Parhaat vuokramökit ja majoitus Kanta-Häme

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Kanta-Häme

Hae!

Vertailun tarjoaa Lomarengas.fi

Suosituimmat matkakohteet kohteessa Kanta-Häme

Kanta-Häme

Kanta- Häme tarjoilee jokaiselle jotakin, olit sitten suuntamassa matkalle yksin, perheen tai vaikkapa ystävien kesken.

Voit viettää ikimuistoista lomaa alueella sijaitsevissa upeissa kansallispuistoissa, uppoutua aikamatkalle alueen kiehtovaan historiaan, sekä vierailla ainutlaatuisissa museoissa. Tee ainutlaatuinen matka kotimaamme historiaa, vierailemalla Hämeenlinnan sydämessä sijaitsevassa Jean Sibeliuksen syntymäkodissa. Onhan Kanta- Häme tunnetusti tämän tunnetun säveltäjän syntymäseutua. Vieraile Aulangon kauniin karuissa, sekä jylhissä maisemissa, samoissa paikoissa, jotka inspiroivat Sibeliusta. Suomen sotahistoriaan tutustuminen onnistuu Parolan panssarimuseossa, jossa on esillä kattavan historia kattauksen lisäksi sotatekniikkaa.

On valintasi sitten Hämeen linna, Suomen lasimuseo tai vaikka Liesjärven kauniit kansallispuistomaisemat. On sanomattakin selvää, että Kanta- Hämeessä pääset viettämään ikimuistoisia hetkiä. Kanta- Hämettä kutsutaan myös Tavastiaksi, joka viittaa Hämeen latinankieliseen nimeen. Kanta- Hämeen suurimmat kaupungit ovat Hämeenlinna, Riihimäki sekä Forssa. Alueelle on helppo saapua mistä päin Suomea tahansa, ja itse Tavastialla välimatkat ovat lyhyitä. Sinun ei siis tarvitse kuluttaa aikaasi paikasta toiseen siirtymiseen, vaan voit vaivattomasti ottaa lomasta kaiken irti. Lomallasi sinun on ehdottomasti vierailtava Kanta- Hämeen läpi kulkevalla keskiaikaisella Härkätiellä. Tämän tien varrella voit nauttia sen ihastuttavista kahviloista, majoitusliikkeistä kuin muista tutustumisen arvoisista kohteista.

Hämeenlinnan seutu

Riippumatta siitä mihin suuntaan Kanta- Hämettä olet suuntamassa, löydät alueelta tekemistä ja koettavaa. Voit viettää alueella ikimuistoisen viikonlopun, tai vaikkapa kokonaisen lomaviikon. Hämeenlinnassa ehdoton tutustumisen arvoinen kohde on Vanajaveden rannalla sijaitseva kotimaamme kolmen suurimman keskiaikaisen linnan joukkoon kuuluva - Hämeen linna. Tänä päivä paikalla sijaitsee museo, jolloin pääset tutustumaan alueen merkittävämpään nähtävyyteen. Linnan tarkkaa valmistusajan kohtaa ei tarkasti tiedetä, mutta itse linna on rakennettu 1200- luvun lopulla.

Parolan panssarimuseossa on esillä jopa maailman mittakaavassa ainutlaatuinen kokoelma, löydät museosta esimerkiksi eniten museoituja neuvostoliittolaisia panssarivaunuja. Rentoutumiseen sekä ihanan leppoisaan oleiluun Hämeenlinnasta löytyy aina yhtä suosittu Aulanko. Voit rentoutua alueen upeassa kokous- sekä kylpylähotellissa, nauti veden lämmöstä ja anna mielen levätä alueen kauniissa luonnon maisemissa. Mikäli kaipaat sopivaa aktiviteettia, voit laittaa ulkohousut jalkaan ja suunnata Aulangon luonnonsuojelualueelle. Kyseessä ei ole ihan mikä tahansa metsä, vaan alueen uskomattoman kauniit maisemat ovat inspiroineet Jean Sibeliusta hänen ajattomiin teoksiinsa, kuten kaikkien tuntemaan Finlandia - hymniin. Kiipeä Aulangonvuoren näköalatorniin ja ihaile sieltä avautuvaa näkymää huikean hienoihin kansallismaisemiin.

