Parhaat vuokramökit ja majoitus Etelä-Savo

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Etelä-Savo

Etelä-Savo

Itä- Suomessa sijaitseva Etelä- Savo on kotimaamme järvisin maakunta. Etelä-Savon suurin järvi on ihastuttava Saimaa, joka houkutteleekin luokseen- mihin vuodenaikaan tahansa! Etelä-Savon maakuntakeskuksena toimii Mikkeli, ja muita tutustumisen arvoisia kaupunkeja ovat muun muassa Pieksamäki, Heinävesi, Juva, Sulkava, Mäntyharju, Pertunmaa tai vaikkapa aina yhtä suosittu Savonlinna. Haluatko sitten ihailla auringossa kimmeltävää Saimaata, ihailla alueen kaunista luontoa tai vaikkapa heittäytyä aikamatkalle Savonlinnassa sijaitsevaan Olavinlinnaan! Olavinlinnassa järjestetään joka vuosi jo perinteeksi muodostuneet Savonlinnan Oopperajuhlat! Tämä onkin kokemus, joka ei jätä ketään kylmäksi, sillä linnan historian havinaa täynnä olevat puitteet hakevat vertaistaan upealle oopperaesitykselle!

Takuulla ainutlaatuinen sekä ikimuistoisen vierailukokemuksen tarjoilee Valamon luostari, jossa voit suorastaan aistia paikan kiireettömyyden. Valamon munkkiluostariin on mahdollista suunnata vierailulle mihin vuodenaikaan tahansa, jolloin pääset kokemaan luostarin levollisen ilmapiirin, sekä sitä ympäröivän kauniin luonnon. Riippuen siitä mistä suunnasta olet suuntaamassa lomailemaan, kannattaa sinun ajaa jääkauden muodostaman Punkaharjun läpi. Kyseessä on luonnon omaa eksotiikkaa, joka hakee vertaistaan. Punkaharjulla sinun kannattaakin pysähtyä viihtyisään kahvilaan sekä suunnata vaikka patikoimaan alueen hyville ulkoilu sekä kävelyreiteille. Raikas sekä puhdas ilma, yhdistettynä näihin kauniisiin maisemiin, kruunaavat loman kuin loman! Savonlinnan torilla pääset maistelemaan paikallisia herkkuja, sekä nauttimaan alueen kiireettömästä sekä ystävällisestä tunnelmasta. Ei siis liene ihme, että Etelä- Savo on kotimaamme suosituin mökkilomailukunta!

Vuokramökki sinun makuusi

Etelä- Savosta löytyy lukuisa määrä erilaisia tutustumisen arvoisia kohteita, siksi sinun onkin hyvä pohtia hetken aikaa mikä on sinun onnistuneen lomasi resepti?

Löydät oman suosikkisi kaikista hintaluokista, voit yöpyä hieman vaatimattomammin, mutta sitäkin tunnelmallisemmin esimerkiksi idylleissä mummon mökeissä tai vaikka ihka aidossa maaseutumajoituksessa? Valtatie 5 varrella sijaitseva Pertunmaa tarjoilee lomailijalleen puhtaan luonnon lisäksi kauniit maisemat, kalaisat vedet sekä puitteet ikimuistoiselle lomalle! Pertunmaalta löytyy majoitukseen tunnelmallisia puurakenteisia huviloita, joista löytyy kaikki mukavauudet, joita voit lomallasi kaivata! Löydät majoittumiseen soveltuvat mökit, niin perheen kanssa matkustaessa, tai vaikka suuremmalle ystäväporukalle. Valintasi mukaan voit vuokrata mökin, josta löytyy loman kuin loman kruunaava palju tai poreallas. Jos olet matkalla talvisaikaan, valitse haluatko sujauttaa hiihtohousut jo mökissä jalkaasi ja suunnata mökin nurkalta suoraan hiihtoladuille. Kaipaatko laineiden liplatusta sekä raikasta tuulenvirettä kasvoillasi? Silloin sinun kannattaa valita mökki, joka sijaitsee ei sen enempää eikä vähempää kuin järven rannalla? Jos olet kerran kokenut Saimaan kauneuden oman vuokramökin terassiltasi, voi olla, että jatkossa sinulle ei riitä muu, kuin oma vuokramökki omalla rannalla sekä ehkä vielä omalla rantasaunalla! Hirsihuvila, perinteinen mummon mökki, maatilamajoitus vai jotain muuta? Päätät itse mitä onnistunut lomasi on tehty?

Mikkelin seutu

Riippumatta siitä mihin vuoden aikaan olet liikkeellä, löydät Etelä- Savosta, Mikkelin seudulta tekemistä ja nähtävää mihin vuoden aikaan tahansa. Voit viettää ikimuistoisen viikonlopun tai vaikka kokonaisen lomaviikon Mikkelin kauniissa maisemissa, ja on enemmän kuin varmaa että alueelta ei tekeminen ja näkeminen lopu kesken. Suuntaatko Mikkelin seudulle talvella, kun lumi on peittänyt maan ja joulu hiipii itse kunkin sydämiimme. Joulun viettäminen Saimaan ikimuistoisen kauniissa maisemissa on paatuneimmallekin joulunviettäjälle ainutlaatuinen kokemus. Vietä tunnelmallinen joulu punaisessa mökissä ja kokoontukaa nauttimaan joulun herkuista pitkän tupapöydän ääreen. Voit myös yöpyä lumivaippaan peittyneen luonnon keskellä viihtyisässä kartanossa, hotellissa tai hostellissa.

