Parhaat vuokramökit ja majoitus Keski-Suomi

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Keski-Suomi

Keski-Suomi

Keski- Suomi on Suomen viidenneksi suurin maakunta, ja yksi kotimaamme 19 eri maakunnasta. Keski- Suomen suurin kaupunki on vireä ja vilkas Jyväskylä, joka tarjoilee tekemistä ja koettavaa vuoden ympäri. Jyväskylän lisäksi Keski- Suomesta löytyy lukuisia muita tutustumisen arvoisia kohteita. Ihastu sen lukuisiin järviin, valitse lomallesi mökki, jonka terassilla voit ihailla auringossa kimaltelevaa järvenpintaa. Vai kaipaatko kauniita metsämaisemia? Alueen monipuoliset maastot tarjoilevat kävijälleen niin tasaisia maita kuin komeita harjuja. Valitse näiden joukosta oma suosikkisi ja voit ihastua yhä uudelleen ja uudelleen tähän yhteen kotimaamme suosituimmista mökkialueista. Valintasi mukaan voit nauttia ihanasta hiljaisuudesta, ihailla ympärillä avautuvia maisemia. Tai suunnata nauttimaan suurten kaupunkien kulttuuritarjonnasta. Vai onko sinun lomasi yhdistelmä näitä molempia, rentoutumista sekä mukavia aktiviteetteja…

Keski- Suomesta löydät Jyväskylän lisäksi myös muita suosittuja mökkikuntia, otatko sitten suunnaksi Jämsän, Viitasaaren, Keuruun tai vaikkapa Saarijärven. On kuitenkin varmaa, että pystyt viettämään ikimuistoisen loman, yksin tai yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Nimestään huolimatta Keski- Suomen alue ei ole keskellä Suomea, vaan pikemminkin keskellä Suomen eteläpuolta. Tästä syystä Keski- Suomeen on helppo saapua, oikeastaan mistä päin Suomea tahansa. Voitkin pohtia mitä vaatimuksia sinulla on lomasi suhteen ja valita majoituspaikan sen mukaan. Miten on, haluatko majoittua viihtyisässä hotellissa, hostellissa, B&B majoituksessa vai kaipaatko nukkumista luonnon äärellä? Silloin valintasi voi osua viihtyisään mökkimajoitukseen. Löydät jokaiseen budjettiin sopivia majoitusvaihtoehtoja, jolloin mökin vuokrakustannukset eivät kurita liikaa pankkitiliäsi. Riittääkö lomallesi yöpyminen vaatimattomammissa puitteissa, vai onko onnistunut lomasi rakennettu ylellisiin majoittumispuitteisiin? Tasokas hirsihuvila omalla saunalla sekä mahdollisella paljulla, vai majoittuminen mökissä, jossa on vain kaikki tarpeellinen eikä mitään muuta.

Mökkilomailijan Jämsä

Oletko suuntamaassa ensimmäistä kertaa Keski- Suomeen ja pohdit missä majoittuisit. Tutustu Keski- Suomen ihastuttavaan Jämsään, josta löytyy kaikki mitä voit lomaltasi kaivata. Jämsä sijaitsee kauniin Päijänteen länsirannalla, ja Jämsässä yhdistyy kauniit kotimaiset metsät, jylhät kansallispuistot sekä lukuisat määrät erilaisia tapahtumia. Talvella, kun luonto on peittynyt lumivaipan alle Jämsästä, löytyy Himoksen erinomaiset laskettelurinteet. Vietä ikimuistoinen päivä pöllyävän lumen seassa, nauti nopeasti vaihtuvista maisemista ja tunne kirpeän pakkasen purevan sopivasta poskipäitäsi. Ja mikä voisikaan paremmin kruunata kauniin talvipäivän, kuin majoittuminen mökissä, jossa on ihka oma sauna! Tämän lämmössä voit rentouttaa päivän aikana väsyneitä lihaksia. Vai miltä kuulostaa ilta tunnelmallisen takkatulen loimussa?

Loma kauniissa Jämsän maisemissa tuntuu ja näyttää lomalle!

Mökkilomailijan Jyväskylässä

Jyväskylästä löydät tekemistä ja koettavaa mihin vuodenaikaan tahansa. Alueella järjestetäänkin vuosittain yli 5 000 erikokoista tapahtumaa. Kaupunki tarjoilee vierailijalleen niin laajan kulttuurikattauksen, kuin unohtumattomia luontoelämyksiä- keskellä kaupunkia! Voit myös nauttia kaupungin erinomaisista ostosmahdollisuuksista. Tee edullisia löytöjä alueen tehtaanmyymälöissä tai ihaile ja ihastu paikallisiin pientuotteisiin. Aktiivisen päivän päätteeksi voit suunnata painamaan pääsi puhtaan valkoisiin lakanoihin, mökkiin, joka sijaitsee yhdellä kotimaamme parhaimmista mökkipaikoista. Miltä kuulostaa loma, jossa voit aamuauringon noustessa pulahtaa viileään veteen ja ihailla auringossa kimaltelevaa vedenpintaa? Rentouttavalle, eikö totta? Talvella, järven jäätyessä sinun edessäsi avautuu mitä parhaimmat puitteet kävelylle kuin vaikka hiihtolenkille. Mikään ei vedä vertoja pitkän ja pimeän talven jälkeen kevätauringossa tehdylle hiihto tai kävelylenkille. Valitse halutessasi mökki, josta luonto alkaa välittömästi mökin nurkalta! Näin sinulla on mitä parhain mahdollisuus suunnata suoraan mökiltä alueella kulkeville patikointireiteille.

