Parhaat vuokramökit ja majoitus Lappi

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Lappi

Hae!

Vertailun tarjoaa Lomarengas.fi

Suosituimmat matkakohteet kohteessa Lappi

Lappi

Kotimaamme pohjoisimpana maakuntana toimii Lapin maakunta. Osittain sijaintinsa ansiosta, kyseessä on Suomen laajin sekä harvaan asutuin kunta. Maakunnan maakuntakeskuksina toimivat Rovaniemi sekä Kemi-Tornio. Lisäksi alueelta muita kaupunkeja kuten Tornio, Kemi, Saariselkä sekä Kemijärvi. Lapin maakunnasta löytyy yhdeksän kansallispuistoa, joten luonnon ystävälle löytyy lukuisa määrä erilaisia vierailun arvoisia kohteita. Valitse haluatko patikoida Pyhä-Luoston, Perämeren, Oulangan, Lemmenjoen, Riisitunturin, Syötteen, Pallas- Yllästunturin tai vaikkapa Urho Kekkosen kansallispuistossa. Voit myös viettää ikimuistoinen lomapäivän nauttimalla maakunnan suurimmasta Inarinjärvestä Inarissa! Rannalla maaten, jäällä kävellen tai kalaonneasi kokeillen, valitse suosikkisi ja nauti täysin rinnoin lomastasi! Kaunista vaaramaisemaa, kirkasvetisiä järviä tai jokia?

Vai mitä jos tällä lomamatkalla vierailetkin Suomen korkeimmalla kohdalla, eli Haltilla? Halti kohoaa 1324 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle. Lapin maakunta tekee vierailijaansa lähtemättömän vaikutuksen, riippumatta siitä mihin vuodenaikaan olet suuntaamassa näihin Lapin kauniin karuihin maisemiin. Suunnatessasi kesällä Lappiin, vallitsee alueella yötön yö. Kyseessä on ajankohta, jolloin voit ihailla keskellä yötä paistavaa aurinkoa, sillä se ei laske laisinkaan – ei edes yön pikkutunteina. Syksyllä alueen luonto pukeutuu kauniiseen väriloistoonsa, ja pääset ihailemaan ruskan värjäämää Lapin luontoa. Luonto pukeutuu valkoiseen lumivaippaansa keskimäärin syyskuun lopussa tai viimeistään lokakuun aikana, tätä aiemmin korkeimmat tunturihuiput saavat jo kuitenkin ensimmäiset lumisateensa. Talvella kun luonto on vaipunut talviunilleen, vallitsee alueella ehkä jopa turhaankin kammoksuttu kaamos. Tämä on nimittäin ajankohta, jolloin aurinko ei nouse laisinkaan. Utsjoella kaamos kestää 53 vuorokautta. Kaamoksen aikaan sinulle on kuitenkin mitä parhaimmat mahdollisuudet nähdä tummalla taivaalla loimuavia revontulia. Ja antaa itsellesi viimeinkin lupa rauhoittua ja rauhoittaa alati juokseva mielesi ja ehkä jopa kehosi.

Mikäli mielit kesäsäiden aikaan Kilpisjärvelle, on sinun ajoitettava lomasi tarkkaan, sillä alueella terminen kesä kestää ainoastaan 46 päivän ajan. Keväällä, kun luonto alkaa hiljalleen heräämään pitkän talven päätteeksi. Tarjoilee Lappi sekä sen kevätaurinko luonnon parhainta valohoitoa, sillä kevätaurinko sekä sen kanssa kilpaa kimmeltävä lumihanki ovat kuin tehtyjä keväisille laskettelu tai hiihtoretkille. Kauniin karut maisemat, yöttömät yöt, revontulien loimu sekä todistetusti maailman puhtain ilma. Onko siis ihme, että Lappi tekee kävijäänsä lähtemättömän vaikutuksen. Usein matkailija, joka käy kerran Lapissa, huomaa palaavansa alueelle yhä uudelleen ja uudelleen, kokemaan se ihka oikea Lapin taika!

Lapin pääkaupunki- Rovaniemi!

