Parhaat vuokramökit ja majoitus Lieksa

Etsi sopiva majoitus alapuolelta

Etsi vuokramökki majoitus kohteessa Lieksa

Hae!

Vertailun tarjoaa Lomarengas.fi

Vuokramökit Lieksa

Kauniin Pielisen rannalla sijaitseva Lieksa, on elävä kulttuurikaupunki. Tämä reilu 10 000 asukkaan kaupunki houkuttelee luokseen, paitsi sen kauniin karun luonnon avulla, myös alueen pohjoiskarjalainen ystävällisyys sekä välitön tunnelma on helppo tuntea omakseen. Voit viettää päivää kirkasvetisen Pielisjärven rannalla, tai vaihtoehtoisesti suunnata Kolin kansallismaisemiin. Kauniin luonnon sekä puhtaan ilman lisäksi Lieksa houkuttelee luokseen erilaisilla musiikkitapahtumilla. Oletko suuntaamassa sitten Lieksan vuosittain järjestettäville Vaskiviikoille, Lieksan messuille taikka Pielinen soi- musiikkifestivaaleille, joka on vuosien saatossa laajentunut ympärivuotiseksi tapahtumaksi. On varmaa, että pääset nauttimaan kaupungin erilaisista elämyksistä niin yksin, pariskuntana kuin vaikka koko perheen voimin. Lieksan seutu on ollut keskiajalla merkittävä kauppapaikka. Nykyinen, tuntemamme Lieksa on syntynyt vuonna 1973, jolloin Lieksan kauppala sekä Pielisjärven kunta yhdistyivät. Tällöin Lieksa on myös muuttunut kaupungiksi, ja Lieksa olikin pitkään tähän aikaan pinta-alaltaan Suomen suurin kaupunki.

Aktiivinen Lieksa

Jos kaipaat lomallesi aktiviteettia, voit valita haluatko suunnata Ruunaalle koskenlaskuun, ihailemaan Lieksan vaaroja ihastuttavien issikoiden selästä, tai useampien hevosvoimien siivittämänä pääset luontoon erilaisilla mönkijöillä, vesijeteillä sekä talvella lumen peittäessä Lieksan maat, matka taittuu kuin huomaamatta moottorikelkan kyydissä.

Eikä tässä vielä kaikki, sillä siinä missä kaipaat vauhtia sekä hivenen vaarallisia tilanteita, voit suunnata rentoutumaan Kolin kansallispuistossa sijaitsevaan kylpylään. Koska Pohjois-Karjala on kotimaamme itäisin kunta, jakaa alue rajaa Venäjän kanssa yli 300 kilometriä. Niiralassa rajanylityksiä tapahtuu vuosittain noin 1,5 miljoonaa kappaletta. Siksi suunnatessasi lomalle Lieksaa, sinun kannattaa suunnata vierailulle Pielisen museoon & Paateriin. Tämä on museo, joka kertoo Pielisen Karjalan sekä erityisesti vielä Lieksan sekä Pielisjärven historiasta. Tämä museo on avoinna ympäri vuoden. Tekemistä ja kokemista alueelta löytyy myös silloinkin, kuin vain suuntaan illan hämärtyessä ulos, ja hiljennät alati juoksevan mielesi. Tällöin pääset parhaimmillaan nauttimaan alueella olevasta ainutlaatuisesta sinisestä hetkestä, auringonlaskusta, kuutamo - illoista, tähtitaivaasta kuin myös toisinaan yötaivaalla mystisesti loimuavista revontulista. Nämä ovat jokaiselle matkailijalle maksuttomia, ja niiden kauneus näyttäytyy katsojalleen varsinkin silloin kun mielesi on tarpeeksi levollinen.

