Parhaat vuokramökit ja majoitus Keski-Pohjanmaa

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Keski-Pohjanmaa

Keski-Pohjanmaa

Keski-Pohjanmaa sijaitsee Länsi- Suomessa, Perämeren rannalla. Keski- Pohjanmaa jakautuu hallinnollisesti kahteen alueeseen, Kaustisen seutukuntaan sekä Kokkolan seutukuntaan. Oli kyseessä sitten Etelä- Pohjanmaa tai Keski-Pohjanmaa, kutsutaan Pohjanmaasta yleistä nimitystä Pohjalaismaakunnat.

Keski- Pohjanmaan suurin kunta on Kokkola, jolla on eniten merialueita. Itse Keski- Pohjanmaan alueella sekä kauniilla lakeuksilla ihmiset ovat liikkuneet kautta aikojen. Eikä ihme, sillä sen kauniit maisemat, sekä rannikon raikkaat merituulet upeine hiekkarantoineen tekee kävijäänsä lähtemättömän vaikutuksen. Suunnatessasi Keski- Pohjanmaalle, voitkin valita haluatko nauttia alueen kauniista luonnosta? Sen omaleimaisista jokilaaksojen halkomista laajoista ja avoimista peltomaisemista, humisevista metsistä… Vai haluatko ihailla maankohoamisten myötä paljastuneita muinaisia hiekkaharjuja sekä niiden luomista upeista dyyneistä?

Vieraile Kokkolassa, jolloin pääset nauttimaan tästä vajaan 50 000 asukkaan viehättävästä merenrantakaupungista, sekä sen aidosta merikaupungin tunnelmasta. Paitsi että Kokkolaan on helppo saapua, tarjoilee se vierailijalleen monipuolisen kattauksen erilaisia kulttuurielämyksiä, sillä onhan Kokkola varustettuna laajalla kirjolla vuosittaisia tapahtumia. Sijaintinsa ansiosta Kokkola on perinteisesti merenkulun sekä kaupan kaupunki. Joten jos vielä mietit mihin suuntaisit seuraavalla lomallasi? On sinun otettava suunnaksesi ihastuttava Keski- Pohjanmaa, jossa pääset viettämään ikimuistoisia hetkiä joko yksin tai yhdessä muiden lomalaisten kanssa. Sillä kaikki tiethän vievät Pohjanmaan ainutlaatuisiin maisemiin. Tai ainakin alueelle on hyvin helppo saapua! Haluatko sitten aistia alueen raikkaan luonnon, tuntea merituulen kasvoillasi tai nauttia sykähdyttävistä hetkistä alueen erilaisissa tapahtumissa sekä kokea ainutlaatuisia elämyksiä? Tervetuloa Keski-Pohjanmaalle!

Matkailijan Kokkola

Onnistunut loma on rakennettu sopivassa suhteessa toteutetusta lomailusta sekä rentoutumisesta, sekä lomalla on myös kiva nähdä paikallisia nähtävyyksiä.

Lomapäivä kuluu vaivatta Kokkolan eri ostospaikoissa, joista voit tehdä ainutlaatuisia löytöjä. Maistaa paikallisia herkkuja, vierailla paikallisissa erikoisliikkeissä sekä tehdä edullisia ostoksia erilaisissa tehtaanmyymälöissä. Sinut on suorastaan velvoitettu vierailemaan Kokkolan Neristassa, joka on Kokkolan vanhakaupunki. Eikä mikä tahansa vanhakaupunki, sillä kyseessä on yksi maamme laajimpia historiallisia puukaupunkikokonaisuuksista. Löydät Suomen suosituimman uintikeskuksen Kokkolan Uintikeskus Vesiveijarista. Tämä on paikka, joka ei jätä ketään kuivaksi, sillä paikka tarjoaa jokaiselle ikään ja kokoon katsomatta ainutlaatuisia sekä iloisia vesielämyksiä. Kokkolan ulkosaaristossa sijaitsee Tankarin majakkasaari, jolla sijaitsee vuonna 1889 rakennettu majakka, vanha kalastajakylä sekä kirkko. Näiden lisäksi Kokkolasta löytyy useita erilaisia museoita, joissa pääset muun muassa ihailemaan eri paikkakuntien kotiseutumuseoita. Vieraile esimerkiksi vuodelta 1698 luvulta peräisin olevassa hirsiaitassa.