Riihimäen seutu

Riihimäki sekä sen monipuolinen luonto tarjoaa mahdollisuuden kulkea jääkauden jälkiä pitkin. Ota hämäläisen harjuluonnon erityspiirteet haltuun ja anna luonnon rauhan valloittaa sinut. Komion luonnonsuojelualue tarjoilee mitä parhaimmat puitteet, olit sitten matkalla kauniina kesäpäivänä tai talvella lumipeitteen peittäessä maan. Riihimäeltä löytyy keskeltä kaupunkia viihtyisä kohtaamispaikka, Riihimäen taidemuseossa on jokaiselle jotakin nähtävää ja koettavaa. Suomen lasimuseossa on taas esillä yli 2 000 keskeistä suomalaista lasiesinettä, löydät joukosta myös Tapio Wirkkalan kuuluisan Kantarellin. Vihreä talo on paikka, jossa voit nauttia erinomaisista keikoista, sekä ajoittain talosta löytyy myös mitä mainioin taide- ja käsityöpuoti.

Forssan seutu

Forssan seudulta löytyy monipuolinen kattaus erilaisia luontoelämyksiä, haluatko sitten ottaa haltuusi Liesjärven kansallispuiston, josta löytyy mitä mainioimmat puitteet kokeneille erämatkailijoille kuin ensikertalaisillekin. Paikka sopii erinomaisesti myös lapsiperheille, sillä alueella on reittejä, joita on pienempienkin ihmisten helppo kulkea. Suomen syvin suo löytyy Torronsuolta, ja kyseessä on eittämättä yksi Etelä- Suomen mielenkiintoisimmista kansallispuistoista. Eikä tässä vielä kaikki, sillä Forssan seutu hemmottelee luonnossa liikkujaa… Saaren kansallispuisto on vuosikymmenien ajan houkutellut luokseen patikoijia sekä muita luonnossa liikkujia, ja luonnon rauhaa parhaimmillaan tarjoilee Ruostejärven virkistysalue. Lomallasi voit valita jonkin näistä luonnonpuistoista, tai vaihtoehtoisesti käydä vaikka kaikissa! Näiden lisäksi alueelta löytyy muun muassa hevosopisto, joka on hevosalan suurin ammatillinen oppilaitos. Jos sinua kiinnostaa miltä maaseudulla on näyttänyt 1800- luvun alusta aina 1970- luvulle asti. Silloin sinun kannattaa ottaa lomallesi suunnaksi Forssan museo, jonka Kirjavan kankaan kaupungin perusnäyttely vie sinut ainutlaatuiselle aikamatkalle. Elonkierto on maaseutu sekä kotieläinpuisto, jossa toimii ainutlaatuinen luonnonvaratutkimuksen esittelypuisto. Tämä paikka sijaitsee vain 1,5 tunnin ajomatkan päässä pääkaupungistamme.

Kanta- Häme ja majoittuminen

Jotta loma tai viikonlopun viettäminen Kanta- Hämeessä olisi mahdollisimman onnistunut, on sinun hyvä valita majoittumiseen paikka, joka tarjoilee kaiken sen mitä voit majoittumiseltasi vaatia. Hyvät yöunet takaavat sen, että loma tuntuu lomalle. Löydät alueelta jokaiseen matkabudjettiin sopivan majoituksen.

