Parhaat vuokramökit ja majoitus Nastola

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Nastola

Hae!

Vertailun tarjoaa Lomarengas.fi

Vuokramökit Nastola

Nastola kuuluu nykyisin Lahteen, ja kyseessä on Suomen entinen kunta. Kuntaliitos tapahtui virallisesti vuonna 2016, ja alueen luontoa hallitsevat sen humisevat harjut. Nastola sijaitsee vain reilu tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Tästä huolimatta alue tarjoilee erinomaiset puitteet lomailuun.

Nastolan kaunis luonto, järvimaisemat sekä erilaiseen aktiviteettiin soveltuvat puitteet ovat kuin tehtyjä onnistuneelle lomallesi. Vietät alueella sitten viikonlopun taikka koko viikon, löydät alueelta tekemistä siihen koko ajaksi. Nastolan naapurikunnista, Asikkalasta, Heinolasta, Hollolasta, Iitistä, Orimattilasta sekä tietystä Lahdesta löytyy tekemistä ja koettavaa vaikka pidemmäksikin aikaa. Olet sitten lomailemassa talvella, keväällä, syksyllä tai talvella, löydät tekemistä ja nähtävää mihin vuodenaikaan tahansa. Kaunis kesäpäivä kuluu kuin huomaamatta Nastolassa, sen viihtyisällä uimarannalla. Jos taas kaipaat hieman enemmän tekemistä ja äksöniä, suuntaa silloin Nastolassa sijaitsevaan Liikuntakeskus Pajulahteen. Tämä kauniin Iso-Kukkas-järven rannalla sijaitseva liikuntakeskus tarjoilee laajan kattauksen tekemistä, aina kiipeilystä, jousiammuntaan, patikointiin sekä kuntosalilla käymiseen. Ja jos olet matkalla koko perheen voimin, järjestetään Pajulahdessa kesäisin suosittu koko perheen juoksutapahtuma Valtteri Bottas Duathlon. Kyseessä on juoksutapahtuma, joka tarjoilee kaikenikäisille iloisia liikunnallisia hetkiä. Ja vaikka juoksutapahtuma ei ole sinun juttusi, löytyy Nastolan kauniista luonnosta lukuisa määrä erilaisia liikunta- patikointi sekä melontareittejä. Anna alueen monimuotoisen luonnon hurmata sinut, sillä Salpausselän harjut, niiden välissä olevineen lukuisineen järvineen sekä metsineen on jo itsessään näkemisen sekä kokemisen arvoinen paikka. Nastola houkutteleekin luokseen joka kesä tuhansia kesäasukkaita, sillä täällä sinulla on verrattomat puitteet viettää, niin leppoisaa kesälomaa, aktiivista liikuntalomaa kuin vaikka perhelomaa.

Näiden lisäksi Nastolasta löytyy oikea kulttuurihelmi, Taidekeskus Taarasti, jossa järjestetään muun muassa kuvataidenäyttelyitä, kulttuuritapahtumia sekä joka vuonna järjestettävä instumentaalirock-tapahtuma, Rautalankafestivaalit. Jos et ole aiemmin vieraillut näillä festivaaleilla, nyt on siihen oiva hetki!

Kulttuurihistoriaa löytyy myös Immilän koskelta. Tälle alueelle on perustettu saha, 1700- luvun lopulla ja parhaimmillaan koskessa on ollut kolme myllyä sekä kaksi sahaa. Kesäkuukausina Myllyllä on avoinna oleva, idylli ja ihana kesäkahvila. Lisäksi voit loman aikana vierailla Kumian Myllyllä sekä suunnata auton nokan kohti Kaivolan perinnetilaa. Tämä Nastolan Montarissa sijaitsevan perinnetilan rakennukset muodostavat perinteisen maalaismiljöön. Tila on siirretty nykyiselle paikalleen vuonna 1904, ja alueella toimiva päärakennus on kunnostettu melkein alkuperäiseen muotoonsa. Lisäksi alueella sijaitsevat rakennukset sisältävät runsaasti tilan vanhaa esineistöä. Vai haluatko ehkä vierailla Willa Fantissa- joka sisältää huimat 13 500 elefanttihahmoa, muodostaen näin kotimaamme suurimman norsukokoelman. Tämä kokoelma täyttää jo huimat 13 piharakennusta! Kaukaisimmat fantit ovat löytäneet tiensä tänne perinnetilalle jopa Chilestä, Burmasta kuin Thaimaasta asti. Itse Nastolaa on asutettu jo esikeraamisella ajalla, eli ns. Suomusjärven kulttuurin aikakaudella, vuosina 7000- 4200 eKr. Itse Nastolan paikan nimen juuret ulottuvat yli 400 vuoden taakse.

Nastola on kuuluisia paitsi sen kauniista luonnosta, se on tunnettu myös sen monista kartanoistaan. Nämä kartanot ovat syntyneet vaihtoehtoisesti joko 1600- luvulla läänitysaikana aatelisille lahjoitetuista taloista tai alkujaan talonpoikien hallussa olleista ratsutiloista. Nastolasta löytyy muun muassa Arrajoen, Erstan, Koiskalan, Orrilan, Seestaan, Tapiolan Uudenkylän sekä Vanha kartano, joista Erstan kartanoa lukuun ottamatta ne eivät ole yleisölle avoimia paikkoja. Nykyisin tunnetuin entisen Nastolan kunnan alueelta oleva henkilö on Formula 1- kuljettaja Valtteri Bottas. Jonka mukaan on nimetty tämä suuren suosion saavuttanut koko perheen juoksutapahtuma. Lisäksi alueelta on tullut julkisuuteen muun muassa nastolalainen Aki Samuli, sekä aerobicin maailmanmestari Tuuli Matinsalo.