Kaustinen sekä Kaustisen kansanmusiikkijuhlat

Perhonjokilaaksossa sijaitseva Kaustinen on kompaktista koostaan huolimatta vireä kunta. Kaustisella tapahtuu vuoden ympäri. Tammi- helmikuun vaihteessa järjestetään musiikin ystäville, joka vuosi Kaustisen Kamarimusiikkiviikko. Tämä on tapahtuma, joka on saanut alkunsa vuonna 1979 Kaustiselle asettuneen säveltäjä Pehr Henrik Nordgrenin aloitteesta. Hänen ajatuksena oli tarjota keskellä kylmintä talvea paikallisille mahdollisuuden kuunnella klassista musiikkia sekä päästä nauttimaan erilaisista taide- elämyksistä. Raviurheilun ystäville Kaustisilla Nikulan raviradalla järjestetään joka kuukausi raveja, joihin voit mennä jännittämään ja nauttimaan alueen jännittävästä tunnelmasta.

Vetelin moottoriurheilu

Keski- Pohjanmaalla sijaitsee reilu 3 000 asukkaan Veteli, joka on tunnettu erityisesti Kemoran moottoriradasta. Tämä onkin rata, jossa järjestetään vuosittain valtakunnallisiakin moottoriurheilutapahtumia. Vetelin maisemaa halkoo erilaiset jokilaaksot, sekä merkittävin vesistö on kunnan läpi virtaava Perhonjoki, jossa voit useammassa kohdin kuunnella mahtavia kosken pauhuja. Lisäksi alueella kohoaa erilaiset kalliokumpareet, harjut sekä laajat suoalueet.

Keski- Pohjanmaan meri ja saaristo

Keski- Pohjanmaalla sijaitseva Kokkola on vanha satamakaupunki. Noin 40 km päässä Kokkolan keskustasta sijaitsee Pohjoismaiden laajin yhtenäinen hiekkadyynialue. Tämä jos mikä on verraton paikka viettää kaunista kesäpäivää, oli kyseessä sitten pieni tauko tai vaikka ainutlaatuinen päiväretki yksin tai yhdessä perheen kanssa. Tämä Vattajan alue on vierailun arvoinen kohde, jossa on koko Euroopan mittapuulla maisemallisesti ainutlaatuinen merenrantaluonto. Voit valita haluatko vierailla majakkasaari Tankarissa, Öjan kalastajakylässä, Köpmanholmenissa, Bosundin Kalasatamassa tai vaikkapa Lohtaja - Himangan saaristossa. Talvella alue tarjoilee erinomaiset puitteet jäällä liikkumiseen, oli jalassasi sitten sukset taikka lumikengät. Keväällä jäiden päällä olevan kantohangen avulla pääset nauttimaan kevätauringon ensimmäisistä säteistä kasvoillasi, sekä ihailla ympärillä avautuvia maisemia. Kesällä alueelta löytyy lukuisia määrä idyllejä lahden poukamia, jossa pääset tarvittaessa nauttimaan kauniista kesäpäivästä- omassa rauhassa!

Luonnossa liikkujan Laajalahti

Öjanjärven rannalla sijaitseva Laajalahti on mitä mainioin ulkoilupaikka, ja kyseessä onkin yksi Kokkolan suosituimmista ulkoilu- ja virkistysalueista. Mikäli haluat nauttia kauniista kesäpäivästä, löytyy Hietanokan uimarannalta sinulle paras paikka auringon palvontaan. Alueelle voi suunnata mihin vuodenaikaan tahansa, sillä se on ympärivuotisessa käytössä. Kyseessä on maisemallisesti sekä kasvistollisesti merkittävä kokonaisuus, alueen männiköt, hiekkarannat, laajat rantaniityt sekä fossiiliset hiekkadyynit ovat jo itsessään tutustumisen arvoisia paikkoja. Alueella on myös perheen pienimmille suunnattu turvallinen hiekkaranta, ja rannan läheisyydestä löytyy myös pukukopit sekä grillikatos. Aktiiviselle lomailijalle löytyy pysäköintialueen läheisyydestä lähtevä luontopolku. Tämä 3,5 km mittainen polku kiemurtelee rantalehdossa, ja pahimmat paikat pääset ylittämään pitkospuita pitkin.

