Parhaat vuokramökit ja majoitus Pirkanmaa

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Pirkanmaa

Pirkanmaa

Pirkanmaan maakunnan keskuksena sekä pääkaupunkina toimii ihastuttava sekä monipuolinen Tampere. Pirkanmaata on pidetty omana maakuntana vasta 1950- luvulta lähtien. Pirkanmaalla on 22 kuntaa, joista kaksitoista on kaupunkeja. Pirkanmaan maanpinnan muodot ovat vaihtelevia, ja voitkin valita suuntaatko lomallasi alueen korkeimmilla sijaitseville alueille, kuten Juupajoella sijaitsevalle Venäläisvuorelle. Tämä on paikka, joka sijaitsee 232,5 metrin korkeudella merenpinnasta. Paikalla sijaitsee talvisin Juupavaaran laskettelukeskus, jossa voit nauttia lumisista maisemista sekä ilon kiljahduksista. Lisäksi Pirkanmaalta löytyy myös Hervannan laskettelukeskus, Mustavuori sekä Sappeen hiihtokeskus. Jos olet laskettelun ja lumen ystävä, sinun kannattaa ehdottomasti suunnata talvikuukausien aikana nauttimaan Pirkanmaan talvisista riemuista!

Vaarojen lisäksi Pirkanmaalta löytyy suuria vesistöjä, joista suurin on Tampereen rantoja huuhtova Näsijärvi. Kaunis kesäpäivä kuluukin kuin siivillä uimarannalla auringonpaisteessa maaten, tai vuokraamalla lomallesi mökki, jonka laiturilta voit pulahtaa suoraan uimaan. Vai miltä kuulostaa aamu, jossa voit nauttia samaan aikaan auringonnoususta sekä vastakeitetystä kahvista. Hyvää lomaseuraa unohtamatta… Pirkanmaa on kiehtova sekoitus niin vilkkaasti kuhisevia kaupunkeja kuin erämaitakin. Siinä missä voit juhlia Tampereen vilkkaassa yöelämässä aamun pikkutunneilla asti. Voit yhtä hyvin suunnata koko perheen kanssa viettämään ikimuistoista sekä ilon kiljahduksilla täytettyä päivään Särkänniemen huvipuistoon. Vieraile seuraavana päivänä Helvetinjärven kansallispuistossa, maisemissa, jotka ovat inspiroineet Akseli Gallen – Kallelaa. Vai milloin viimeksi olet patikoinut metsässä, jossa voit kuunnella 400 - vuotiaan ikimetsän puiden huminaa, sekä ihailla samalla vuosien aikana muotoutunutta maisemaa? Kotimaamme, keskeisempiä kansallismaisemia pääset ihailemaan Tampereen kupeessa sijaitsevalla näköalatornilla, josta avautuu näkymä kauniisiin Kangasalan harjumaisemiin. Tälle paikalle, Keisarinharjulle, on pystytetty Suomen ensimmäinen näkötorni, vuonna 1881. Nykyään näkötorneja löytyy jo huomattavasti useammasta paikasta!

Luonnonrauhaa alueen kansallispuistoista

Sinulle, joka kaipaat ympärillesi kauniita maisemia, humisevia harjuja, puhtaita vesistöjä sekä haluat tuntea luonnon rauhoittavan vaikutuksen. Suosittelemme silloin suuntaamaan vierailulle Pirkanmaalla sijaitseviin kansallispuistoihin. Seitsemisen kansallispuisto sopii kaiken kuntoisille, sekä kaiken ikäisille. Pakkaa reppuun retkieväät, sekä reipas retkimieli sekä lähde retkelle kauniisiin sekä mieltä rauhoittaviin luonnonmaisemiin. Kauniiden maisemien lisäksi pääset kuin huomaamatta aikamatkalle entisajan torpparielämään! Luonnossa liikkuessa voit suorastaan aistia alueen menneisyyden heräävän eloon. Istahda kannonnokkaan, tunne metsän tuoksu tai virkistäydy kahvikupposen äärellä. Voit myös pakata matkaan retkieväät ja nauttia olostasi viihtyisällä laavulla tai kartuttaa tietoasi luonnosta Seitsemisen luontokeskuksessa.

