Parhaat vuokramökit Kainuusta

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Kainuu

Vuokramökit Kainuu

Kainuun maakunnassa sijaitsee pohjoisessa, Suomussalmen kunnassa. Alue tarjoaa sinulle palan kauneinta Pohjois- Suomen vaaramaisemia. Kauniiden vaaramaisemien lisäksi alueelle on ominaista laajat asuttamattomat alueet sekä järvet. Ei siis ihme, että alue houkuttelee matkailijoita, vuoden ympäri. Kainuun maakunnan väkiluku kesällä 2019 oli reilu 72 000 henkilöä, joten kyseessä on väkiluvultaan Manner- Suomen toiseksi pienin maakunta. Kainuun alueella löytyy tekemistä sekä näkemistä koko perheelle. Kainuun tunnetuin talvikohde on Vuokatti, jonka jylhä luonto pukeutuu talvisin paksuun lumivaippaan. Lumisissa maisemissa voit viettää vaivattoman talviloman, loma- joka jää takuulla mieleen ja houkuttelee luokseen, aina yhä uudelleen ja uudelleen. Samalla lomamatkalla sinun on ehkä opeteltava muutama paikallinen Kainuun murteen sana sekä sanonta…. Kainuusta löytyy myös kaksi muuta matkailu- sekä laskettelukeskusta, Paljakka sekä Ukkohalla. Paljakasta löydät muun muassa kotimaamme korkeimman, luonnonvaraisen vesiputouksen- Hepokönkään. Korkeutta tällä vesiputouksella on huimat 24 metriä. Talvisin alueelta löytyy verrattomat puitteet lasketteluun, moottorikelkkailuun kuin myös maastohiihtoon. Hossan luonnonsuojelualue on jokaisen koettava, vähintään kerran elämässään. Alueella pääset ihailemaan alueen ainutlaatuista historiaa, verellä sekä punamullalla maalattua Värikalliota, jonka iäksi on arvioitu noin 3 500- 4 500 vuotta.

Vai miltä kuulostaa vierailu Julma-Öykyllä, Suomen suurimmalla kanjonijärvellä? Olet ehkä lumoutunut Kainuun kauniista maisemista alueella kuvattujen elokuvien myötä, sillä muun muassa Rukajärventie (1999) Napapiirin sankarit (2017) sekä Tuntematon sotilas ( 2017) on kuvattu Kainuun kauniissa maisemissa. On siis sinun vuorosi päästä kirjoittamaan omaa tarinaasi Kainuun kauniin jylhiin maisemiin.

Majoittuminen Kainuussa?

Onnistunut loma vaatii majoituksen, joka vastaa tarpeisiin sekä toiveisiisi. Siksi ennen Kainuuseen suuntaamista, sinun onkin hyvä istua hetki alas, ja etsiä vuokramökki, joka tarjoaa kaiken mitä onnistuneelta lomalta tarvitsetkaan. Kainuusta löytyy sopivia vuokramökkejä, olet sitten matkalla yksi, pariskuntana tai perheen kanssa. Kainuusta löydät sopivat mökit myös erisuuruisille yritysryhmille. Vuokra-aika vuokramökeissä vaihtelee viikonlopusta, kokonaiseen viikkoon tai vaikka sen ylikin.

Valitse haluatko vuokramökin sijaitseva lähellä alueen palveluja, vai kaipaatko lomaltasi enemmän omaa rauhaa sekä luonnon välitöntä läheisyyttä? Loman onnistuminen on paljon kiinni siitä, kuinka hyvin olet pystynyt pohtimaan, minkälainen vuokramökki lomallesi oikein parhaiten sopiikaan. Vuokramökki, joka sijaitsee lähellä alueen palveluja, on usein hieman kalliimpi. Toisaalta loman viettäminen voi sujua helpommin, jos vuokramökin vierestä löytyy esimerkiksi kauppa sekä ravintola.