Nastolan kaunis luonto

Jos kaipaat paikkaa, jossa pääset laittamaan lenkkikengät jalkaan ja suuntaamaan metsän kiemurteleville poluille. Olet tullut oikeaan paikkaan, sillä Nastolassa sijaitsee suuren suosion saavuttanut Lapakiston ulkoilualue. Löydät tältä Lapakisto - Pajulahti alueelta reittejä kaiken ikäisille sekä kuntoisille luonnossa liikkujille. Lapakisto sijaitsee Lapakiston luonnonsuojelualueella, ja kyseessä onkin Etelä- Suomessa erittäin merkityksellinen luonnonsuojelualue, muun muassa sen luonnonpiirteiden sekä laajuutensa vuoksi. Tältä 230 ha alueelta löytyy 23 km verran merkittyjä patikointireittejä. Voit pakata matkaan retkieväät ja suunnata paistamaan makkaraa alueella sijaitseville laavuille sekä nuotiopaikoille. Lisäksi Lapakiston lammen rannalle on täysin esteetön pääse, joten se soveltuu esimerkiksi lastenrattaiden tai pyörätuolin kanssa liikkuville. Vai haluatko ihailla Ruuhijärvellä, Salajärven itärannalla sijaitsevaa Kalkkolan Linnavuorta? Kyseessä on jyhkeän komea graniittikallio, jonka pohjoiskärjessä on leveän 15 – 18 metrin pituisen kivivallin jäännökset. Tämä jylhän jyhkeä vuori on aikoinaan ollut erinomainen paikka puolustautumiseen, ja sen läheisyydessä sijaitsevan asutuskeskuksen väki onkin vetäytynyt sinne vaaran uhatessa turvaan. Nastola tarjoilee parastaan sinun kaikille aisteillesi, joten oma lomasi on vain muutaman klikkauksen päässä. Nyt sinun olisi seuraavaksi päätettävä minkälaisessa majoituspaikassa haluat lomasi viettää? Lomamökkiä, mummonmökkiä, hostellia, hotellia vai jotain muuta? Nastolasta löytyy kaikkia näitä sekä paljon muuta!

Majoittuminen Nastolassa

Nastolassa voit majoittua siellä missä haluat, sillä alueen hotelli, hostelli, sekä mökkivalikoimasta löydät omat suosikkisi. Mikäli haluat lomaltasi luksusta, voit varata lomallesi tasokkaan Villan. Esimerkiksi Ritaniemen tilalta löydät laadukkaat sekä viihtyisät vuokrahuvilta, joissa voit majoittua vuorokauden, kaksi tai ehkä jopa viikonkin. Täällä on vaivatonta viettää aikaa niin puolisosi taikka perheen kesken, paikka on myös kuin tehty ystäväporukan kanssa reissaaville. Ja mikä estä sinua suuntaamasta Nastolaan vaikka ihan itseksesi? Sillä toisinaan me kaikki taidamme kaivata hetken aikaa, jolloin voimme vain olla omien ajatuksiemme kanssa. Toisaalta jos sinulle riittää hieman vaatimattomampi majoitustila, voit vuokrata itselle sekä matkakumppaneillesi mökiin, josta löytyy kaikki tarpeellinen, mutta ei mitään ylimääräistä-

Sinun päätettäväksi jää, onko mökillä esimerkiksi omaa saunaa? Tällöin voit lämmittää saunan silloin kun haluat, ja suunnata nauttimaan perinteisen suomalaisen saunan lämmöstä. Tämä jos mikä kruunaa onnistuneen lomapäivän viettämisen. Vai mitä miltä kuulostaa mökillä vielä oma palju? Palju jonka voit lämmittää samaan aikaan saunan kanssa? Milloin viimeksi olet istunut paljun lämmössä, ja ihaillut samalla mailleen laskevaa aurinkoa? Ja jos tämä tapahtuu vielä hyvien ystävien taikka perheen kesken, on lähestulkoon 100% varmaa, että tämä loma on tehty nautittavaksi. Haluatko majoittua mökissä, joka sijaitsee järven rannalla? Tällöin kevätauringon luodessa ensimmäisiä säteitään, sinulla on mahdollisuus laittaa hiihtohousut jalkaan, ja asettaa suksien kärjet menosuuntaan päin ja näin kokonainen järvenjää odottaa valloitustasi. Tämä jos mikä tekee itse kullekin erittäin hyvää, varsinkin jos takana on pitkä ja pimeä talvi. Kesällä mökki, joka sijaitsee järvenrannalla, tarjoilee mukavaa kesäpäivän viettämistä. Makaat sitten laiturilla, ja katselet valkoisten pilvenhattaroiden lipuvan hiljalleen taivaalla, tai viilennät oloasi viileässä vedessä. Tämä kuulostaa ja tuntuu lomalle!

Tapahtumien Lahti

Nastolasta on vain lyhyt automatka Lahden keskustaan, josta löytyy monipuolista tekemistä mihin vuoden aikaan tahansa. Valitse haluatko suunnata kaupunginteatteriin, Lahden Sibeliustaloon, uimarannalle tai vaikka ihailemaan Lahden hyppyrimäkiä. Nälän yllättäessä voit taltuttaa sen Lahden kuuluisalla lihamukilla, tai nauttia maittavasta ruoasta Liikuntakeskus Pajulahdessa. Nastolasta löytyy tekemistä ja koettavaa kaikenikäisille, sekä se sijaitsee kohtuullisen matkan päässä pääkaupunkiseudulta. Pakkaa matkaasi lomamieli, lomavaatteet, ja ota suunnaksi Nastola joko omalla autolla, junalla tai bussilla! Oletko valmis, tästä voi alkaa unohtumaton Nastolan lomasi!

Voit myös varata mökin seuraavista kohteissa