Kangasniemi

Pieni ja vireä Kangasniemi houkuttelee stressaantunutta lomailijaa nauttimaan luonnon rauhasta. Täällä voit ihailla ääretöntä hiljaisuutta ja antaa niin kehon kuin mielenkin rauhoittua. Voit viettää aikaasi lavatansseissa, nauraa vatsa kippurassa kesäteatterissa tai hurmaantua idylleissä kylätapahtumissa. Luonnossa liikkujille Kangasniemi tarjoilee mitä parhaimmat puitteet, kiipeä Leppäselän lintutorniin tai vieraile Kangasniemen kotiseutumuseossa. Kaunis kesäpäivä kuluu Kangasniemen uimalassa.

Juva

Iloa ja riemua, konsertteja sekä muuta mukavaa viihdykettä… Juvalta löytyy iloista kesäteatteria, rokkia sekä rokkenrollia. Erilaiset museot, pienet paikalliset putiikit sekä puutarhat vievät sinut Etelä- Savon mielenmaisemiin sekä saat kokea paikallisia makuelämyksiä. Oravareitti vie sinut erilaisiin retkikohteisiin, niin patikoiden kuin talvella hiihtolatuja pitkin. Ruotusotamiehen torppa tai galleria Kuninkaankartanossa pystyt viettämään lomapäivää ja kokemaan ja näkemään ainutlaatuisia asioita. Esimerkiksi sen miten ennen oltiin ja elettiin.

Puumala

Puumala ja sen kauniit vesistöt, saaret sekä järvet houkuttelevat luokseen iloisia mökkiläisiä. Sinun on helppo kokea Saimaan luonto kauneimmillaan tässä suositussa Puumalan mökkikunnassa. Puumalan saaristo ei jätä ketään kylmäksi, ja sokkeloinen saaristo tarjoilee upeaa järviluontoaan sekä sokkeloista saaristoa. Lietveden maisematie Mikkelin sekä Puumalan välillä on yksi Suomen kuvatuimmista maisemista. Tämä yli viiden kilometrin mittainen tieosuus vie sinut läpi saarien, kalliopengerrysten kuin luotojenkin. Vieraile maankuululla Pistohiekalla ja hemmottele makuhermoja jääkylmällä jäätelöllä. Tämä tuntuu ja maistuu lomalle!

Tapahtumien Etelä- Savo

Jos tuntuu että kaipaat jotain muuta kauniiden luonnonmaisemien lisäksi. Järjestetään alueella lukuisa määrä erilaisia tapahtumia. Voit valita omat suosikkisi erilaisten festivaalien, elokuvien, museoiden, taidenäyttelyiden, tanssien, teemaristeilyiden kuin vaikka huipputähtien tähdittämien konserttien joukosta. Jos olet matkalla koko perheen voimin, löytyy alueelta lukuisa määrä erilaisia tapahtumia, niin lapsille kuin lastenmielisillekin. Kesällä takuuvarma hittipaikka on Visulahti, josta löydät niin vesipuiston, vahakabinetin sekä paljonpaljon muuta mukavaa! Urpolan luontokeskus on koko perheen monipuolinen retkikohde, jonne on ilmainen sisäänpääsy. Sadepäivän sattuessa kohdalle sisäaktiviteettipuistossa yksi, jos toinenkin pääsee purkamaan ylimääräistä energiaansa, ja siinä samalla tulee päivän askel ja naurukiintiö täyteen.

Loma, joka jää elämään sydämiin

Etelä- Savo sekä sen kaunis Saimaa houkuttelee luokseen yhä uudelleen ja uudelleen. Eikä ihme, sillä alueen luonto on omiaan hurmaamaan kulkijansa. Alueen kauniit järvenselät, ihastuttavat lahdet ja niemen notkelmat ja sokkeloisen kiehtovat saaristot ovat jokaisen lomailijan unelma. Kyseessä onkin osa, ei sen enempää eikä vähempää kuin kotimaamme kaunista sielunmaisemaa. Voit suunnata alueella mihin vuodenaikaan tahansa, ja voit olla varma, että löydät tekemistä ja koettavaa, oli kyseessä sitten kesän helteet, paukku pakkaset tai kaunis syksyn ruska. Kaaottisen arjen vastapainoa parhaimmillaan on kevät aurinko, tasainen jäinen järvenpinta sekä raikas pikkupakkanen. Usko pois, hiihdellessä näitä latuja katoaa paikan ja ajantajun lisäksi ainainen kiireen ja tuskailun tunne. Saimaa loistaa ainutlaatuisuudellaan, sillä se on kotimaamme suurin järvi sekä maailman järvistä Saimaalla on eniten rantaviivaa. Saimaan alue on mittava, ja alue käsittääkin 120 järveä sekä huimat 14 000 saarta. Kyseessä on Euroopan mittakaavassa neljänneksi suurin makeavetinen luonnonjärvi. Alueella asustelee suojeltu Saimaan norppa sekä Saimaan järvilohi. Kauniiden maisemien lisäksi Saimaa, Etelä- Savo sekä sen kaikki ihastuttavat, ja uniikit kaupungit kutsuvat nauttimaan sen ainutlaatuisesta luonnosta. Kaiken kruunaa majoittuminen juuri sinulle sopivassa majoituspaikassa, olkoon se sitten hostelli, hotelli, maatilamajoitus, mummon mökki tai omalla rannalla varustettu hirsihuvila. Ympäröi itsesi läheisillä ystävilläsi, tai nauti lomasta perheen kesken. Etelä- Savosta löytyy kaikille jotakin, ja onkin lähestulkoon varmaa että kerran alueella käytyäsi, huomaat suuntaavasi Saimaan kauniisiin maisemiin yhä uudelleen ja uudelleen. Siksi miksi kukaan haluasi vaihtaa hyväksi koettua lomapaikkaa muuhun?