Kun kaipaat irtiottoa arjesta, paikkaa, jossa voit karistaa kaupungin kiireen ja unohtaa arjen stressin. On sinun aika ottaa suunnaksi Rovaniemi! Tämä napapiirin tuntumassa sijaitseva kaupunki tarjoilee vierailijalleen ainutlaatuista luontoa sekä urbaania kaupunkielämää, kaikilla herkuilla höystettynä! Yksi suosituimmista sekä tunnetuimmista Lapin käyntikohteista on aina yhtä suosittu Joulupukin Pajakylä. Jos et ole vielä päässyt tervehtimään joulupukkia, nyt on sinun mahdollisuutesi koittanut. Joulupukin pajakylässä, joulupukki on tavattavissa vuoden ympäri. Voit heittäytyä kuumimpaan joulutunnelmaan, vaikka keskellä kesähelteitä. Vai miltä tuntuisi istua porojen vetämän reen kyytiin, ja katsella ympärillä vaihtuvia maisemia. Rovaniemellä sekä ympäristössä on mahdollista ihailla alueelle tyypillisiä korkeuseroja. Siksi, jos patikointijalkaasi vipattaa, voit laittaa jalkaasi patikointi tai hiihtohousut ja suunnata Rovaniemeltä vain kilometrin päässä kohoavalle Ounasvaaralle. Ounasvaaralla voit haastaa itseäsi hiihdon, laskettelun, patikoinnin tai vaikka pyöräilyn merkeissä. Mutta muista pysähtyä aina toisinaan ihailemaan alueen kauniita maisemia, sekä hengittämään kehosi jokainen solusi täyteen alueen raikasta ilmaa sekä ääretöntä hiljaisuutta. Itse kaupungista löytyy vierailun arvoisia kohteita, sillä Rovaniemeltä löytyy itse Euroviisuvoittajan mukaan nimetty Lordin aukio. Shoppailuun sekä hyvien ostosten tukipaikkana toimii kaupungissa sijaitsevat Sampokeskus sekä Kauppakeskus Revontuli. Kun päälläsi on pelkkää parempaa Seppälää, mikä olisikaan sen parempi paikka ulkoiluttaa näitä vaatteita, kuin Rovaniemen keskustasta löytyvät erilaiset pubit sekä yökerhot. Rovaniemeltä löytyy myös lukuisa määrä erilaisia tapahtumia, festivaaleja sekä markkinoita. On siis varmaa, että Rovaniemellä ei aika käy pitkäksi!

Lappi sekä sen miljoonia vuosia vanhat tunturit

Vaikka Lappi on muutakin kuin tunturia ja lunta, jaksavat nämä tunturit kiehtoa matkailijoita, vuodesta toiseen! Lapin tunturit kokoavat tänä päivänä yhteen kaikki laskettelun ystävät, sillä alueelta löytyy lukuisa määrä suosittuja talviurheilukeskuksia. Nämä laskettelupuitteet ovat rakentuneet jo kuitenkin jopa 200 miljoonaa vuotta sitten. Nykyisen muotonsa, nämä tunturit ovat saaneet jääkaudella, noin 10 000 vuotta sitten, kun mannerjäätikkö on virrannut Suomen ylitse. Tunnetuimpia Lapin tuntureita ovat Saana, Korvatunturi sekä Halti. Näistä jälkimmäisin kantaa komeasti Suomen korkeimman tunturin leimaa. Lapin matkalla tulet todennäköisesti törmäämään sanoihin kuten paljakka, pahta, rakka tai vaikkapa kero. Nämä kaikki ovat osa paikallista tunturisanastoa, joka kuvailee lyhyesti ja yksinkertaisesti ympäröivää luontoa. Ota sanasto haltuun ja suuntaa jänkhältä jänkhälle!

Lapin kahdeksan vuodenaikaa

Riippuen siitä mihin vuodenaikaan olet kääntämässä katseesi kohti kauneinta Lappia. Määrittelee ajankohta merkittävästi sen, minkälaisena näet sen hetkisen luonnon. Lapissa kalenterivuosi on jo yli sukusukupolvien ajan jaettu kahdeksaan eri vuodenaikaan.

