Parhaat vuokramökit ja majoitus Pohjois-Savo

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Pohjois-Savo

Pohjois-Savo

Pohjois-Savo on Suomen kuudenneksi suurin maakunta, ja maakunnan keskuksena toimii ihastuttava, kalakukoistaan tunnettu Kuopio! Keskuskaupungissa asuu noin 240 000 asukasta, se sijaitsee kauniin Kallaveden rannalla. Kimmeltävät järvet, kauniit maisemat, ääretön hiljaisuus sekä monipuoliset aktiviteetit tekevät Pohjois- Savosta oivan lomanviettopaikan, olit lomalla sitten viikonlopun tai vaikka koko viikon. Alueelta löytyy tekemistä ja koettavaa kaikenikäisille!

Kallavesi on Pohjois- Savon suurin vesistö, jossa voit nauttia kauniista kesäpäivästä suppailemalla, sisävesiristeilyllä, melomalla tai ottamalla allesi vesijetin. Talvisin jäätynyt Kallavesi tarjoilee sinulle mitä parhaimmat puitteet niin luisteluun, hiihtoon kuin potkukelkkailuun. Muita Pohjois- Savolaisia kaupunkeja maakunnassa ovat Iisalmi sekä Varkaus. Pohjois- Savosta löytyy 18 kuntaa, joista jokainen on omalla tavallaan ihastuttavan uniikki. Keitele, Kaavi, Leppävirta, Lapinlahti, Pielavesi, Tervo, Vesanto tai vaikkapa Tuusniemi valitse oma suosikkisi ja lomasi on viittä vaille valmis alkavaksi!

Riippuen siitä mihin vuodenaikaan olet suuntaamassa Pohjois- Savon kauniisiin maisemiin, tarjoilee alue monipuolista tekemistä ja koettavaa, vaikka koko perheelle! Koe kotimaamme vanhimman sekä tunnetuimman luonnonjäällä järjestettävän luistelutapahtuman huuma. Tapahtuma järjestetään Kuopion matkustajasatamassa, ja alue täyttyy luistelun lisäksi muista iloisista oheistapahtumista. Urheilun ystäville Savosta löytyy luminen haaste, ExtremeRun Tahkon tahdissa. Haasta itsesi tai haasta mukaan koko ystävä tai työporukkasi, ja anna liikunnan riemun valloittaa! Kesäinen Iisalmi hurmaa kävijänsä, milloin viimeksi olet nauranut vatsa kippurassa ja vedet silmissä? Suuntaa Iisalmen vilkkaaseen kesäteatteritoimintaan ja anna vitsin viedä mukanaan. Festarikansaa tanssittaa perinteikäs Oluset tapahtuma, jossa voit kuunnella maamme kirkkaimpia tähtiartisteja. Oli lomasi kohde sitten mikä tahansa, anna savolaisen vieraanvaraisuuden hurmata sinut ja muut matkakumppanisi. Anna siis Pohjois- Savon hurmata sinut!

Kuopion Tahko kutsuu lomailijaa

Vain tunnin ajomatkan päässä Kuopion keskustasta löytyy kotimaamme neljänneksi suurin laskettelukeskus- Tahko!

Tahkon laskettelukauden alkamisen jälkeen alueelta löytyy jokaisen lumenystävälle parhaat puitteet lasketteluun sekä muuhun lumiseen toimintaan! Laskettelurinteiden lisäksi Tahkolla on mitä parhaimmat puitteet luontoretkeilyyn, hiihtämiseen, maastopyöräilyyn kuin myös moottorikelkkailuun. Ja mikä voisikaan olla sen parempi tapa, kuin suunnata talvipäivän viettämisen jälkeen afterskin iloiseen meininkiin! Laita toppahousut jalkaan ja laita kannat kattoon huippuartistien tahtiin. On helppo nauttia ylhäällä 296 metrin korkeudesta avautuvia maisemia, jotka ovat kuin suoraan postikortista. Ikuista maisemat valokuvaan ja arkeen palaamisen jälkeen sinulla on mitä muistella- palaa takaisin näihin lumisen satumaan maisemiin ja tunne ympärilläsi avautuva käsinkosketeltava hiljaisuus. Vietä aktiivinen päivä laskettelurinteillä, nauti kuumasta juotavasta alueen viihtyisissä rinneravintoloissa. Ja voi pojat, mikä voisikaan olla parempaa kuin suunnata aktiivisen päivän päätteeksi nauttimaan omassa mökissä saunan lämmöstä- muistella onnistunutta päivää sekä rentouttaa päivän aikana väsyneitä lihaksia!