Mikäli kaipaat kuitenkin enemmän luonnonrauhaa ja olet valmis käymään kaupassa hieman kauempanakin, voit valita vuokramökin, joka sijaitsee hieman syrjemmällä. Syrjäisempi vuokramökin sijainti tarkoittaa usein myös edullisempaa vuokraushintaa. Valitse siis suosikki vuokramökkisi joko keskeltä kaunista metsämaisemaa, laskettelukeskuksen välittömästä läheisyydestä vai voisiko vuokramökki olla kauniin Kainuun suurimman järven- Oulujärven rannalla? Tällöin mökki tarjoaa eturivin paikat niin purjehtijoille, talvikalastuksen ystäville kuin melojillekin. Toisaalta kukapa ei nauttisi lomasta veden äärellä, jossa aamuaurinko herättää lempeillä ensi säteillään ja illalla voit ihailla horisonttiin laskevaa aurinkoa.

Takuuvarma lumipaikka?

Kuten historia on meille opettanut, talvi kotimaassamme voi olla hyvinkin vaihteleva. Siinä missä lumitilanne Helsingissä saattaa talvella olla hyvinkin heikko, tunnetaan Kainuun korkeimpien vaarojen syleilyssä oleva Ukkohallan matkailukylä kotimaamme yhtenä lumivarmimpana alueena. Siksi, jos mielesi kaipaa hiihtoladuille, mutta kotikuntasi lumitilanne ei salli edelleenkään sitä- voit suunnata lomalle paikkaan, jossa varmimmin pääset ihailemaan lumivaippaan kääriytyneistä puista sekä tuntemaan lumen narskahtelun jalkojesi alla. Mitä olisikaan talvinen loma, ilman sitä ihanaa tunnetta, kun ulkona vietetyn kirpeän pakkaspäivän jälkeen suuntaat sisälle lämpimän takkatulen ääreen. Tämä jos mikä on lomaa parhaimmillaan, lomaa- joka vie sinut vaivatta pois arjen kiireistä ja murheista.

Vuokramökki monipuolisten palveluiden ja aktiviteettien äärellä

Loma ei tuntuisi lomalta, mikäli et pääse viettämään sitä eri ympäristöön. Karista siis kotisi pölyt, ja suuntaa viettämään ainutlaatuista lomaasi Kainuun kauniisiin maisemiin. Onnistunut loma on rakennettu sopivasta määrästä lepoa, sekä mieluisista aktiviteeteista. Jotta harrastaminen olisi mahdollista, kannattaa sinun tarkistaa vuokramökin alue, ja katsoa mitä kaikkea se tarjoileekaan lomailijalleen. Jos haluat nauttia laskettelurinteistä, kannattaa sinun valita vuokramökki, joka sijaitsee laskettelurinteiden välittömässä läheisyydessä. Jos jokaiseen talveesi kuuluu perinteinen maastohiihto, on silloin järkevää katsoa vuokramökki, jonka ulko- ovelta pääsee lähestulkoon suoraan hiihtoladuille. Unohda siis automatkat hiihtoladuille, sillä oikein valittu vuokramökin sijainti mahdollistaa lähestulkoon suoraan aamupalapöydästä hiihtoladuille siirtymisen.

Vuokramökki keskeltä käsinkosketeltavaa hiljaisuutta

Vuokramökin sijainti voi olla myös syrjemmällä, jolloin pääset kuin pääsetkin nauttimaan Kainuun luonnon käsinkosketeltavasta hiljaisuudesta. Tämä onkin aluetta, johon on helppo ihastua, jos ei jopa rakastua! Voi olla, että alkuun suunnittelemasi viikonloppulomat, muuttuvatkin ajansaatossa viikon kestäväksi lomaksi. Sillä kukapa ei haluasi nauttia Kainuun kauniista maisemista, mökissä, joka tarjoaa kaiken mitä onnistuneelta lomaltasi voit odottaa.