Unohda kuitenkin kalenterit sekä kiireet, sillä aika Lapissa kuluu ilmoista sekä sään enteistä katsomalla, mitä milloinkin tehdään. Pohjoisessa arki näyttäytyy eri tavalla, sillä kotimaamme pohjoisimman maakunnan elämäntyyli synnyttää asujassaan sekä siellä lomailijassaan parhaimmillaan pohjoisen mielenlaadun sekä mentaliteetit. Nämä jäljittelevät suurelta osin luonnon omaa elämää. Liekö tämä yhtenä syynä siihen miksi Lappi on jo iät ja ajat kutsunut luokseen, sillä sen rauhoittava ilmapiiri tarttuu vierailijaansa. Ja kuin huomaamatta se muokkaa toimintaamme, ajatuksiamme sekä tunteitamme. Mikä voisikaan siis olla parempi paikka viettää rentoa lomaa, lomaa joka on juuri täydellistä vastapainoa kaikille arjen kiireille sekä murheille. Lapissa on helppo unohtaa kiire ja mieltämme sekä kehoamme kuormittava stressi. Valitse oma suosikkisi Lapin kahdeksasta vuodenajasta, joka alkaa pakkastalvesta. Vuodenvaihteessa vietetyn juhlakauden jälkeen edessä on pitkä, kylmä sekä hiljainen jakso. Ihan kuin luonto odottaisi jotakin. Tämän odotuksen kruunaa heti laskiaisen jälkeen koittava hankikantokevät. Yöt ovat edelleen pimeitä, mutta valon määrä lisääntyy jo merkittävästi. Kun aurinko ei enää laske, koittaa keskiyönauringon aika, jolloin luonto elää 24 tunnin valokyvyssä. Sadonkorjuun jälkeen koittaa ruskan väriloisto, joka on lupausta hiljalleen lumivaipan alle peittyvästä luonnosta. Joulukaamos on ajanjakso, jolloin aurinko ei nouse laisinkaan päivän aikana, juhlitaan jouluna uuden syntymistä ja nautitaan täysin rinnoin Lapin luonnon mystisestä taiasta sekä nautitaan alueen äärettömästä hiljaisuudesta.

Lomailijan Lappi

Loma Lapissa? Sinulla on edessä pohdinnan paikka, sillä maakunnasta löytyy lukuisa määrä taatusti tutustumisen arvoisia kohteita. Otatko sitten suunnaksi Muonion, Posion, Levin, Sallan, Rovaniemen, Torniolaakson, Ylläksen tai vaikkapa Pyhä- Luoston kauniit maisemat. On varmaa, että mikään ei voita sitä tunnetta, kun pitkän ulkona vietetyn päivän päätteeksi pääset nauttimaan oman mökin lämmöstä. Päivän kuin päivän kruunaa oma sauna, sekä lämmössä rentoutetut lihakset. Voit valita haluatko yöpyä Lapille tunnusomaisessa hirsimökissä, vai onko nyt sen aika, jolloin hemmottelet itseäsi ikimuistoisella iglu -majoituksella? Näin sinun on mahdollista maata sängyllä sekä ihailla yötaivaalla loimuavia revontulia. Vai kaipaatko kuitenkin hotellin viihtyisiin huoneisiin, ja sitä että voit aamulla herätä nauttimaan hotellin valmiista ja takuulla maukkaasta aamiaisesta. Valitse mistä sinun onnistunut lomasi onkaan oikein tehty? Urbaanista Lapin kaupungin sykkeestä, vaaramaisemiin, puhtaisiin tunturipuroihin kuin myös ihka oikein joulupukin tapaamiseen. Onnistunut loma on rakennettu sopivassa suhteessa toteutetusta aktiviteetista sekä rentoutumisesta. Valitse oma suosikkipaikkasi, ja valitse majoituspaikka, joka sopii parhaiten tarpeisiinne. Näin Lapin loma on viittä vaille valmis alkamaan, ja pääset kokemaan aidon Lapin taian!