Parhaat vuokramökit ja majoitus Pohjois-Pohjanmaa

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Pohjois-Pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaa

Kotimaamme keskiosassa sijaitseva Pohjois- Pohjanmaa ulottuu poikittain Perämeren rannikolta aina Suomen Itärajalle asti. Kyseessä on kotimaamme toiseksi suurin maakunta. Alueen pääkaupungin sekä asukasluvultaan suurimman kaupungin leimaa kantaa ylväästi ihastuttava Oulu. Alueella tehdyt vanhimmat asutuslöydöt ovat ajoitettu Suomusjärven kulttuurikaudelle. Pohjois-Pohjanmaalla onkin sen kauniiden maisemien lisäksi mielenkiintoinen historia, johon voit tutustua lomallasi tarkemmin eri museoiden sekä näyttelyiden avulla. Paitsi leppoisia ihmisiä, Pohjois-Pohjanmaalta löytyy myös perinteisiä tapahtumia, jotka houkuttelevat luokseen, vaikka hieman kauempaakin. Oulussa sinua kutsuu luokseen kotimaamme eteläisin tunturialue, sekä jääkauden muovaama harvinainen luontoalue. Kuusamo kutsuu vierailijaa, ihastu sen kauniisiin maisemiin sekä käsin kosketeltavaan hiljaisuuteen! Kalajoen hiekkasärkät ovat kesän hittikohde, Hailuodossa voit merituulen antaa huuhtoa huolet ja murheet mennessään! Kiipeä vaaralle, upota varpaat pehmeään rantahiekkaan tai ihaile Pohjois-Pohjanmaan lakeuksia- Tervetuloa olet saapunut lomalle! Maakunnan 30 eri kunnasta sekä 11 kaupungista löydät varmasti oman suosikkisi!

Lumivaippaan peittynyt Pohjois-Pohjanmaa

Lumen ja jään ystävälle Pohjois-Pohjanmaalta löytyy mitä parhaimmat puitteet onnistuneeseen lomanviettoon. Anna puuterilumen pöllytä, ja nauti vauhdin huumasta! Nämä talvipäivät ovat täytetty ilolla ja naurulla! Syöte, joka on kotimaamme eteläisin tunturialue, houkuttelee sinut luokseen nauttimaan yhdestä Suomen lumisimmista alueista. Kumpuilevat maastot, tykkylumen alle peittyneet puut, sekä pakkasessa höyryävä hengitys- Voi pojat, tämä kuulostaa hiljaisen tunturiluonnon kanssa voimaannuttavalle kokemukselle! Kainuun korkeimpien vaarojen syleilyssä sijaitsee Ukkohalla sekä sen laskettelurinteet. Ukkohallassa järjestetään joka vuotisia tapahtumia, jotka houkuttelevat luokseen- yhä uudelleen sekä uudelleen! Ukkohallan hauskuus ei lopu talveen, sillä alue on avoinna ympäri vuoden. Pakkaa retkieväät, retkihousut sekä reipas mieli rinkkaan, ja suuntaa vuoden retkikohteeseen 2018. Rokua Finland tarjoilee vierailijalleen hiljaisuutta, puhtautta, sekä ainutlaatuisia elämyksiä sekä monipuolisen kattauksen erilaisia aktiviteetteja. Valloita luminen Rokua lumikengillä, suksilla, läskipyörällä tai vaikka pilkkiongella! Rentoutumiseen Rokua tarjoilee kireiden siimojen jälkeen lämpöisiä vesiä sekä hemmottelua! Health & Spa Rokua antaa sinulle mitä parhaimmat puitteet rentoutumiseen sekä itsesi ja muiden matkalaisten hemmotteluun! Anna kehon ja mielen levätä, ja huomaa olevasi kuin uudesti syntynyt.