Aktiivilomailijan kansallispuistot sekä retkeilyalueet Kohtuullisen matkan päästä Kuopiosta löytyy useita erinomaisia retkeilykohteita. Valitse oma suosikkisi Leppävirralta, Iisalmesta tai vaikkapa Rautavaaralta. Orinoron rotko on vierailun arvoinen kohde, joka sopii koko perheelle. Kyseessä on varsin jännittävä paikka, sen iästä puhumattakaan. Alue ja sen ainutlaatuiset muodostelmat ovat muodostuneet 10 000 vuotta sitten, jääkauden sulamisvesin uurtamana. Alueella kulkee luontopolku, jota pitkin pääset kulkemaan jäätikköjen uurtamaan pystyseinäiseen rotkoon. Suuntaa lyhyemmällä tai vaikka pidemmälle retkelle Tiilikkajärven kansallispuistoon. Löydät alueelta puiston upean hiekkarannan, jonka Venäjänhiekka-nimi ei ole täysin tuulesta temmattu, sillä Täyssinän rauhasta (vuonna 1595 rajanvedosta jäi Tiilikkajärveen muistoksi kivi, johon on muistoksi tästä ajasta hakattu Venäjän sekä Ruotsin risti ja kruunu. Kansallispuisto on eittämättä yksi alueen upeimmista luontokohteista. Valitse oma suosikkisi alueella kulkevista patikointireiteistä. Pakkaa retkireppuun makoisat eväät, reipas mieli ja suuntaa patikoimaan, hiihtämään tai vaeltamaan alueen kauniiseen luontoon, yksin tai yhdessä hyvien ystävien kanssa.

Korkeakosken vedenpauhu ihastuttaa vierailijaansa, ja kyseessä onkin kotimaamme korkein vapaana virtaava koski. Itse koski sijaitsee Kuopion pohjoispuolella, ja korkeutta tällä koskella on noin 36 metriä. Vaikuttavimmillaan tämä koski on keväällä, lumien sulamisen aikaan. Yksi suosituimmista Pohjois- Savon retkeilykohteista on Tuusniemellä sijaitseva Seinävuoren rotkolaakso. Kyseessä on samankaltainen paikka kuin edellä mainittu Orionin rotko, jylhää ja ainutlaatuista metsämaisemaa, joka on muodostunut 1800- 1900 miljoonaa vuotta sitten. Paikassa voitkin tuntea paitsi luonnon rauhoittavan vaikutuksen, raikkaan tuulen mutta voit aistia myös alueen ainutlaatuisen historian. Unohtumattomia maisemia on mahdollista ihailla vuonna 2019 avautuneesta Tahkon näköalatornista. Tämä on paikka, jossa voit kokea luonnon äärettömän sekä sanattoman kauneuden. Näköalatorni on avoinna vuoden ympäri, ja riippuen siitä mihin vuodenaikaan kiipeät tähän torniin - näyttäytyy ympärillä oleva luonto aina hieman eri tavalla sekä erilaisena.