Pirkanmaalta löytyy myös toinen kansallispuisto, ja sen karusta nimestään huolimatta Helvetinjärven kansallispuisto tarjoilee kauniita maisemia sekä mutkittelevia pikkupolkuja… Näitä ihailemalla voit pohtia mikä voima sai maankuoren liikkeelle, jo kauan aikaa, jopa miljoonia vuosia sitten. Tämän seurauksena syntyi nykyään suosittu retkeilykohde - Helvetinkolu sekä Helvetinjärven rotkolaakso. Vaikka itse rotkon haasteelliset maisemat ovat toisinaan vaikeakulkuisia, löytyy alueelta reittejä, jotka sopivat kaikenikäisille. Alueen suuret korkeuserot tarjoavat myös tarvittaessa haasteita sitä kaipaaville. Pakkaa siis patikointivaatteet mukaan, ja pääset ihailemaan alueen kaunista luontoa sekä tuntemaan raikkaan tuulen kasvoillasi. Luonnon nähtävyyksistä löydät tutustumisen arvoisia kohteita muun muassa Siikanevan vieressä sijaitsevalta Ollinkiveltä. Kyseessä on, kotimaamme kuuluisin siirtolohkare, joka on vuoden 1923 luonnonsuojelulain nojalla rauhoitettu kohde. Valitse siis oma suosikkisi ja nauti kotimaamme kauniista luonnosta!

Lapsiperheiden Pirkanmaa

Loma kuin loma onnistuu, kun suunnittelet etukäteen, miten vietätte lomanne. Tämä jos mikä korostuu erityisesti siinä vaiheessa, jos matkaatte Pirkanmaalle perheen kanssa. Hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen, sillä Pirkanmaalta löytyy lukuisia eri vaihtoehtoja, joissa viihtyvät niin lapset kuin lapsenmielisetkin. Ehdoton kesän ykköskohde on aina yhtä suosittu Särkänniemen huvipuisto, puisto on täynnä iloa ja riemunkiljahduksia. Rauhallisempaan menoon on omiaan Tampere - talossa sijaitseva Muumimuseo, joka esittelee vierailijalleen Tove Janssonin alkuperäistä ja aina yhtä ihastuttavaa Muumi- taidetta. Mauri Kunnaksen lastenkirjojen ystävälle löytyy erinomainen kohde- vierailu Herra Hakkaraisen Sastamalassa sijaitsevassa talossa. Tämä on museo, jossa leikkiminen on sallittu, sillä lapset pääsevät itse käyttämään mielikuvitustaan Kunnaksen kirjoista tutuissa maisemissa. Aktiivisen päivän päätteeksi onkin ihana siirtyä nauttimaan mökin lämmöstä. Jos kuitenkin kaipaatte vielä lisää rentoutumista sekä hemmottelua, löytyy Pirkanmaalta useita kylpylöitä. Mikä olisikaan parempi tapa rentoutua aktiivisen päivän päätteeksi kuin suunnata porealtaan lämpöön, tai ladata akkuja höyrysaunassa? Useimmissa kylpylöissä myös lapsille on omat altaansa, jossa he voivat nauttia veden riemuista.