Kuten muuallakin, jos suuntaat lomalle kuumimpana sesonkina, maksaa majoitus kuin majoitus silloin hieman enemmän. Mikäli lomasi on koulujen loma-aikojen ulkopuolella, saat majoittumisen tod. näk. hieman edullisemmin. Valitse majoittumiseen tunnelmallinen mökki, joka sijaitsee luonnon keskellä? Oma rauha ja oma tupa? Mitä muutakaan voisit lomaltasi toivoa? Jos haaveilet aamukahvista mökin terassilla, on silloin hyvä valita mökki, joka sijaitsee kätevästi järven rannalla. Hemmotteluun sekä rentoutumiseen on omiaan oma sauna tai vaikkapa palju, joka sijaitsee mökin pihalla? Jos matkassanne on perheenne lemmikkieläimet, varmista saako mökkiin viedä lemmikkejä? Onko matkassanne pieniä lapsia? Minkälainen mökki sopii teidän perheellenne silloin parhaiten? Onko lomanvietto rennompaa, jos mökki sijaitsee yhdessä kerroksessa?

Mökkimajoituksen lisäksi Kanta- Hämeestä löytyy lukuisa määrä muita majoittumiseen soveltuvia vaihtoehtoja? Haluatko painaa pääsi tyynyyn hotellin valkoisissa lakanoissa? Ja aamulla herättyäsi sinua odottaa valmis aamiainen. Jos tunnet jo vastavalmistetun kahvintuoksun nenässäsi, varaa silloin lomallesi viihtyisä hotellihuone. Päätä haluatko majoittua perinteisessä hotelliketjussa, vai onko tämä se kerta, kun suositkin pienempää, yksityistä hotellia.

Tunnelmallista majoittumista tarjoilee myös erilaiset majatalot, joissa voit nauttia laadukkaan yöpymiskokemuksen. Vai milloin viimeksi olet nukkunut ihka aidossa maatilan ympäristössä? Erilaiset kokoukset sekä virkistyspäivät onnistuvat vaivatta esimerkiksi Lepaan matkailussa, jossa voit nauttia kauniista ympäristöstä yhdistettynä ystävälliseen palveluun. Levomäen maatilamökit tarjoilee rauhallista maalaismaisemaa, joko pariskunnille tai vaikka koko perheen kanssa matkustaville. Erähenkistä majoittumista, raikkaan talon tunnelmaa, ylellistä huvilaa vai idylliä mummon mökkiä? Usko pois, Kanta- Hämeestä löytyy jokaiselle sopiva majoitusvaihtoehto. Kysymys kuuluukin, että milloin haluat suunnata lomalle, ja valita tämän jälkeen tarpeisiisi sopiva majoitusvaihtoehto.

Lapsiperheiden Kanta-Häme

Suuntaatko lomalle perheen kanssa? Ei hätää, löydät lukemattoman määrän erilaista aktiviteettia, myös perheen pienemmille. Haluatko patikoida jossakin alueella sijaitsevista kansallispuistoista, ja pakata iloisen mielen lisäksi reppuun eväät ja istuinalustan? Tämä jos mikä on mitä parhain tapa päästä nauttimaan perheen keskeisestä ajastanne. Jos metsässä samoilu, ei kuitenkaan ole sinun juttusi, suuntaa vuodesta toiseen yhtä suosittuun Puuhamaahan!

Tämä onkin paikka, jossa ilonpito on taattu!

Kuuman kesäpäivän sattuessa kohdalle, pakkaa matkaan uima-asu ja pääset nauttimaan alueen altaista. Sadepäivän sattuessa kohdalle, löydät Forssan läheltä Viihdeuimala Vesihelmen! Ota aallot haltuusi ja nauti veden rentouttavasta vaikutuksesta!

Shoppailuun alueelta löytyy lukematon määrä erilaisia vaihtoehtoja. Osta tuliaiset tehtaanmyymälöistä, anna paikallisten kahviloiden herkkujen viedä kieli mennessään! Vieraile paikallisissa idylleissä putiikeissa ja tee ainutlaatuisia löytöjä…

Loma edessä, valitse paikka, johon tänä vuonna suuntaat ja valitse mieleisesi majoitusvaihtoehto. Pakkaa lomamielen lisäksi auto täyteen sinulle rakkaita ihmisiä ja suuntaa lomalle ihastuttavaan Kanta- Hämeeseen. Ps. Varaa samalla jo tarpeesi aikaa, sillä alueelta löytyy tekemistä ja kokemista pidemmäksi aikaa! Jos et usko, kokeile itse!