Onnistuneen loman resepti onkin sopivassa suhteessa tehtyjä aktiviteetteja sekä rentoutumista. Valitse oma suosikkisi, ja anna loman rentouttavan vaikutuksen vallata sinut. Pohjois-Pohjanmaalta löytyy lukematon määrä erilaisia talvisia liikuntamahdollisuuksia, joten valitse niiden joukosta oma suosikkisi ja suuntaa lomalle, joka tuntuu ja näyttää lomalle!

Kesä ja kärpäset- Pohjois-Pohjanmaalla

Kesällä koko Suomi sekä sen tunnelmalliset kaupungit, kylät ja taajamat suorastaan heräävät loistoonsa! Näin on myös Pohjois-Pohjanmaalla, josta löydät omat suosikkisi niin viikonlopun lomalle, kuin vaikka useammaksikin viikoksi. Pohjois-Pohjanmaalta löytyy lukuisia eri vierailun sekä tutustumisen arvoisia kohteita, joissa voit nauttia niin rennosta kesäpäivästä, kuin hypätä vauhdin huumaan sekä hurmaan. Kalajoki sekä sen perinteiset tapahtumat houkuttelevat luokseen aina ihan eteläisintä Suomea myöden. Eikä ihme, sillä löytyyhän alueelta mitä erinomaisimmat puitteet rannalla makoiluun sekä rentoon elämänrytmiin. Kalajoen hiekkasärkät pitävät huolen siitä! Mikäli et ole tätä aiemmin kokenut, niin nyt on hetkesi! Aloita vaikka kotimaamme legendaarisimmalla juhannuksella ja lumoudu Venetsialaisten tuhansien valojen tuikkeesta. Raahe sekä sen aimo kattaus erilaisia aktiviteetteja, on mitä parhain paikka viettää hyvin ansaittua lomaa! Melontaelämyksiä, merituulen tuivertamia hiuksia sekä naurua ja iloa! Raahe tarjoilee palan kauneinta Suomea, kaiken ikäisille! Voit viettää kesäloman, jota on hyvä muistella hymyssä suin- myös silloinkin, kun räntää sataa vaakatasossa! Anna Pohjois- Pohjanmaan hurmata sinut!

Kuuletko Kuusamon kutsun?

Olit sitten kesä tai talvi, Kuusamo tarjoilee matkailijalleen aimo kattauksen monipuolista tekemistä ja koettavaa. Kaipaatko patikointia? Varaa kalenterista 3- 7 päivää, laita jalkaan parhaat vaelluskenkäsi, ja ota suunnaksi Kuusamon sekä ehkä jopa koko kotimaamme kuuluisin vaellusreitti- Karhunkierros! Kyseessä on 80 km mittainen vaellusreitti, joka kulkee Oulangan kansallispuistossa, sekä Rukan ympäristössä. Koska matka pitkä ja paikoin kivinen, reitti vaatii patikoijaltaan hyvää kuntoa sekä retkeilykokemusta. Karhunkierros vie sinut matkalle, jossa pääset ihailemaan metsäisiä vaaroja, virtaavia koskia ja jylhiä rantakallioita. Älä kuitenkaan pelästy, sillä Kuusamosta löytyy myös lyhyempiä vaellusreittejä, joista voit valita omaan kuntotasoosi sopivan reitin.

Puuterilunta sekä vauhdin riemua parhaimmillaan! Tervetuloa Rukalle! Ruka on sinun paikkasi, kun haluat hurmaantua lumesta sekä alueen kauniista maisemista. Tykkylumen alle peittynyttä luontoa, vaaramaisemia sekä hengityksen höyryämistä. Rukan seudulla kulkee myös lukuisia hoidettuja hiihtolatuja, joita pitkin pääset sivakoimaan pitkin alueen kaunista sekä koskematonta luontoa. Voit ihailla Rukan huippua myös ilman lasketteluvälineitä, sillä uusi maisemagondoli vie sinut ylös - ilman että sinut tarvitsee laskea suksilla alas! Jos lumen koordinaatit eivät ole vielä täysin hallussa, voit opetella v- tyylin alueella toimivassa hiihtokoulussa. Ps. myös lapsille on oma hiihtokoulu.