Herkuttelua sekä kauniita maisemia

Oletko onnistunut syömään munkin, siten että kertaakaan lipaiset huuliin tarrautunutta sokeria? Jos näin ei ole tapahtunut, voit haastaa itsesi ja maistaa Pyynikin näkötornin kuuluisan herkullisia munkkeja. Ja kokeilla onnistuuko tämä tällä kertaa…Tuoreen kahvi sekä vastapaistetun munkin äärellä voit ihailla alueen kauniita maisemia sekä nauttia alueen iloisen rennosta tunnelmasta. Pyynikinharju on kuuluisa sen maan mainioista munkeistaan, sekä Pyynikinharju ollessa maailman korkein harju avautuu sen laelta vähintäänkin tutustumisen arvoiset näkymät. Pyynikin kesäteatteri sijaitsee Pyynikin harjun kupeessa, ja kyseessä on paikka, jossa näyttelijät ovat naurattaneet katsojiaan jo yli 50 vuoden ajan. Voit siis nauttia lomallasi hyvistä herkuista, kauniista maisemista sekä nauruhermoja kutkuttavista näytelmistä. Mikäli haluat ihailla Tampereen maisemia myös vesiltä käsin, järjestetään kaupungin molemmin puolin sijaitsevilla järvillä- Näsijärvi sekä Pyhäjärvi, eri mittaisia risteilyjä. Risteilyn jälkeen voit suunnata nauttimaan Tampereen perinneherkkua Tampereen torille. Tammelantori sekä Laukontori suorastaan kutsuvat luokseen nauttimaan ja aistimaan Tampereen tunnelmaa.

Pirkanmaan mökkimajoitus

Tampereen lisäksi Pirkanmaalta löytyy lukuisa määrä muita majoitusvaihtoehtoja. Perinteisen mökkimajoituksen lisäksi voit yöpyä viihtyisissä hotelleissa, tunnelmallisissa B &B majoitusvaihtoehdoissa, tai vaikkapa aidossa maalaismaisemassa. Kuitenkin jos kaipaat ympärillesi tilaa, on sinun silloin ehdottomasti tutustuttava alueen mökkimajoitusvaihtoehtoihin. Majoittuminen mökissä onnistuu pelkistetyissä tiloissa, yhtä hyvin kuin voit valita lomallesi tasokkaasti varustellun mökin. Ulkoporeallas, moderni sisustus, palju, järvenranta… voit valita mitkä asiat tekevät sinun lomastasi onnistuneen ja valitse mökki sen perusteella. Virroilla voit lomailla keskellä kaunista kotimaamme maisemaa. Kaupunki sijaitsee Ylä- Pirkanmaalla, ja kyseessä on suosittu kesäkaupunki. Iloiset ihmiset sekä kaupungin monipuoliset tapahtumat houkuttelevat luokseen, vaikka pidemmäksikin aikaa. Tampereen seutukunnassa sijaitseva Pälkäne houkuttelee lomailijoita luokseen. Aktiivinen sekä erilaisilla tapahtumilla varustettu Pälkäne tarjoilee mitä mainioimmat puitteet onnistuneeseen lomanviettoon. Maaseutumainen Ylöjärvi sijaitsee reilu 10 km päässä Tampereen keskustasta. Ylöjärvellä sijaitsee muun muassa Teivon ravirata, jonne voit suunnata nauttimaan ravinkansan tunnelmasta.

Pirkanmaa on lomailijoiden keskuudessa suosittu maakunta, eikä ihme sillä alueelta löytyy lukuisa määrä erilaisia tapahtumia, nähtävyyksiä tai vierailemisen arvoisia kohteita. Sinun onkin helppo valita oma suosikkimökkisi alueen laajasta mökkimajoituksesta. Voit yöpyä tasokkaasti ylellisessä huvilassa, paikassa, josta ei puutu mitään. Tai voit myös valita majoittumiseen mökin, josta löytyy vain ja ainoastaan kaikki tarpeellinen. Mikäli haluat säästää mökin majoituskustannuksissa, valitse lomasi ajankohta kuumimman lomasesongin ulkopuolelta. Mökin hintaan vaikuttaa olennaisesti myös mökin sijainti. Jos kaipaat mökkiä, joka sijaitsee kaikkien palveluiden lähellä, on majoitushinta silloin hieman korkeampi. Lisäksi jos mökki sijaitsee suorastaan paraatipaikalla, järvenrannalla. On sinun varauduttava maksamaan majoituksesta hieman enemmän. Mutta kuten muissakin asioissa, nopeat syövät hitaat, eli jos olet löytänyt mieleisesi majoituksen valitse ja varaa se heti. Sillä parhaat majoituspaikat viedään ensimmäisinä!