Varaa oma vuokramökkisi hyvissä ajoin

Mikäli kaipaat lomaa jollekin tietylle ajankohdalle, joka sattuu osumaan juuri vilkkaimpaan sesonkiin. On sinun varata suosikki lomamökkisi hyvissä ajoin. Kuumimpana sesonkina tapahtuva lomailu on muidenkin mielessä, sekä suosituimmat lomamökit varataan hyvissä ajoin ennen itse loman alkamisajankohtaa. Toisaalta, jos voit matkustaa mihin vuodenaikaan tahansa, jää sinulle silloin enemmän vaihtoehtoja valita oma suosikki vuokramökkisi.

Kainuun suosikkikohteet

Matkustaessasi Kainuuseen, toimii alueen maakuntakeskuksena Kajaani, ja kaupunki toimii myös porttina itse maakuntaan. Kajaani sijaitsee kahden matkailualueen Oulujärven sekä Vuokatin välissä. Kajaaniin on helppo saapua joko lentäen, omalla autolla tai rautateitä pitkin. Kajaani tarjoilee tekemistä ja nähtävää vuoden ympäri, golfkenttä, kaupunginteatteri sekä valtakunnallinen Kajaanin runoviikko houkuttelee luokseen yhä uudelleen ja uudelleen.

Hossan luonnonpuisto tarjoaa toinen toistaan upeampia hetkiä, voit ihailla Värikallion maalauksia, patikoida Suomen suurimman kanjonin äärelle tai kahlata virkeän raikkaassa Muikkupurossa. Vai miltä kuulostaa uppoutuminen maamme historiaan, jolloin sinun tulee ehdottomasti vierailla Raatteen portilla. Raatteen tien varrella on edelleen nähtävillä sota-aikaisia taistelurakenteita, kuten esimerkiksi juoksuhautoja. Vuokatti on jokaisen talvilomailijan unelmapaikka, sillä sen lumivalkoiset rinteet kutsuvat luokseen yhä uudelleen ja uudelleen. Valkoiseen lumivaippaan pukeutunut luonto houkuttelee uppoutumaan Kainuun kauniisiin maisemiin. Vuokatti on myös niin kevät, kesä kuin syksymatkailijankin unelmakohde, sillä sen luonto ja sitä ympäröivä käsinkosketeltava hiljaisuus on kuin onkin paras pakopaikka kiireisestä arjesta.

Melontaa, hiihtämistä, patikointia, kulttuurimatkailua tai laskettelua… Kainuun kunta on kaikkea tätä, sekä paljon-paljon muuta! Siksi ennen itse loman alkua, valitse vuokramökki, joka tarjoilee sinulle parhaan mahdollisen sijainnin Kainuun lomanviettoosi. Ei siis ihme, että majoituspaikan valinnassa mökin ehkä tärkein asia on sijainti, sijainti sekä sijainti. Lisäksi vuokramökki voi olla varusteltuna hyvinkin askeettisesti, jolloin sen tarkoituksena on tarjota sinulle yöpymispaikka, ja siinäpä se oikeastaan olikin. Toisaalta voi olla, että haluat tältä mökiltä enemmän, ja pidät välttämättömyytenä, että mökistä löytyy astian- sekä pyykinpesukone. Tunnelmallista illanviettoa varten takka on lähestulkoon ehdoton, ja mikä voisikaan rentouttaa laskettelurinteissä vietetyn päivän jälkeen paremmin kuin perinteinen suomalainen sauna! Talvella mökkeilyä helpottaa oma kylmävarasto, johon pystyt laittamaan sukset sekä muut lasketteluvälineet talteen, odottamaan seuraavaa päivää.

Valitse suosikkisi lukuisien vuokramökkien joukosta ja näin pääset aloittamaan oman lomanviettosi suunnittelun, sillä sitähän jaksaa paremmin, kun on mitä odottaa…