaipunut talviuneen. Voit ihailla tätä lumivaippaan peittynyttä luontoa suuntaamalla hiihtoretkelle sen hoidetuille hiihtoreiteille. Pohjanmaalta löytyy lukuisa määrä erilaisia retkeilyalueita, joissa voit nauttia nokipannukahvit sekä tikkupullat. Jos hiihtoladut eivät tarjoile tarpeeksi vauhtia, löytyy Pohjanmaan lakeuksien keskeltä myös rinnekeskuksia. Valitse oma suosikkisi Kauhajoella sijaitsevan Sotkanrinteiden, Lapuan Simpsiön tai Seinäjoen Joupiskan väliltä.

Talvella, vesistöjen jäädyttyä tarjoutuu sinulle mitä parhaimmat puitteet hiihtämiseen, joko järven tai meren jäällä. Varsinkin pitkän talven jälkeen on virkistävää nauttia kevätauringon paisteesta, ja tuntea sen ensimmäiset säteen kasvoillasi. Voit myös nauttia alueella kulkevista moottorikelkkareiteistä, jolloin voit nauttia vauhdin huumasta sekä hurmasta. Talvella voit kokea ainutlaatuisen elämyksen, majoittumalla iglussa! Kyseessä ei ole ihan mikä tahansa iglu, sillä tämä iglu tarjoilee sinulle mitä parhaimmat puitteet esimerkiksi revontulien ihailuun… sängyllä maaten! Tämä iglu onkin käytössä vuoden ympäri. Vaasassa sijaitsevat iglut tarjoavat mitä ainutlaatuisimman kokemuksen, jossa voit kokea luonnon- lämpimästi sisätiloissa. Talven kohokohta, joulu, ja sen viettäminen onnistuu Pohjanmaan ainutlaatuisissa maisemissa. Mitä jos tänä jouluna unohtaisit kaiken joulustressin, ja suuntaatkin mökkilomalle Pohjanmaalle. Valmis joulupöytä sekä joulu ilman joulusiivousta kuulostaa itsessään jo ainutlaatuiselle joululahjalle!

Majoittuminen Pohjanmaalla

Jotta lomasi olisi mahdollisimman onnistunut, sinun kannattaa hetken aikaa pohtia mitä vaatimuksia sinulla on majoituspaikan suhteen. Haluatko nauttia valmiista aamiaisesta, huonepalvelusta sekä huonesiivouksesta? Silloin valintasi todennäköisesti kohdistuu viihtyisään hotellimajoitukseen, jossa on tarjolla nämä sekä paljon muuta. Etkö kaipaa lomallesi prameita puitteita, vaan sinulle riittää oma rauha sekä paikka, jossa voit nukkua, rentoutua ja nauttia käsillä olevasta hetkestä? Voit silloin tutustua alueen B & B majoitusvaihtoehtoihin. Tämä on usein hyvin budjettiystävällinen vaihtoehto, joka täyttää kaikki ne vaatimukset, jota kaipaatkin majoituspaikaltasi. Milloin viimeksi olet yöpynyt maalaistalossa? Tee nyt siis aikamatka, jossa pääset ihailemaan viljapeltojen tuoksua, nauttimaan punaisen pirtin pitkästä pöydästä sekä aistimaan aidon maalaistunnelman. Kyllä, paikalliset maalaistalomajoitukset ovat kuin tehtyjä sinulle. Tämä on aikamatka vuosien sekä vuosikymmenien taakse, aikaan- jolloin ihmisten stressitasot olivat alhaisempia... Jos vielä haluat korostaa paikan tunnelmaa, varaa majoituspaikka, jossa ei ole internet- yhteyttä tai edes wifiä! Some- vapaa tekee yhtä hyvää muiden vapaiden kanssa. Lisäksi Pohjanmaalta löytyy erinomaisia kylpylöitä, joissa voit nauttia lämpimistä vesistä sekä rentoutua erikoissaunoissa.

Onko niin että haluat loman olevan pullollaan hemmottelua sekä helppoutta, omaa rauhaa sekä saunaa unohtamatta. Silloin sinun kannattaa tutustua Pohjanmaalla sijaitseviin suorastaan hulppeisiin majoitusvaihtoehtoihin. Nämä ovat paikkoja, jossa sinulla on valmiina kaikki mitä lomaltasi haluatkaan. Oma sauna lämpenee silloin kun haluat, ja jos mökin pihalla on oma palju tai poreallas- on loma kuin loma kruunattu tällä suorastaan ylellisyydellä! Aktiivisen ja kokemusrikkaan päivän päätteeksi voit rentoutua saunan lämmössä sekä hemmotella itseäsi paljun lämpöisissä vesissä. Kesällä mikään ei estä sinua olemasta itse grillimestari, sillä grillissä voit valmistaa herkkua, jos jonkinlaista. Jos kuitenkin haluat vapaata myös ruoanlaitosta, löytyy Pohjanmaalta lukuisia erilaisia ravintoloita, joissa voit täyttää nälästä kurnivan vatsasi paikallisilla herkuilla. Paikallisten herkkujen lisäksi voit samalla nauttia paikallisten iloisista sekä ystävällisestä ilmapiiristä. Tuliaiset niin kotiin kuin muuallekin voit tehdä niin Tuurinkyläkaupassa, kuin suosimalla alueella sijaitsevia paikallisia yrityksiä. Vieraile Etelä- Pohjanmaalla sijaitsevassa Jokipiin Pellava tehtaanmyymässä, Puukkotehdas Iisakki Järvenpäässä tai jossakin muussa alueella sijaitsevista lukuisista eri myymälöistä.

Vesipuistoa, huvipuistoa, golfia, minigolfia, kalastusta, patikointia, seikkailua, pyöräilyä, kulttuuria tai jotain muuta?

Kaikki tämä sekä paljonpaljon muuta löytyy Pohjanmaan lakeuksilta. Voit valita ja suunnitella juuri omannäköisesi loman. Loman, joka näyttää ja ennen kaikkea tuntuu lomalle. Lomalla voit unohtaa kaikki arjen kiireet ja murheet ja vain keskittyä nauttimaan ihanasta rentouden tunteesta, ehkä annat itsellesi luvan olla tekemättä yhtään mitään. Usko pois, kunnolla levänneenä on helpompi palata normaalien askareiden ääreen ja käynnistää loman jälkeinen arki!