Lomailijan Keski- Pohjanmaa

Mikäli et osaa päättää mihin paikkaan Keski- Pohjanmaalla suuntaisitkaan, on helpottavaa tietää, että lakeuksien kauniilla mailla kaikki paikat ovat lähestulkoon kivenheiton päässä toisistaan. Olet sitten yöpymässä Keski- tai Etelä Pohjanmaalla, pisinkin matka näiden kaupunkien välillä on vain 3 tuntia. Tämä on alue, josta löytyy jokaiselle jotakin, olit sitten matkassa pariskuntana, yksin tai perheen kanssa. Valitse vain oma suosikkikohteesi ja loma on viittä vaille valmis alkavaksi. Jotta lomasi olisi mahdollisimman onnistunut, sinun on hyvä pohtia tovi, jos toinenkin mitä vaatimuksia sinulla on majoituspaikkasi suhteen.

Voit yöpyä viihtyisässä hotellihuoneessa, jolloin halutessasi sinua odottaa aamulla valmis aamupala ja tuore kahvi. Toisaalta vaivatonta majoittumista löytyy viihtyisistä B & B majoituksista, jolloin yöpyminen ei kurita liiaksi pankkitiliäsi. Jos kuitenkin kaipaat lomalta omaa rauhaa, viihtyisiä tiloja sekä luonnon läheisyyttä. Löytyy alueelta lukuisa määrä eritasoista mökkimajoitusta. Voit siis silloin pohtia mitä haluat tulevalta majoituspaikaltasi? Oma sauna kruunaa päivän kuin päivän, sillä varsinkin pikkupakkasen juuri jälkeen mikään ei voisi olla rentouttavampaa, kuin nauttia saunan lämmöstä. Ehkäpä sinun valintasi osuu mökkiin, jossa on pihalla jopa oma palju tai vaikkapa järvenranta? Oletko liikkeellä suuremmalla porukalla? Valitse mökki, josta löytyy useita eri makuuhuoneita, näin jokaisella lomailijalla on mahdollisuus nauttia edes hetkittäin omasta rauhasta. Jos matkassanne on hiihdon ystäviä, on suorastaan luksusta, jos pääset suoraan mökin nurkalta hiihtoladuille.

Vai haluatko laittaa hiihtohousut jalkaan ja suunnata hiihtokeskuksen rinteille nauttimaan pöllyävästä lumesta ja iloisesta tunnelmasta.

Viihtyisä hirsimökki, ylellinen huvilamajoitus tai vaikkapa tunnelmallinen mummon mökki? Alueelta jokaiseen makuun sekä jokaiseen budjettiin sopivia majoitusvaihtoehtoja. Voit siis olla varma, että löydät mökkien joukosta juuri sinulle parhaiten sopuvan majoituspaikan. Mutta sinun kannattaa olla nopea, sillä kuten muissakin asioissa, parhaat asiat viedään ensimmäisinä. Ruunakivi, Räyrinki, Mehtä -poranen, Ullava vai jokin muu viihtyisä hirsimökki? Valitse oma suosikkisi ja varaa se mahdollisimman pian. Ja jos kaipaat lomailua hieman huokeampaan hintaan, sinun kannattaa valita lomasi ajankohta suosituimpien lomakausien ulkopuolelta. Tai vuokrata mökki, joka sijaitsee hieman syrjäisemmällä paikalla. Älä enää mieti, vaan varaa oma mökkisi jo nyt! Ja näin lomasi on viittä vaille valmis alkamaan…