Majoittuminen Lieksassa

Voit valita haluatko majoittua Lieksassa viihtyisässä mökissä, joka tarjoilee luonnonrauhaa parhaimmillaan. Toisaalta loman viettäminen Lieksassa tapahtuu myös vaivattomasti viihtyisässä hotellissa taikka hostellissa. Voit myös tutustua idylleihin B & B majoitusvaihtoehtoihin. Joten lopullinen valinta jää sinulle, sekä mahdollisella matkakumppanillesi. Jos suuntaat Lieksaan ystäväporukan kanssa, on suositeltavaa vuokrata lomallenne mökki, josta löytyy jokaiselle tarpeeksi tilaa majoittumiseen. Kolin alueelta löydät lukuisia eri vaihtoehtoja, joista voit valita oman suosikkisi. Majoitutko sitten mökissä, josta löytyy oma sauna, ranta sekä ehkäpä jopa soutuvene? Jos matkassanne on lemmikkieläimiä, on hyvä tarkistaa saako majoituspaikkaan tuoda lemmikkielämiä. Majoituspaikan sijainti kannattaa määritellä siten, että sen lähettyviltä löytyy tarvittaessa Kolin kauniit maisemat, Patvinsuon kansallispuisto tai vaikka Ruunaan retkeilyalue. Voit valintasi mukaan yöpyä perinteikkäässä hirsimökissä, jonka ulko- ovelta pääsee lähestulkoon suoraan hiihtoladulle. Toisaalta loman viettäminen voi tapahtua mökissä, joka on varusteltu kaikilla herkuilla. Mikäli kaipaat tasokasta majoittumista, Kolin alueelta löytyy juuri valmistuneita hirsihuviloita. Tällöin voit nauttia huikeista näkymistä, kuin myös alueella olevista vertaansa vailla olevista ulkoilumaastoista. Nämä vaihtoehdot sopivat niin perheen kanssa lomaileville kuin kokoustarkoituksiin. Kesällä majoituspaikka, jossa on ilmastointi, tarjoaa helpotusta mahdollisiin kesän helteisiin. Lieksasta löydät viihtyisiä mökkejä myös Hattuvaaran, Vuonisjärven kuin vaikka Nurmijärven alueelta.

Lapsiperheiden Lieksa

Loman lähestyessä on aika pakata matkalaukkuun hammasharjan sekä vaihtovaatteiden lisäksi lomamieli. Riippumatta siitä minkäikäisiä lapsia teillä onkaan matkassa, löytyy alueelta tekemistä ja kokemista kaikenikäisille. Liikennepuistot ovat pienempien lasten kestosuosikkeja, ja niitä löytyy Lieksasta esimerkiksi Tapionkadulta. Leikkimuseo Koti tarjoilee Rääkkylässä näyttelyn, jossa pääset ihailemaan vanhoja leikkikaluja sekä leikkejä. Tämä museo vie satumaailmaan niin aikuiset kuin lapsetkin! Eläinpuistoissa, joita Pohjois-Karjalasta löytyy kaksi kappaletta, viihtyvät niin nuoremmat kuin vanhemmatkin. Vieraile Lieksan Pikkukilissä, tai Kiteellä sijaitsevalla Kitee Zoolla. Pikkukilissä voit ihailla kesäisin jopa 250 erilaista eläintä. Hanhet, marsut sekä muun muassa eksoottiset laamat vievät sinut vaivatta tutustumaan näihin ihastuttaviin eläimiin. Paikalla on myös 22 metriä korkea näköalatorni, jonka päältä aukeaa huimat maisemat kohti Kolia kuin jopa Venäjän rajalle kohden. Sadepäivän sattuessa kohdalle, voitte suunnata nauttimaan varmasta elokuvaelämyksestä. Valitkaa lapsille sopiva näytös, ja onnistunut leffahetki tarvitsee vain popcornit onnistuakseen. Jos kaipaatte raitista ilmaa sekä erinomaiset puitteet ulkoiluun, löytyy alueelta mitä mainioimmat maastot niin patikointiin, pyöräilyyn kuin vaikka soutamiseen vaadittavat vesistöt.