Pohjois- Pohjanmaan kansallispuistot

Oulangan kansallispuisto vie sinut matkalle alueen jylhiin maisemiin, jossa voit ihailla veden jylhää voimaa. Alueen lukuisat riippusillat haastavat sinut kotimaamme komeimpien könkäiden äärelle. Tämä on paikka, jossa voit kokea luonnon rauhoittavan vaikutuksen sekä ihailla sen jylhää voimaa. Haluatko tallentaa kuvaan Kuusamon luonnon mystiset hetket? Suuntaa Riisitunturin taianomaiseen maailmaan, ja ihaile ympärillä avautuvia maisemia. Tämä on aluetta, jonka vesi on vuosien sekä vuosisatojen aikana luonut, Koillismaan satumaisen tunturi- sekä vaaraluonnon kauneuden.

Pohjois- Pohjanmaalla yöpyminen

Jotta lomasta on mahdollista saada kaikki ilo irti, on sinun hyvä valita majoituspaikka, jossa pystyt nukkumaan ja lataamaan akkujasi uutta lomapäivää varten. Alueelta löytyy lukuisia majoitusvaihtoehtoja hotelleista, huoneistoja, B&B majoittumista sekä tunnelmallisia mökkejä. Valitse kaipaatko ympärillesi monipuolisen palveluvalikoiman, vai onko sinun lomasi tehty luonnonrauhasta sekä majoituspaikasta, josta löytyy kaikki tarpeellinen onnistuneeseen lomanviettämiseen. Sinun tehtävänäsi onkin valita millä alueella haluat lomailla, jonka jälkeen voit valita oma suosikkimajoituspaikkasi. Pyhäjärvi, Reisjärvi, Pudasjärvi, Taivalkoski, Hailuoto, Haukipudas jne. Valitse oma suosikkisi, ja pohdi mitä vaatimuksia sinulla on mökkimajoituksen suhteen? Kesällä mökki, jonka ilman viilentää tehokkaasti ilmalämpöpumppu. Talvella oma sauna tai olohuoneen takka, lämmittää paitsi jäätyneitä varpaita, mutta myös rentouttaa mukavasti aktiivisen päivän päätteeksi. Voit heittäytyä Lapin taikaan vuokraamalla tunnelmallisen kelohonkamökin, joka on kuin tehty Pohjois- Pohjanmaan kauniin karuihin maisemiin. Hyvällä onnella voit lomallasi nähdä mystisiä, yötaivaalla loimuavia revontulia.

Tasokasta majoittumista… Jos kaipaat lomallesi luksusta, voit valita majoittumiseen tasokkaasti varustellun mökin. Haluatko kokeilla kalaonneasi? Vuokraa mökki, joka sijaitsee kalaisan järven rannalla. Näin sinulla on parhaat kalapaikat, suoraan mökkisi edessä. Talvella hiihdonystäville löytyy kuin löytyykin mitä parhaimmat hiihtomahdollisuudet, ja mitä jos nämä hoidetut hiihtoladut kulkisivat välittömästi mökkisi ulkopuolelta? Näin voisit laittaa hiihtohousut jo sisällä jalkaa ja suunnata retkieväiden kanssa sivakoimaan alueen hiihtolatuja pitkin. Jäätyneiden vesien jälkeen, järven jäät tarjoavat myös erinomaiset puitteet hiihtämisen. Keväällä, pitkän pimeyden jälkeen voit nauttia kevätauringon ensi säteistä kasvoillasi, ja antaa valon valaista niin kehosi kuin mielesi!

Oletko valmis elämäsi lomaan? Sillä kuulethan jo Pohjois- Pohjanmaan kutsun? On aika valita paras majoittumismahdollisuus ja suunnata nauttimaan hyvin ansaitusta lomasta, joko yksin, ystävien tai perheen kesken!