Aktiivilomailijan Keski- Suomi

Keski- Suomi tarjoilee laajan kattauksen kokemista ja nähtävää! Luonnossa liikkujalle Pyhä- Häkin kansallispuisto tarjoilee mitä parhaimmat puitteet luonnossa liikkumiseen. Kansallispuistossa tuulessa huojuu 400 vuotta vanhat ikihongat, ja pääset patikoimaan luonnossa, jossa voit aistia siihen liittyvissä tarinoissa sekä niiden tunnelmissa, esiintyvät haltiat. Tunne metsän taika ja tee vaikka päiväretki tänne kansallispuistoon, joka sopii kaiken ikäisille kaiken lisäksi tänne, on helppo saapua. Muita patikointiin soveltuvia paikkoja Keski- suomesta löytyy muun muassa Leivonmäen kansallispuistosta, joka sopii helpon maastonsa ansiosta koko perheelle. Voit kulkea puiston reittejä pitkin mihin vuodenaikaan tahansa. Kansallispuiston leimaa antavin piirre on alueen maiseman sekä sen luonnon moni-ilmeisyys. Patikointi Isojärven kansallispuistossa vie sinut aikamatkalle vuosien sekä vuosisatojen taakse. Voit kuulla alueen historiaa sekä sen kertomia tarinoita puolen vuosisadan takaisilta savottamailta. Alueelta löytyy 20 km verran merkittyjä reittejä, jolloin kauniin luonnon lisäksi pääset tutustumaan alueen metsienkäytön historiaan. Aktiivisen päivän päätteeksi energiavarastoja voi täyttää alueella sijaitsevissa tunnelmallisissa ravintoloissa. Valitsetko, haluatko syödä pitkän kaavan mukaan, vai onko lomalla lupa herkutella? Löydät jokaiseen nälkään sopivan vaihtoehdon.

Lomalla Keski- Suomessa et voi olla törmäämättä savolaismurteeseen, jolloin pääset myös nauttimaan paikallisten iloisesta sekä vieraanvaraisesta tunnelmasta. Huomaat kuinka Keski- Suomessa preesensin p- pääte puuttuu, ja elo ja olo on muutenkin rennon letkeää. Se siis suorastaan kutsuu lomailemaan!

Keski- Suomi maamme saunamaakunta

Vuonna 2015 Keski- Suomi on julistautunut viralliseksi saunamaakunnaksi. Kun suuntaat lomalle kauniisiin Keski- Suomen maisemiin, on varmaa, että pääset nauttimaan erilaisista saunomismahdollisuuksista. Alueella onkin tavoitteena saada rakennettua tapahtumayhteistyötä, esimerkiksi sauna sekä kiuastehtaille. Jos kuitenkin nautit kaikkein eniten omassa rauhassa saunomisesta, sinun kannattaa valita majoittumiseen mökki, jossa on ihka oma sauna. Tämä on sauna, joka lämpenee silloin kun sinä haluat, ja voit silloin heittää löylyä niin paljon kuin haluat!

Missä mökki, siellä loma!

Keski- Suomi houkuttelee luokseen lomailemaan, oli sitten kesä, syksy, talvi tai kevät. Voit siis viettää ikimuistoista lomaa silloin kun haluat. Onnistuneen loman kruunaa kuin kruunaakin majoituspaikka, joka sopii parhaalla mahdollisella tavalla tarpeisiinne. Kuhmoinen, Luhanka, Jyväskylä, Konnevesi, Jämsä, Hankasalmi, Saarijärvi, Joutsa tai Multia… Keski- Suomesta löydät lukuisan määrän ihastuttavia mökkikuntia, jotka ovat kuin tehtyjä onnistuneeseen lomanviettoon.

Mikäli matkassanne on pieniä lapsia, valitse mökki, joka sopii parhaiten tarpeisiinne. Onko kyseessä sitten yhdessä tasossa sijaitseva hirsimökki, jonka pihalta löytyy tasainen nurmikko ja ehkäpä pihakeinu. Jos matkassanne on perheenne lemmikki, tarkista että mökkiin saa viedä lemmikkieläimen. Haluatko että mökin terassilta aukeaa näkymä järvenselälle? Valitse itsellesi mökki, jonka laituria pitkin pääset pulahtamaan raikkaaseen veteen, tai talvella alueelta aukeaa mitä parhaimmat puitteet jäällä liikkumiseen? Mökki, joka sijaitsee hieman syrjäisemmällä paikalla, tarjoilee sinulle mahdollisuuden rentoutumiseen sekä akkujen lataamiseen. Parhaimmillaan mökin ympärille avautuu luonto, ja pääset mökin ovelta suoraan nauttimaan alueen monipuolisista patikointireiteistä. Jos taas kaipaat enemmän ihmisvilinää, voit varata mökin, joka sijaitsee vain kivenheiton päässä Keski- Suomen kaupungeista.

Keski- Suomi on suosittu mökkikunta, ja sen alueelta löydät lukuisan määrän erilaisia mökkejä. Onkin varmaa, että löydät lomallesi mökin, joka sopii juuri sinun budjettiisi. Jos haluat säästää vielä enemmän mökin kustannuksissa, varaa majoituksesi kuumimman sesongin ulkopuolelta, näin saatat saada saman yösijan- edullisempaan hintaan!

Varaa mökki ja lomasi on viittä vaille valmis alkavaksi, sillä lomanvietto kauniissa Keski- Suomen maisemissa antaa sinulle mahdollisuuden nauttia joko aktiivisesta liikkumisesta sekä uusista elämyksistä, kuin myös rennoista hetkistä järven rannoilla. Vai jos kaipaat lomallasi sopivassa suhteessa näistä molemmista, tarjoaa Keski- Suomi myös tähän erinomaiset puitteet. Älä enää mieti, vaan varaa oma lomasi jo nyt! Sillä sitähän jaksaa paremmin, kun on mitä odottaa!