Matkailijan Varkaus

Varkaudessa voit tehdä paitsi erinomaisia löytöjä, sen tunnelmallisista pikkuliikkeistä, kaupoista sekä Taulumäen torilta. Voit yhtä hyvin myös suunnata äänettömälle sisävesiristeilylle. Tämän mahdollistaa nykyajan äänetön sähköalus. Kauniita maisemia sekä luonnonrauhaa! Aktiivinen lomailija löytää tehtävää ja koettavaa varkaudesta löytyvistä ohjelmapalveluista, tai voit vaihtoehtoisesti vain pakata retkivaatteet matkaan ja suunnata patikoimaan alueen kauniiseen luontoon. Paisti revontulien mystinen loimu, alueelta löytyy myös muita vierailunarvoisia kohteita. Kauniita puistoja sekä mielenkiintoisia luolastoja, luontopolkuja tai vaikkapa rotkoja. Museoita, terassikahviloita sekä iloisilla ihmisillä täytetty kesäinen torikahvila. Valitse oma suosikkisi ja pääset nauttimaan onnistuneesta lomanvietosta.

Hyvää yötä Pohjois- Savossa

Jotta lomailu Pohjois- Savossa olisi mahdollisimman onnistunut, on sinun hyvä valita huolellisesti tuleva majoituspaikkasi. Se että pystyt rentoutumaan ja nauttimaan olostasi aktiivisen lomapäivän jälkeen, kruunaa loman kuin loman! Ja hyvin nukuttujen öiden jälkeen sinun on mukavampi tutustua tähän kuvankauniiseen Pohjois- Savoon.

Jokaisella on omat kriteerinsä siihen, kuinka valitset oman suosikkimajoituksesi. Voi olla, että kaipaat majoitukselta ihanaa hotellin tunnelmaa sekä valmista aamupalapöytää? Haluatko majoittua hiihtorinteiden välittömässä läheisyydessä vai onko luonnonrauha se asia, jota kaipaat tältä lomaltasi? Muhkea vai littana tyyny, sen päätät sinä. Hyvin levänneenä sinun ja muiden matkakumppaneidesi on mukavampi aloittaa uusi lomapäivä. Mieti ympäristö, jossa voit rentoutua parhaalla mahdollisella tavalla ja valitse majoituspaikka keskeltä tätä parasta mielikuvaa.

Pohjois- Savo on avoinna vuoden ympäri, ja riippuen siitä mihin vuodenaikaan olet suuntaamassa lomailemaan, tarjoilee luonto aina parastaan. Valitse mistä sinun onnistunut lomasi on rakennettu- sopivasti aktiviteettia, iloisia ihmisiä, naurua, iloa sekä liikunnallisia hetkiä. Varaa oma majoituspaikkasi hiihtolatujen välittömästä läheisyydestä, ja näin voit suorastaan kuulla kuinka alueen luonto kutsuu sinut luokseen, hiihtämään ja ihailemaan alueen kaunista luontoa! Valitse oma suosikkikohteesi Pohjois- Savon eteläisimmistä kaupungista- Varkaudesta. Aina pohjoisimpaan, eli Vieremä tai Kiuruvedelle asti. Tästä välistä löytyy monia muita vaihtoehtoja, joista voit poimia oman suosikkisi. Suonenjoki, Vesanto, Lapinlahti, Rautavaara tai ihastuttava Iisalmi. Meillä on sinulla hyviä uutisia, sillä alueelta löytyy lukuisia eri mökkimajoitusvaihtoja. Voit poimia näistä oman suosikkisi. Luonnon omaa rauhaa, omaa saunaa tai järvenrantaa? Mistä sinun onnistunut lomasi oikein onkaan tehty? Valitse oma suosikkisi ja pääset aloittamaan mitä parhaimman loman viettämisen, yksin, tai yhdessä perheen ja ystävien kanssa? Alueelta löytyy myös erinomaisia vaihtoehtoja riemukkaisiin virkistyspäiviin tai vaikka viikonloppuihin.

Valitse ja varaa oma suosikkisi ja näin loma on vain muutamaa hetkeä vaille valmis aloitettavaksi! Kuuletko jo, kuinka Pohjois- Savo kutsuu sinua!