Retkeilijän Lieksa

Lieksa tarjoilee verrattomat puitteet niin ulkoiluun kuin musiikin nauttimiseen. Lisäksi Kolin kansallismaisema jatkaa siellä kävijöiden hurmaamista yhä uudelleen ja uudelleen. Kiertäessäsi Kolin huippuja tulet törmänneeksi kuin vahingossa vanhoihin ystäviin Akkaan, Pahan sekä Ukon. Jos varaat reissulla opastetun kierroksen, pääset kuulemaan samalla näiden paikkojen mielenkiintoista historiaa. Syyslomalla voit illan hämärtyessä viedä koko perheen retkelle Kolin huipulle. Tämä on retki, jossa pääset tutustumaan alueen tarinoihin, luontoon, historiaan sekä Kolilla asuviin eläimiin sekä peikkoihin.

Vai miltä kuulostaa yöttömän yön retki uinuville vaaroille. Tämä retki järjestetään kesällä, ja tämän avulla saat eturivin paikat siihen, että pääset kuuntelemaan sekä tarkkailemaan yöpuulle vaipuvaa metsää, sekä sen eläimiä. Talvella, kun Lieksan luonto vaipuu paksun lumivaipan myötä talviunilleen, on aika suunnata retkelle lumikengillä Kolin maisemapaikoille. Ihaile jääputouksia sekä alueen talvista, kuin kerrassaan ainutlaatuista taikametsää. Retki, jossa pääset ihailemaan alueen ainutlaatuisista kansallispuiston näköaloista, on mitä parhainta vastapainoa kaikelle arjen kiireelle sekä suorittamiselle. Vai onko nyt se hetki, jolloin on aika suunnata pintaa syvemmälle, ja sukeltaa ainutlaatuiseen luolaseikkailuun. Kyseessä oleva retki ei sovellu yhtään ahtaan paikan kammosta kärsiville, sillä luvassa on erittäin voimakas kokemus, joka vaatii hyvää fyysistä kuntoa.

Rentoutumista ja hyvää oloa!

Kaikenlaisen patikoinnin sekä kiipeilyn jälkeen on hyvä lepuuttaa päivän aikana väsyneitä lihaksia. Siksi mikä olisikaan parempi vaihtoehto kuin suunnata nauttimaan Koli Relax Spa:han. Tämä on paikka, joka on tarkoitettu rentoutumiseen sekä hyvän olon maksimoimiseen. Spa koostuu yhteensä kuudesta erilaisesta altaasta, elämyssuihkusta, kolmesta eri saunasta kuin myös ainutlaatuisesta Relax- huoneesta. Alueen rauhallinen ja rauhoittava tunnelma on mitä parhain tapa jatkaa luonnon rauhassa vietetyn päivän jatkamista. Halutessasi voit myös varata majoituksen Koli Relax Span yhteydessä sijaitsevasta Break Sokos Hotel Kolista. Nälän taltutat joko Lieksan perinteisillä, 1980- luvulla pitäjänruoiksi nimetyillä ahvenille, siansivua sisältävällä patakukolla sekä kokkosille jotka ovat piirakoita, jotka ovat täytetty riisillä sekä munalla. Toisaalta Lieksasta löytyy myös ravintoloita, joissa voit nauttia niin perinteisiä herkkuja kuin myös tuhteja pizzoja sekä hampurilaisia. Aktiivinen päivä vaatii hyvän energiatankkauksen, jotta jaksat jatkaa seuraavaan päivään täyteen ladatuilla pattereilla.

Jos tuntuu että haluaisit jatkaa Lieksan lomaa, on sinun suunnattava ihailemaan Ruunaankoskien mahtavaa pauhua. Näin tekee useat muutkin Lieksan lomalaiset, ja kyseessä onkin Metsähallituksen suosituin retkeilykohde. Ruunaankoskella voit nauttia maukkaita aterioita, patikoida, kalastaa, metsästää, tai laskea koskea Ruunaan koskialueella sijaitsevalla 7 eri koskella. Ei siis muuta kuin lomahousut jalkaan ja suuntaa lomallasi ihastuttavaan Lieksaan! Mutta varo vain, Lieksa hurmaa matkailijoitaan yhä uudelleen ja uudelleen. Näin he palaavatkin vuosi toisensa jälkeen Lieksan jylhiin maisemiin!

Voit myös varata mökin seuraavista kohteissa